MingelLördag alltså. (I dag, för nu är klockan ett.) Kom gärna och säg hej och kika på boken om Selma!! Eller köp den och få den signerad. 

Välkomna! 

(Jollen, Långviksmon 10-13)

Njut!!


Efter en svinkall, regnig dag med jobb som gick segt men ok, ska jag nu få bada riktigt riktigt hett, med en kaffekopp på kanten.

Åh, nästan så att jag halar på det för att få suga på längt-karamellen en stund till!

Fick titta på en helt ny fölis i dag med! 
Bilder
Från ljuv sommar till fem plus och storm... Brr. Sitter i ylletröja och gruvar mig för all tänkbar mental eller fysisk ansträngning. 😝


Finhelgen

 
Det här har varit en väldigt fin helg. En fredag med värme och sol, där jag satt ute med en kaffekopp (tre?) och sydde årets omgång av röjselsryggsäckar åt ex-kexet Skogsjonas.
Det är barnryggsäckar som sys om så de kan fästas på en röjsågssele. Lite meckigt och nålarna blir slöa efter ca två stycken och böjs/går av. Så det är ett lite irriterande uppdrag, men jag börjar få rutin på det nu.
 
Sedan tog jag en joggtur runt sjön, med ett sällskap som varit elitidrottare = svinjobbigt. Jag ville typ kräkas slem och andades genom ett imaginärt astma-sugrör. Det var hett och svetten rann, men jag sprang längre och fler sträckor än jag brukar orka. Lite andningspauser då vi sprang på Sigrid med far och farmor på andra sidan sjön, och stannade för att beundra hennes nya cirkustält hemma hos "pappa-hemma" på andra sidan sjön. Jag är mkt nöjd över att han bor så nära, och att det är så odramatiskt att ses sådär snabbt.
Hej hej, kram och puss (med barnet.. :P ) Sedan hejdå, ses snart, och jag kan kuta vidare.
 
På lördagen stack jag iväg till umeå för att få undersöka och prova en djupvågsmaskin. Det var väldigt intressant. Jag var kvar länge länge och pratade massor med uppfinnarens föräldrar. Det fanns hur mycket som helst att diskutera om friskvård och hälsa. Idéer och visioner resonerades och jag tyckte att jag fick snudda vid hur stor effekt den här grejen kan ha!
Av att behandla min egen nacke med den blev jag ganska omskakad milt sagt. Illamående, yr, lite flytande i huvudet och med en käsnla av att ha satt igång något. Jag drack en massa vatten och pratade, och kände efter en stund att det började ila i nerver som legat klämda och varit låsta länge. Det knakade och sprakade djupt inne i nacken och en lättnad spreds sakta.
Very very cool!
 
Efter detta besök väntade jag mig att vara rätt spak, men blev piggare och piggare. Gick på stan i umeå en sväng och råkade hamna på Kulturnatta. Först en massa härlig folkmusik på gator och i parker. Sol och glada picnicätande människor i gräset.
Jag vandrade in på torget och möttes av en presentatör som välkomnade Mikael Wiehe på scenen.
Kärleken och solidariteten sjöd på torget. Höga applåder då han sjungit varje låt och mellansnackade om orättvisor, hat och rädsla.
Efter Wiehe kom en "ungtuff" hiphop-grupp med tatuerade unga män på scenen och väckte danslusten i mig. Jag åt en skitgod thaibuffe och började jaga danssällskap i övik. Först sttax innan avfarten genom skogen hemåt fick jag napp och fortsatte söderut mot Övik i stället. Det blev förfest och dans hela natten lång. Just nu har jag demonisk träningsvärk i vaderna.
 
Jag sitter nu med en blandad känsla av lycka över fin helg och en gnagande klump i magen över denna fascism som sprider sig. Fatta att vissa kommuner har haft 10 till 20 procent som röstat på SD. Det är för mig obegripligt. Någon sa dystert att andra världskriget skulle kunna komma att glömmas inom hundra år, och så verkar det ju kunna vara.
EU bildades som ett fredsprojekt för att undvika att ännu en nazist skulle manipulera folket till hat och massmord. Så väljerr europeerna in nazister i parlamentet. Sjukt och obehagligt.
 
Att de flesta SD-politiker som hörs i media verkar vara dummare än fiskmåsar verkar inte ha avskräckt väljarna. I Boden tycks snusfrågan ha gett dem massor väljare. Alltså, rädslan att förlora sitt snus, gör att folk går och röstar in fascister i både riksdag och EU-parlament likssom. :O
 
I england verkar man ha fått väljare genom att påstå att människor från mellanöstern kommer "och tar engelsmännens jobb".
Man kan ju annars tänka att det är ett lyft att utbildade människor invandrar med sina kunskaper och inte belastar utbildningssystemet. Utan startar företag och bidrar till samhället. Att fler människor inte behöver betyda att engelsmännen (eller svenskarna) blir av med sina jobb, utan att det blir fler som konsumerar och fler som startar företag, arbetar och fler som bidrar till vårt gemensamma samhälle.
Att nyanlända som är dåliga på språket skulle kunna rycka åt sig alla jobb känns lite långsökt. Kan de det så måste de vara vida överlägsna och förtjänar jobben kan jag tycka.
 
Nu ska jag sätta mig och sy lite fler ryggsäckar och hoppas på att stormen avtar så det går att vara ute. Brrr alltså.
 

Fredag igen


Jag var inställd på att ha barn och extrabarn i helgen. Men det blev ändrat så jag är helt barnledig. Bara whoo en hel helg bara jag! 😳😃

Möjligheterna radar upp sig!!


Trevlig fredag så hörs vi!!


 

Bygger lite igenNu har jag hållit på och spikat igen. Men resonerar som så att det är ju bara mitt eget jag förstör... 😜


Ett rum i rummet. Med återbrukad dörr med karm som först inte passade.. Men nu går dörren faktiskt att öppna, samt stänga... Där inne ska jag ha alla snickargrejor och ramverkstad. Plus lister, brädor och en och annan längdskida.

Då jag byggt slut på all ork gick jag in. Men först andades jag in den mättade luften efter skyfallet. Och tog en bild.
Vovve i akvarell

 
 
En liten Kappi!
 
Den som skulle vilja beställa ett porträtt kan bara maila mig, på martalindqvist@hotmail.com
 
Kram kram!!
 
 

SovsällskapDet är lycka, att få lägga sig och sova med dessa söta varelser. Även om den lockiga sparkas hårt som fasen och den med morrhår biter fast sig i tårna.
Det är mysigt ändå. 

❤ 


Har röstat.


Gör det du med. På vad du vill såklart. Själv vill jag att medmänsklighet och solidaritet ska genomsyra EU. Så jag röstar stolt rosa.
Ibland är det segt

 
 
Nu återstår att få upp den lilla. Hon som sover så djupt att hon inte reagerar på ljud. Helt avslappnad och stilla och jättetrött. Det blev för sent i går kväll pga att storasystern nyss kommit hem och de då måste härja i några timmar innan de blir trötta och kan sova.
Suck säger jag då.
 
Nu är jag trött med, men jag skyller på regnet.
 
I dag ska det masseras. Jag är inne på att börja med en ny grej, som kan vara lösningen på alla mina problem. haha, nädå, inte riktigt. Men nästan. men det tar jag någon annan gång. Nu måste jag ila!
 
Ha en fin tisdag alla!
 
 

Hästig dag

 
I lördags fick jag besök av Mouaz och Hasan. De var ju en trio vänner av högsta klass men den tredje saknas ju och befinner sig i Italien... Mouaz brukade rida med sin far hemma i Syrien och givetvis måste vi då ut och prova mina hästar. Sjukt skoj var det!
 
Kolla så fina.
 
 
Man träffar ju tyvärr inte så många killar med stor kärlek till hästar tycker jag. Det lärs nog bort tidigt, då ridsport är stämplat som en tjejgrej. Då lusen klivit av en framsko kvällen innan i en brutal bockserie med spring fick jag börja med massor av kaffe och skoning.
 
Sedan red vi runt på ridbanan och båda killarna plus Sigrid fick prova båda hästarna. Sedan tog jag och Mouaz en sväng in i byn. Cebonita connectade rejält och såg mkt nöjd ut. Så kul med en ryttare som har balans, gillar fart och bara åker med. Utan krångel liksom.Vi galopperade snabbt uppför backen i byn och red genom skogen hem. Där drog de iväg en bra bit till och jag blev lätt nervös.. 
Men han hade inte velat skrämma hästen med att ta i för hårt så hon fick galoppera på en lång bit tills hon lugnade sig. Några par ögon lyste då vi kommit hem. Sjukt skoj!
 
Sedan åt vi mat som blev skitgod och det blev officiellt en mkt bra och fin dag!
Älskar det där, att få lära mig saker. Vi googlade hästar och jag fick se helt fantastiska klipp på tävlingar i Syrien där man lärt arabhästarna piaff som de dansar med i takt till musik. Vi woah-de över den ena hästen efter den andra och jag kände tydligt hur bra jag trivs då jag får umgås med folk som förstår att sätta värde på samma saker som mig! ;)
 
(Lånad bild)
 
Nu ska jag sova!! Natti!
🐎 
 

Fredag hemma


God middag med Sigrid i kväll. Chili, lök, lax, crème fraîche, dill, ärtor och grädde blev till en fantastiskt god mix av smaker. Tycker då jag i alla fall!


I morgon ska det vara sommar säger dom. Jag får besök och grannen har sett en björn vandra hitåt. Det ni! 

Nu dags att ta in hästar och sova!Ateljén

Sakta sakta växer det fram något som jag kommer ha enorm glädje av!


Gamla dörrar


Blir nya dörrar


Och inuti sprider sig mer och mer ljus.


Efter skoning av häst, målning av dörrar och ridning hamnade jag och finSmilla i soffan. Nöjd och helt slut. ❤Spring spring


Sprang runt sjön. Med mig var Smilla på cykel som ropade "din rumpa hoppar då du springer!!"
Men runt kom vi, sju km och nu är jag halvdöd. Yay! 


Jobbarmåndag


I dag har jag och Siggan råjobbat i lagården. Eller som hon säger "på taket" eller som jag säger, på lon.

Jag har omvandlat två stora hål till fönster resp. golv.
Detta är lilla hålet i golvet..


Det tar sig.


På kvällen har vi även målat dörrarna invändigt. Utvändigt måste de nog stålborstas.


Och så fick den gamla låga snickarbänken bli sittbänk. Oljad och fiin!


Så fikade vi!


Och oljade altanen. Häpp! 
Kommer vara rätt stel i morgon gissar jag.Insikt

 
Märker ett mönster. För mycket mental energi på något som påverkar starkt negativt och inget blir skrivet i bloggen.
 
Jag har dels jobbat massor, mycket mer än jag gjort på länge. Massage, hästbehandlingar, möten, måleri, porträtt, mässa, bokningar, barnen, bokläsande och ritande på skola, djuren, besök och allt spinner på i den vanliga rasande farten som ju är vanlig för de flesta med barn och företag gissar jag.
 
Men så mitt i snurren, då jag börjat bygga upp förväntningar om att se till att få tid att lära känna ett par-tre nya vänner mer, och äntligen hade bestämt en dag då de skulle komma hit och umgås.. Efter att ha fått frågan om de kunde komma på fredagen och jag var helt uppbokad hela dagen och verkligen var stressad, så bestämde vi lördag. Jag var helpeppad och glad och såg fram emot att snacka massor med spec en person som faktiskt är en av de vänligaste, gladaste och trevligaste jag träffat kanske ever. En renodlad glädjespridare.
 
Så kvällen innan, fick jag ett meddelande från tjejen som skulle varit med också som jag med sett fram emot att prata med, hon berättade att Hazem, tagits i förvar för utvisning, var förd till fängelse i Härnösand för senare förflyttning till gävle och sedan utvisning till Italien.
För att han tvingats lämna fingeravtryck där vid landstigningen av flykten från kriget i Syrien.
 
Jag har sett smärtan, stressen och anspänningen i de annars varma och glada ögonen, men ändå inte fattat att det var han som hade hotet över sig. Några andra som känner honom visste att han låg risigt till pga de där fingeravtrycken, men jag begrep aldrig att det var honom de pratat om. Alla blev lika chockade ändå, och ledsna, och förtvivlade, då det kom så plötsligt.

Så det blev som en chock. Från glad förväntan och längtan efter en ledig dag med roliga fina människor som det ju finns sjöar och hav av nya insikter och erfarenheter att ösa ur då de har så olika bakgrund, men ändå är så otroligt lätta att prata med och så lika ändå.

De två veckorna efter den fredagen har varit samma mängd arbete och jäkt, plus en inre stress och konstant tankeverksamhet över HUR vi skulle kunna bara få "dem" att bara släppa tillbaka honom hit igen. Men det är ju helt omöjligt givetvis. Dublinförordningen är stenhård. Sverige BEHÖVER inte följa den. Sverige KAN göra det, och gör det. Dvs direkt utvisning för alla som bevisligen befunnit sig i ett annat europeiskt land innan de kommit till Sverige. Hans bror, far, syster och svåger får vara här.
 
Torsdag morgon då planet lämnade landet var det som om luften gick ur. Gick som i en dimma hela dagen. träffade de han jobbat med och de två närmsta vännerna som såg helt grå ut. Alla var bara tysta och låga. Som att "bäst att inte öppna locket nu". Och en känsla av att det inte bara kan få vara lugnt. Folk som flytt från krig, överhängande risk att tvingas bli soldater och döda meningslöst, riskera tortyr och bombräder, ska sedan skickas hit och dit och ryckas upp från det ställe de hunnit skapa ett kontaktnät och lärt sig språket.
 
Men i dag kom en bild på Instagram och mess på FB. Det är ok ändå. En mager, men stort leende Hazem vid en stenmur i en gammal stad i soliga Italien. Vips kom energin tillbaka och en ny lust att bara fixa allt som behövs för en återresa tillbaka igen!
 
Och nu kan kanske orden flyta lite igen. Då tiden finns!
 
 Och jag har nu fått upp ögonen lite till. Skakats ur den bekväma svenska vardagen. Känns hårdheten och kylan från systemet krypa lite under skinnet. I går satte jag mig vid datorn, registrerade mig som medlem i Feministiskt initiativ och kände lite värme och medmänsklighet spridas igen.
 
 
 

RSS 2.0