I väntans tider

 
Snart ska min dator återvända från reparation. Den är efterlängtad. Jag har lånat mammas nu i dag och inser hur mycket av mitt jobb som ändå är beroende av en dator.
 
Har suttit och kollat konton, fakturerat, betalat räkningar, gjort inbjudningar till vernissage, kollat annat jobbrelaterat och fixat med bilder.
 
Det känns nästan lite skönt att min nu återvänder helt ren och kanske jag kan lära mig skapa system för alla program och bilder. Radera, sortera och hålla koll. 
En massa filer ligger huller om buller på externa hårddiskar och stickor nu, känns jobbigt att börja rensa i.
 
Just nu pågår bokmässan. "Min" bok är inte klar från tryck än och det känns lite tråkigt att den kommer bara strax efter att bokmässan är klar. Förlaget IDUS har en jättefin monter och författaren Mikael står där och presenterar en annan bok han gjort tidigare i år.
 
Nästa år skulle jag väldigt gärna stå där och prata om och visa en bok som jag varit med om att göra.
Eller tre. Tre kan det bli!
 
 

Då det rör på sig

 
Den 12 oktober är alla konstintresserade i Sundsvall välkomna på vernissage. 
Jag ställer ut målningar på Granen Galleri, måste återkomma med tid för det vet jag inte än.
Det är så roligt då det rör på sig, att få hänga upp några av alla de bilder jag målat på sistone. 
 
Välkomna!
 
 

Då man har dålig koll...


Barnen har varit sjuka och jag har fått vara vass med ordning och kalender för att få saker gjorda.
I går var jag effektiv som få men insåg på kvällen då jag kommit hem från stan att jag nog fått en bacill jag med.


Sjukt
Trött

I morse låg vi som tre sälar på rad jag och flickorna i sängen, oförmögna att röra oss.
Jag kvicknade till lite och fick upp oss. Ringde taxin och sa att jag skjutsar.. Så insåg jag att storasystern var för sjuk idag med. Messade skolan o sa att hon är hemma idag med.
Bökade med den lilla för att komma iväg och till slut var vi vid dagis. Utanför dörren satt en lapp -stängt för planering idag!

Suck bara.

Jag hämtade storasysterns böcker och åkte hem. Hoppas på att kunna jobba ändå, trots båda barnen hemma!


Datorlös

Fortfarande utan dator. Den är på väg till Sony för rep.

Orkar inte skriva så mycket på telefonen men några bilder kan jag bjuda på.
Datorer

Jag biter på naglarna av stress samtidigt som jag betraktar vaiologgan som lyser på skärmen.

"Repairing disc errors. This might take over an hour to complete"

Phew. Jag vill inte förlora allt jobb och alla bilder som ligger på den där hårddisken. Jag och Vaion hade inte hunnit bli vänner på riktigt pga det skumma app-systemet men jag hade ändå hunnit lagra en hel del viktigheter och givetvis inte gjort backup.
"För den är ju så ny å fräsch"

Skit vare med det.

I väntan på domen kan jag ju visa lite mobilbilder.

https://cdn1.cdnme.se/2754550/6-3/pic_522f054dddf2b34b83e134f7.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2754550/6-3/pic_522f05549606ee3eee708805.jpg" class="image">Solrosor och fjäderfän

 
 
 
Åh vad jag tycker om solrosorna som lyser mot lagårdsväggen!
 
 
 
 
 ♥
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsfeeling

 
Jag ser fram emot att slippa vakna klockan sju i morgon bitti. Då lilla fröken höll sig vaken till halv elva i kväll kommer det nog kunna bli en fin sovmorgon.
Det börjar kännas nu att det varit rätt mycket att göra mest hela sommaren. Lite som att det känns lockande med mörker och höst. Bara det att gräset slutar växa så att jag slipper kuta runt med gräsklipparen på alla hundratals kvadrat känns skönt.
Den enorma bunten med illustrationer som ligger på mitt kontor efter de scannats vittnar också om varför det känts lite småkörigt emellanåt... Den börjar närma sig skollinjal i höjd.
 
I dag hade jag Siggan hemma och har lyckats med lite fotografering av målningar, mejling om utställning och bok, fotoredigering, disk och plock som alltid. Så satte jag upp den sabla skylten jag lovat göra till stranden men inte fått upp då det egentligen ska vara två, men en är bättre än ingen resonerade jag till slut. -Varning för grunt vatten så ingen dyker  i från de nya högre bryggorna och knäcker nacken.
 
Så har jag tagit reda på en hel massa äpplen som föräldrarna kommit med, klippt en bybo, fikat med brevbärarn, mockat, städat ur hönshuset inför vintern, ogräsbesprutat ridbanan med ättika. Så grävt upp en massa stora ogräs med grep på ridbanan, spadvänt en del av det igenvuxna landet som jag vill sätta häck runt och odla örter i.
 
Smilla hade en kompis här som skulle sova över men fick hemlängtan så nu är det bara jag och Smilla som sitter uppe.
 
Jo, jag målade en del med. Då Siggan sov middag. Det kändes bra, nu ska det bara fixas ramar att sätta fast dukarna på.
 
Så har illistratörscentrums jättelika katalog kommit. Där har jag ett uppslag med lite text och bilder. Känns fint som snus att ha gjort allt det krångel som krävdes för att gå med i föreningen plus att få till en fungerande tryck-PDF till den där annonsen. Gud vad jag höll på i våras, för att fatta de där kryptiska instuktionerna hur tydliga de än var för de som kan.
 
 
 
 
 

Porträtt av en ung dam

 
I kanske två minuter under konstant grimaserande fick jag Smilla att sitta modell. Således blev det mest min inre bild av henne som fick tala...
 
 
Jag började på ett par nyagamla bilder. Det vill säga började måla över ett par fula gamla bilder. Får se hur de artar sig då de här lagren oljefärg torkat till lite.
 
Och så blev det en liten ryttare till häst, på en gammal bild av min väg hem.

Man skulle ju kunna kalla det ett självporträtt.
"Kvinna på lång, lealös kallblodstravare på väg hem efter en trevlig tur i skogen."
 
 
Nu vill inte datorn ladda upp fler bilder så då säger jag häääjdåååååå!
 
 
 
 

Phew

 
Jag gör det sista på thailandsbokprojektet nu. Till veckan går den i tryck.
Mina drag av pedanteri träder fram. jag vill inte sluta hitta små saker att peta i, men jag har ju lämnat ifrån mig bilderna så vi är tre som ska få till ett färdigt resultat till tryck.
 
Phew.
 
Men snart så kan jag hålla ett ex av en bok jag ritat alldeles själv, som är skriven av Mikael Rosengren och utgiven av Idus förlag i handen. Och ni kan köpa den och i och med det stötta ett väldigt fint barnhem i Thailand. Ett barnhem som ger barn utan föräldrar en rättvis och trygg start i livet.
 
Hur kul som helst!
 
 

Ridlektion!

 
Oj vad skoj!
 
I morse då jag fått iväg barnen ilade jag hem och gjorde i ordning hästarna. Cebonita hann jag longera med fint resultat. Hon stegade på, mjuk och snygg och gjorde lite fina tramp åt båda håll då hon var varm.
Hon har nästan fått en hingsthals den goda damen.
 
Så på med grejorna på Lasse och så svängde ridlärare Johanna upp på gården.
Värsta lyxen att få lektion hemma, utan att behöva stressa, lasta, köra och spendera en halv dag med projekt rida.
 
Vi pratade om hur han är, vad vi vill och jag bad henne mest bara säga åt oss vad vi skulle prova och ta det därifrån.
Det kändes att hon läste in honom himla bra och ringade in våra problem och hade riktigt trevliga sätt att bemöta honom.
 
Till exempel inte pressa honom då han tjurar och krånglar utan ta en paus. Men samtidigt ställa krav så han fattar att det är arbete som gäller. Svår balansgång men det kan vi nog hitta en bra placering på knivsudden.
 
Han lossnade fint och trots vår vansinnesgalopptur häromkvällen som nog gett lite träningsstelhet så var han himla fin bitvis.
Jag fick trava mycket, rida serpentiner, hitta balansen i omböjningar och varvbyten. Träna på ställningen inåt på de börja spåren, basic men nyttigt.
Galoppen var ok men i lite hög form åt höger men dålig helt åt vänster. Men på slutet höll han ihop och hade kommit loss såpass i ryggen att han galopperade med hyfsad framåtbjudning på tygeln en bit.
 
Då hade målet varit att över huvud taget få honom i vänster galopp...
 
Han var ganska svettig och trött och gick och släntrade med hela kroppen och skakade öronen efter passet var klart. Nu kör vi på med fler lektioner så kanske vi kan få lite bättre arbetsmoral, båda två!
 
 
 
 
 

Fin dag med mina två döttrar

 
I går målade jag först tavlor i en väldig fart tills det blev dags att hämta på förskolan. På samma gång hämtade jag ju även stora tösen som slutade skolan halv två och så drog vi till stan.
 
Vi säger alltid "till stan" bara för vi bor mitt ute på bonnlandet och den enda staden inom rimlig närhet är Örnsköldsvik, sju mil bort.
Som tur är ligger skola/förskola en bit på väg åt rätt håll och man blir lite av en logistikmästare då det gäller att synka alla resor och ärenden. Posten på väg ner då den stänger tidigt, handla mat på väg upp igen.
 
Nu började vi men att köpa skor. Smilla provade längtansfullt några "stortjejskor" som hon flinande bad om att få fast hon visste att jag skulle säga nej på grund av att de hade ganska hög klack... Hon är likssom bara ett barn och ska springa runt på rasterna! Det slutade med att hon fick ett par skitsnygga svarta jodphurs med dragkedja som hon stolt tog på sig i morse fast det är liite för varmt än ute...
 
Efter påtryckningar från Smilla köpte även jag skor, då den butiken är en av få som faktiskt tar hem en hel del snygga 42-or. De har dessutom utskrivna listor med bilder liggande på disken med dessa stora skor så att såna som jag slipper prova tusen för små skor för att fråga om de finns i min storlek och sedna nähä, jag skiter väl i det då. Jag kan gå barfota i år.
 
Nu blev det ett par bootsliknande stövletter som kändes kanon att gå i. Så nu är hösten räddad.
 
Så köpte vi kalasgrejer då Siggan blir två år på torsdag. (WHAT?) och fixade nya örhängen till Smilla då hon tappat ett. Sedan middag på Kinakrog.
Så var det då dags för dagens höjdpunkt, Smilla skulle börja travskola!
Solängets travbana har en kanonfin travskola med massor av fina ponnyer, ordning och reda och samma tänk som vi hade på min ridskola.
De får lära sig allt om detaljerna, säkerhet och de får både rida och köra ponnyerna.
-Lycka!
 
Hon sken som en sol som höll på att spricka av stolthet då hon stegade in bland de andra deltagarna för den första tvåtimmarslektionen. Jag tog med Sigrid till ridskolan där det var hopplektioner och fanns kaffe till salu.
 
En hur fin dag som helst var det, lite som ett lyckopiller att suga på ett tag!
 
 

Akvarell


Jag målade i dag. Det var om möjligt ännu roligare än sist.

Här är en av dem, som jag nog skulle säga är färdig.


Sakna

Nu börjar jag sakna storjäntan lite väl. Nu är det dags att komma hem, men jag får ge mig till tåls tills i morgon då jag lämnar lillasystern på förskolan.
Då kan jag smygstöra lite och ge henne en kram och sedan har vi tio dagar ihop igen.
Längtar!

Hönan Aska med, hon får på tok för lite kärlek då lillmatte är borta.


Soffläge

Efter att faktiskt ha sanerat huset hjälpligt och tvättat allt så hamnade vi här. Rätt skönt, men nu lär hon aldrig somna i kväll.
Då gör jag så att jag lämnar henne till fadern och vinkar hääjdåå och rider ut en sväng.


Folkstorm!

 
Jag loggade in nu och ba, what? Tjugofem kommentarer. Fattar noll. Tills jag inser att jag måste ha kommenterat i en stor blogg och då kanske fått in några läsare därifrån.
Riktigt ovant, men tack för alla snälla kommentarer! Gulle er.
 
I dag har jag varit helt ensam med Sigrid. Kanske var det på grund av min sjukt aktiva dag i går som jag avslutade med att rida två pass dressyr på ridbanan för att sedan springa som ett tok till stranden och bastun där Jonas var med Sigrid och en del bybor.
Det är likssom fredagsnöjet här, flera håller igång hela vintern med bad i isvak. Done it once. Inte min kopp te.
 
Så, kanske var det på grund av denna krafturladdning som jag känt total själsfrid och haft världens energi i dag. Jag har städat trädgården, rensat ogräs, fixat en rabatt, plockat in vackra doftande blommor. Bakat bröd, gjort saft av de fem kilo rödvinbär jag plockade i går. Och så vidare i värsta husliga stilen.
 
Så somnade Sigrid vid åtta (kors i taket för det) och det enbart för att hon inte sovit alls under dagen. Direkt hon slocknat och jag suttit kvar en liten stund och för mig själv konstaterat att på det barnet, kan man faktiskt se änglavingarna ihopfällda bakom ryggen, började jag rita.
(Det är nästan lite jobbigt att känna all kärlek hon delar med sig av. Energin är så hög runt henne så då hon somnar ligger den kvar som ett mjukt täcke i rummet.)
 
Nu var det ett tredje bokprojekt som jag känner liite stress inför. Men jag är på G och har dragit ner det från författarens föreslagna plan till en tredjedel och det kan gå.
 
Jag ska ställa ut i Sundsvall i höst med, och måste få tid till att måla och spänna dukar. Plus jobba ihop pengar till räkningar och sånt i väntan på en stor mecenat som kan lyfta mig ur dyngan. ;)
 
Såatte, jag ritade i exakt fyra timmar sedan barnet somnat och kände till slut kinderna hetta av trötthet och handen började bli trött. Phu. Nu ska jag strax släcka lampan och vila ögonen men först lägga in några bilder från i dag!
 
Puss påer!
 
-Städade altanen i dag med, bara bordet som inte blivit återställt efter pizzakalaset. men oj vad jag tycker om den där hörnan! Och se vad fönstren blev rena. :)
 
 
Av två ekologiska vitlökar som jag satte i våras, blev det drygt 35 nya små fina vitlökar. Se vad proffsigt det ser ut att fläta ihop dom såhär! Oh sweet gardenlove!
 
 
Söta äggklockan i väntan på bröden i ugnen..
 
 

Jag stal ju några frökapslar av en mäktig vallmo då vi var i dalarna. Nu fick de en egen rabatt där jag strödde ut de små små minifröna. Hoppas att de gror för jag VILL ha de där overkligt vackra blommorna just där!
 
 

Och så blommorna. Vilken känsla att gå ut runt huset och plocka in allt det där! Flera sorter doftar så nu ligger blomdoften tät i köket. Luktärt ska jag odla nästa år med. Väl värt att vänta på att de slår ut!
 
 
Nej nu, god natt!
 
 
 
 

RSS 2.0