Hemmadag igen

 
I går tog jag chansen att springa en sväng. Jisses vad skönt det var. Har insett att min bästa typ av motion är att springa så snabbt och "korrekt" jag orkar, men bara en kort bit. Så det blev bara ca fyra kilometer och med pw då jag tappade flåset alldeles.
Då kommer hela kroppen igång men blir inte sliten. Med extremt överrörliga leder sliter det mest bara att vara ute i timmar. Även 45 minuters promenad kan kännas slitsamt och jag blir mest stel. Men att springa och ta i från tårna för musklerna att vakna och "tömma sig" på slagg och spänning som de byggt på sig under tid.
Jag brukar tipsa överrörliga kunder om det där. Att träna tung styrketräning i kortare stunder, eller springa intervaller och sedan stretcha. För allt som nöter och är lågintensivt bygger på spänningarna.
Det borde väl vara känt att överrörliga leder skapar som ett "extra" muskulärt skelett i den djupa stabiliserande muskulaturen, som håller ihop där det behövs. En som går och står mycket får stumma hårda muskler djupt inne i höfter, ben och rygg. Den som jobbar med armarna halvt lyfta (kontor och kassan) får stumma domnade djupa muskler i nacke och skuldror.
 
Mitt bästa tips för att väcka dessa domnade muskelskelett som skapar smärta, låsningar och obehag, är att utesluta magnesium och B-vitaminbrist, dricka nog med vatten samt att träna korta intensiva intervall/stunder.
 
Att rulla en fyrahundrakilos höbal i sursnö kan jämföras med ett tungt marklyft, och är precis vad mina axlar och rygg mår skitbra av. Det ska vara så tungt att det nästan inte går. Då först börjar det vakna inuti, blodet strömmar till inne i djupet av rörelseapparaten och lederna kan lägga sig tillrätta igen.
 
I går sedan jag sprungit formligen sprutade svetten, det rann i ansiktet, benen vibrerade av trötthet och hjärtat bankade. Så efter en stund började en kliande skön känsla sprida sig i nacken och hela kvällen knakade låsningar loss och musklerna kändes rena igen.
Detta slagg och skit, som bverkar vilja samlas, lämnar musklerna och börjar röra på sig då hjärtat pumpas igång sådär hårt. Bra känns det, trots att låten och höfterna säger AJJE av träningsvärk idag. Det gör ingenting alls, för det är en så cool känsla då vätska lämnar benen, vaderna blir stunsiga och energin högre.
 
Nu ska jag åka och låna en lastbil och hämta några balar hö.
 
För resten, det är rea inne på Idus hemsida. Om ni vill köpa den här till vrakpris! Tips till förskolor, skolor och ni som ska utomlands med barn.
 
REA
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0