Tröttless

 
Jag är lönnsjuk.. Det vill säga lika trött, svag och hängig som då man är sjuk, men utan övriga symptom. Jag skulle gärna ta lite gammaldags hög feber nu, så det känns tillåtet att ligga ner och blunda i timmar. Kortisolnivåerna rasar hela tiden så det är något fel, men det bryter ju aldrig ut. Är något less nu och då kortisolet går för lågt blir jag sluddrig, yr och kan inte sova. Nu gav jag upp, gick ner och tog en tablett kortison och inväntar nu effekt. 
 
Har hunnit betala räkningar och hänga tvätt med, såhär mitt i natten (02.05)  För dagtid nu är laptopen konstant upptagen av Smilla som även hon är sjuk, men på riktigt. Hon grät av huvudvärk tre gånger i dag så hon har fått smärtstillande, olika sorters drickbart serverat på soffbordet och bara flyttat sig från soffa till säng. Lillasystern är kvittrande glad och pigg, vilket inte riktigt går ihop med mitt och storasysterns humör och energinivå.
 
Jag hade en kompis här, med hennes kompis.. som tog ut hästarna på ridtur. Så de har fått komma ut lite i alla fall. Jag vill ju vara ute i detta soliga vackra väder, men orkar bara gå ut och göra det viktigaste. Eldar hela tiden för att inte huset ska bli utkylt, bär ved. I dag kom pappa o var snällast. han hade handlat mat och bar in ved så det räcker ett tag! Hur skönt som helst! Så hör kunder av sig och vill att jag ska jobba typ nu, och så får jag lite ångest. behöver VILA. Vara ledig. Få orken tillbaka. hoppas på det innan den 6-e då det drar igång igen med behandlingar en hel vecka. Iiih.
 
Nu ska jag gå upp och prova sova lite. Och håller tummarna för att inte må som en bakfull pensionär i morgon bitti. (Vilket jag gjort hela senaste dagarna) Snygg bild va! Ser nog ut lite såhär nu. På bilden utsmyckad av Sigrid med fina halsband hon gjort på dagis. #trött #gammal #hejochhå
 
 
 
 
 

Wacom intous


Jag har suttit på nätterna o provat min nya ritplatta. Har inte haft tid/ork innan jul.. Men i går gjorde jag denna. Hur skoj som helst!!


Bästa köpet!! Äntligen har jag verktygen för att göra bilderna jag vill göra!Juldagen


Vi är trötta, sega o lite frusna. Vi kom just in efter att barnen provat sina nya snow kicks och jag askat ur vedpannan, burit in mer ved och mockat, burit vatten, städat hönshus o eldat. Nu blev det soffan tills vi ska till mamma o pappas hus där syster med fästman lagar kalkon.


Lite sotigt..


Från i går, Sigrids nya tigeroutfit..


Julbord!


En häst i julskrud!


Min mormor 88 år, som gör sina sagolika kakor!


Sigrid äter jullunch. 


Smilla.. 


Nej nu är nog vattnet varmt.. o Sigrid har somnat i soffan. Dags för ett bad i lugn o ro! Yes!

God jul alla!!!

Hemma igen!

Ojoj. Vilket ställe!
Jag sitter nu och tänker på hur och när jag ska kunna åka dit igen. Jag blev nog lite kär i Dubai!
 
Här är frukost i en vacker galleria nära hotellet vi bodde första delen av veckan. När vi reste oss kom tjejen i kassan springande, vänta vänta, här ska ni få först! En skål med frukt bara, tack!
 
 
Vi år massor av god mat! Mycket libanesiskt. <3
 
 
Smilla provar sängen. Den blev godkänd!
 
 
Vi åkte några kvarter från brusande gator till Jumeirah beach. De första stränderna längs sträckan var stängda för underhåll. Men en kille bara, gå tre km ditåt så kommer det en strand. Vi gick max fem minuter så vips hittade vi detta paradis!
 
 
Stadsprofilen med Burj Khalifa i mitten.
 
 
Sand och 29 graders värme. NJUUUUUT!!!!
 
 
Första kvällen, på Souk Madinat. Vackra byggnader med handlare och butiker i långa vindlande höga valvgångar. Innergård modell jättestor, med varm söt luft fylld av röken från vattenpipor. :)
 
 
 
 
Gott, jättegott!!
 
 
Dag två på samma strand. Hur underbart som helst. Så salt vatten att det skrumpnade i munnen om man råkade gapa o simma samtidigt. Guppande vågor och stark sol. Omöjligt att frysa eller känna sig stressad.
 
 
 
På väg ut på stan! :D
 
 
För att kika på det här lilla bygget. Burj Khalifa. Världens högsta hus.
 
 
Här är även Dubai Mall, en ogyggligt stor shoppinggalleria samt Dubai fountain. Med en spektakulär (råhäftig) vattenshow som startar typ varje timme. Smilla (och jag) älskade det!
Lyxbilar var det överallt...
 
 
Jag fick mig en kaffe och Smilla enligt henne "världens goaste glass ever" på ett italienskt gelato-hak.
 
 
Lite kö till höghuset. och massiva säkerhetskontroller.
 
 
Den hissen var otäck. ca 4 våningar/sekund. Jag fick yrsel-panikandning och måste profylax-flåsa lite. Det hjälpte med de sövande filmerna av öken, relaxmusiken i högtalarna och blinkande lampor som förvirrade hjärnan på vägen upp till toppen.
 
 
Jag avslutar detta inlägg med en liten bild vi tog där uppe! Hehe...
 
 

Ska ut och ta in hästarna. Får fortsätta visa bilder från resan senare! Go kväll alla!!
 

RSS 2.0