Smöstorm

 
Här har jag sömnigt gått runt och njutit fullt ut av att bara vara hemma två dagar. Har tvättat, dammsugit, bytt sängkläder, diskat... I helgen är det tänkt att vi ska på en weekend i Sundsvall jag och töserna. Nu verkar vädret inte vara på vår sida men så långt är det ju inte, så vi väntar ut det.
Hästarna har stått med rumpan mot vinden idag, halvt översnöade. Jag har hoppat runt med snö upp över vaderna för att flytta på grejor om snöskottarmannen skulle dyka upp plötsligt med sin traktor.
Morgonen var samma lika som vanligt. Upp klockan sju. Väcka Smilla som trött försöker somna om. Så vaknade den lilla med och ville trött bli buren ner och sitta soffan. Jag fick stå som en hovmästare vid soffan och serva de två med frukost. "Mamma, håll i min kopp, mamma, ställ bort min kopp, det är så långt till bordet"
 
Så hej hej till Smilla som susade iväg ner med sparken till taxin. Jag "lekte igång" Siggan med roliga stora mjukispusslet på golvet och kutade sedan ut för att elda, täcka och leda ut hästarna. Så lekte vi mera med pussel, såg på film, lekte uppe och målade lite vid mitt ritbord. En till Sigganbild blev det.
 
 
Coola katten i växthuset. Liite längtar jag nu, till sommar, varma dagar med frukost, lunch och middag på altanen. Med frösådder, gräva trädgårdsland och hänga med barnen ute.
 
Men nu har vi fortsatt dagen med att käka lunch, vika tvätt, bära ut vaktelkycklingarna till hönshuset och äta kanelbullar framför "Min garnne Totoro". jag däckade en aning inklämd mellan två varma barn. Blir som ibland lite väl påverkad av storm och lågtryck. Som en blymössa som trycker ner hela energiförrådet och jag bara måste blunda lite. Nu känns det bättre och vi ska nog ut allihopa och mocka. Jag hämtade ju hö i går, rena drömmen att ha torrhö i stallet så jag slipper ut i snön och slita loss blött snöigt tungt hö ur balen.
Riktigt längtar efter att gå ut och mocka, och bara hiva in några skivor doftande hö i boxarna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0