Host host

 
Då jag åkte hem i går var jag lite hög av "behandlingenergier" och planerade massor. Jag skulle ta en ridtur och äta räkor. Yay!
Så kom jag hem, började frysa, hosta lungorna ut igen och blev sittande i stället. Har hostat så både tårar och svett trängde fram. Riktigt drygt det här, med hostan som aldrig riktigt går över.
 
Men i dag ska jag ändå göra lite. Måste åka och få en B12-spruta. Ta in ved. Köpa present, kanske köpa två hönor. (Yay) Och så äta de där förbenade tinade räkorna. Kanske tar dem till brunch?!
 
Sov i alla fall stenhårt, som ofta då fullmånen kulminerat och blivit helt full. Knasigt det där. Som att det byggs upp en anspänning pga månen som sedan släpper. Så en dag som denna, dagen efter fullmåne, vill jag bara ligga under filten, dricka varm choklad och ynka.
 
Men det är vackert väder, snön faller mjukt och jag är barnfri. Längtar en hel del efter den lilla som jag vet var gnällig och inte ville till dagis i morse. Tycker att banden till barn sakta luckras upp ju äldre de blir. eller, inte banden, men den där imaginära navelsträngen.
Jag känner nästan alltid av hur hon mår. Är jag lugn har hon varit lugn. Har jag varit orolig har hon varit gnölig, förkyld eller något. Det är lite jobbigt.
Känner av den stora med, men inte riktigt på samma beskyddarvis som för tvååringen. Där handlar det mer om mentalt beskydd, men med en så liten vill man ju som ha dom under jackan nästan och bära med sig.
 
En sak jag tänker på ibland, är vår politik barn. Det känns så ohyggligt onaturligt att lämna ifrån sig en liten ettåring hela dagarna. Utomlands är det ju ofta så att hemmafruidealen är starka och kvinnor som jobbar måste lämna bort barnen efter bara några veckor. Hur sjukt jobbigt och fel det ska kännas. Inte undra på att många väljer att flytta hem till sverige igen då det ska bildas familj, om man flyttat utomlands vill säga.
 
Jag vill ha dem hemma typ jämt.
 
Jaja. Nu har jag en hel dag #egentiiiid
Jag funkar sämre med egentid, långsammare, mer ofokuserat. Jag kan nöjt bada med två ungar i karet. Laga mat i lugn o ro med två-tre-fyra ungar i köket. Renovera med dom runt fötterna. Allt är roligare med barnen hemma. Då jag hämtat båda barnen efter en "barnfri" helg så känns det som om allt faller på plats. Som att nu kom lugnet. Man liksom väller in i huset, kläder, skor, matkassar, snö, prat och skratt.
En kväll med ungarna slår utekvällar alla dagar i veckan. Det är bara då jag ändå inte har dom, som jag känner glädje i att gå ut. Att skaffa barnvakt förstör hela nöjet. Vill inte lämna bort dom.
Har nog en stark omhändertagande gen i kroppen. För så jäkla bra jag mår av att få ta hand om andra, barn som små djur. Knasigt, men så verkar det vara!
 
En sak som är oförenligt med barn är att träna häst. DET är nog det enda jag glatt ber om barnvakt för. En ridtur. Den egentiden är guld värd och så bra att man bara rider nån timme eller två.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0