Underbar helg


Receptet för mig på just underbar helg måste vara att vara så överdrivet pigg att man måste dansa även vid tråkiga sysslor, samt inte tänker på hur jobbiga saker man ändå gör.

På fredagen skodde jag Lasse fram (svårt som tusan) och på kvällen skodde jag Trixi bak. Så nu har alla tre hästar skor med brodd på alla hovar. Så nu lär väl blankisen tina bort på ett par dagar...

I dag kom min kompis med barn o vi gjorde så att hon lekte doktor med Sigrid o jag tog stora flickorna med ut. Har Smillas röst a la Bröli i pappas pengar i öronen än. Menååååh, det här kommer ju aldrig att gååå... 

Men hon vill rida o i kväll frågade hon direkt om när vi kan rida ut bara hon och jag, med mig på häst o inte på marken! 😊

Kolla vad söta! Sju km gick vi, runt sjön. Blåsigt o kallt men vackert och roligt, som allt som har med hästar att göra! 


Jag och mina tjejor i soffan! Smilla var glad, det där är mest acting skills.

Två dagar i stan


Jag fick lyxa till det med att jobba två dagar utan att köra (de ca femton milen) hem och tillbaka! Märklig frihetskänsla. I går blev det mest människobehandlingar och väldigt roliga sådana. Ryttare är skojiga kunder! Speciellt då man får gå ner i stallet och behandla tillhörande häst med! Så här fin var en av dem! 


Bugar o bockar efter behandlingen och höll sedan på att somna! 

Efter en lång dag utan stress (är alltid vrålstressad för att komma till förskolan/hem så snabbt som möjligt annars) åkte jag hem till bästa Mouaz där han och Hazem o Hasan (världens tre finaste killar) hade förberett en massiv middag med hur mycket syrisk/libanesisk mat som helst. Jag åt och nästan dog av mätthet.


Sedan försvann kvällen för snabbt och jag minns knappt att jag gick och la mig o sov som en medvetslös. Vaknade till en uppdukad arabisk frukost med och kände mig något bortskämd! 


Låten "och vi ska ta en groupie" råkade leda till den här bilden.. Sedan under den här dagen följde fyra hästbehandlingar, två människor och en draghund. Ytterst omväxlande!
Ridskolehästar, hopponnyer, ståtliga dressyrhästar. Alla lika roliga!


Här är djupvågsmaskin på hästrumpa. Jag fick dansa glädjedans med, då en travhäst jag jobbat med vann i dag. Det var en enormt rolig vinst, då den var "pensionerad" men har kommit igång igen efter behandlingar. Sjukt roligt!! Sänkte rekordet rejält tror jag med! 

Nu ska Smilla och jag stänga av Black Beauty och gå upp och kollapsa. I morgon bitti kommer lillasyster yster hem. ❤ 
Hästdoft i näsan

I dag och i morgon jobbar jag på Ridskolan. Både med ryttare, personal, ponnyer, ridskolehästar och dressyrhästar. Oavsett modell och gren är det alltid så himla roligt att behandla i stall. Kanske för att man vuxit upp med ridhusdoft i näsan och spån i skorna. 


Jag fick en extremt ovanlig paus på läktaren på en avbokning. Hur skönt som helst att hitta landa lite mitt i dagen. Annars är det alltid högsta fart från ögonen öppnas tills barnen är hämtade. Nu har mamma Sigrid, Smilla är i Stockholm och jag ska sova i stan för att slippa de 15 milen som det blir att köra hem och tillbaka igen i morgon bitti. Lyx!!


Datorn som ny!

 
Fast tagentbordet är tyskt. Hahaha.. Så tills jag fått klisterlappar på tagenterna får jag ha lite förvirring bland tyska y, rätta y på z, å på tyska y och @ på fel plats. Men oj vad skönt med nystart. Den är fabriksåterställd och går snabbt som vinden. Måste hitta åt alla sidor jag använder o göra nya genvägar bara! Det tog halva dagen att hitta alla produktnycklar på officepaketet o photoshop o ladda ner alla livsnödvändiga program igen.
 
Är lite stressad just nu.. Skulle tro att det beror på den årliga februaritröttheten som alltid alltid kommer. Högarna med jobb växer, huset är ostädat. ideer finns om massor av roliga projekt, men noll tid. Måste få iväg 15 påminnelser till folk som glömt betala mig, lämna in bokföringen, sortera på kontoret, rita klart nästa barnbok, redigera den, göra fem väntande porträtt. HERREGU hur ska jag hinna. Plus de vanliga 20-25 behandlingarna per vecka. Plus hästar som tappar skor o rymmer o spån som ska beställas, traderafynd att hämta långt åt fanders. Lite så att alla små skitsaker växer och känns jobbiga, bara för att det hopat sig.
 
Men egentligen är det ju ett jäkla flow. Jobb i massor och full fart. Förutom då orken bara försvinner och jag ber en inre bön om att bara få sova tre veckor. Har köpt en skitsnygg garderob på rea i förrgår. Stegbo ska flytta o den där garderoben som jag spanat på heeela vintern, den vita lyxiga med skjutdörrar, blev nedsatt 75%. Så jag slog till!
Vips kom planen att tapetsera en vägg i sovrummet, byta gardinstång, ta ut allt skit, flytta det gamla skrivbordet till massagerummet, måla laminatgolvet, fixa en fin matta o ställa garderoben (rätt bred) mot väggen med den gamla igensatta dörren (ful)
 
Det kommer bli kanon, men kräver lediga dagar och energi!
 Nu måste jag ut i stormen och mocka. Hej och hå!
 
 
 
 

RSS 2.0