Ledigt snart?

 
Nu börjar jag längta efter långa lediga dagar, med ljusa kvällar. där orken aldrig riktigt tar slut utan man sover lite på natten bara för att man ska. Dagar där man kan påbörja och göra klart små projekt ute och inne utan att behöva avsluta mitt i och vänta tre veckor på att hinna fortsätta.
i går var jag ledig en dag, men med snuvig Sigrid hann jag mest vara med just snorig Sigrid. I dag bar vi in ved, mockade och pratade med kaninen Greta. Vi matade även höns, såg att seramaunghönan gjort illa vingen vilket är riktigt obra och trist. Det KAN vara tvåårsfingrar som klämt henne i ett försök att lyfta då jag gick ut efter mat.
Får se i morgon hur hon verkar. Jag gjorde videnderligt god köttfärssås av ett av älgfärspaketen. Sigrid åt och åt, trots förkylningen och sa till slut; det häja, de vaj gott, JÄTTEGOTT!
 
I dag VABade jag alltså med Sigrid till kl tre då Jonas kom från skogen och hämtade med sig henne. Då tog jag massagebänken och åkte för att jobba igen i alla fall tre av de jag fått avboka på morgonen. Tur folk är flexibla!
Jag kom hem vid sju och har sedan suttit med milrapporter och papper från 2013. Rengjorde marsvinsburen och suckade lite över hur snabbt barn ledsnar på sina husdjur. Nu är ju barnet i fråga inte ens hemma så då måste jag ju sköta om dem men ändå. Det är mest jag som ser de där små grisarna. Det märker dom och låter högt då jag närmar mig.
 
Har skrivit ut fler fakturablad, tvättar lite och ska snart sova så jag är freshly superpigg (?) i morgon då det bär av till stan för mer massage. Sedan hämtar jag med mig Smilla hem för att ha lite sportlov från torsdag och framåt. Det ska bli mysigt! Köper nog lite vit färg i morgon med, så vi kan göra klart hennes rum någon gång! Känns som jag vill släpa ut alla målargrejor så fort det blir plusgrader igen, och inta lagårdsvinden för lite bigscale painting! Man blir ju nipprig av att bara sitta och rita inom A3-format... Visst ja. Har lovat göra ett porträtt med. Helst nyss.
 
 
Så, snart får jag sällskap i huset igen, av små tvåbeningar.
Men helt fel är det ändå inte, att ibland få tid att tänka och sitta och skåla med en katt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0