Ok

 
Förra lördagen, nej det var förrförra(!) blev Smilla sjuk. Så blev Sigrid mer sjuk än hon varit innan men blev lite mindre sjuk igen. Smilla blev mer och mer sjuk i magsjuka samt influensa med hosta, snuva, nysningar och värk. Så fick Sigrid magsjuka förutom sin förkylning med blåsor i munnen. Så blev jag sjuk i magsjuka, i lördags. Alltså förra lördagen. Den blev bra efter någon dags feber. Så jobbade jag lite mitt i veckan men slogs ner BOOM av den där influensan. Sedan onsdag em har jag krälat till och från soffan, med diarre, snuva, feber, hosta, yrsel, värk u name it. Jätteskoj helg mao.
 
I fredags var första kvällen där jag plötsligt upplevde en lucka av spirande energi och gick direkt till attack mot diskberget. I min sjukdomsmisär (nåja) hade det byggts upp en smutsångest utan dess like. Då jag hasade ut med vattenhinkar till hästarna fick jag ångest av att se farmtinande ensilageplast, pulkor utspridda i den smältande snön, hörester, skräpberget i lagården som väntar på att köras till tippen, kattlådan som stank, stallet som var en röra, golvet som var grusigt osv osv.
Så i den där luckan av energi flög jag plötsligt runt och tokstädade. Jag putsade bänkar och bord, vräkte ut allt under diskbänken och torkade rent och slängde en massa skit. (En råtta måste ha dött under skåpet av odören där att döma) jag rev ut alla plastgrejer i ett annat skåp och bar ut alla udda grejer till plaståtervinningen.
Sedan däckade jag igen i soffan.
 
Jag har plöjt hela Orange is the new black och älskade varje minut. I går såg jag hela säsong ett av californication, som jag har sett förut men tokgillar. Helt skruvat och underbart! I går inledde jag dagen med att på skakiga ben rida runt sjön på pigg Lasse med Nita som handhäst. Det var underbart!
Borstade dem grundligt, friserade långa hårtofsar i öron och jämnade till manar och svansar. Borstade fällande päls och kollade skor. Givetvis var jag tvungen att verka (sko om) Nita fram vilket jag absolut inte hade ork till egentligen, men gjorde det ändå. Där gick jag liite in i väggen igen men fixade det. Är lite missnöjd med att vä fram blev aningens skev. Det grämer mig enormt faktiskt. Så mkt att så fort det vuxit ut lite ska skon av och hoven bli helt jämn!
 
Sedan tog jag ett långt hett bad, mediterade och programmerade min nerkörda kropp och hjärna att fungera optimalt helst på studs. Sedan målade jag naglarna röda och bestämde att nu får det vara nog! Somnade nöjd och glad och vaknade 10.45 efter många timmars tung sömn.
 
I dag har jag hämtat hem mysungen Sigrid, handlat mat, hämtat paket, våldgästat en sjuk vän, lagat chicken curry med cashewnötter i, mockat, tagit in hästarna, lagt plupp (Sigrid), longerat båda hästarna på gårdsplanen (oops, vad gropig den blev) och är sjukt nöjd med dagen.
Har nu efter det gjort en bild jag lovat fixa till förläggaren och mailat iväg. Nu ska jag gå ut och klä på Cebonita pyjamas och säga god natt till världens pampigaste svarta valack Bodbäckslasse som i kväll exploderade av yster energi med pip, sparkar, bockningar och den snyggaste snyggtraven ni kan tänka er! Så mjuk, taktfast och vacker. han ska vara med i en undersökning på SLU om travares genetiska fallenhet för ridning. Så jag och Siggan gick ut i hagen i dag och knyckte lite hår från hans man.
-Man fåj inte göja så med honom mamma! Man få baja ta hans håj på natten, då han såvej! SÅDESÅ!" Sa hon, som visst tyckte det var lite taskigt att bara rycka loss hår sådär.
 
Båda hästarna var superfina och det dämpade mitt lilla dåliga sjuklingssamvete lite. (mycket) Ser de så snygga och mäktiga ut i rörelser och utstrålning har de nog inte lidit illa av min sjukfrånvaro och neglegens.
 
Nu är det slut på söndag. Puss påer!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Låter spännande det där med SLU!!
Jag kommer och våldgästar dig nåndag och då vill jag veta mer om det! =)

Svar: Tårta på fredag kväll kanske?! Jag ska baka.
Märta

2014-04-01 @ 09:22:41
URL: http://toffersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0