Vårenergi och mycket nu..

Jag är sjukt pigg för närvarande. Vet inte om det är övergående men tackar och jobbar på!
 
Just nu jobbar jag ikapp det jag missade då jag var sjuk och masserar. Dessutom pysslar jag lite med tak. Plåttak. det är inte så lätt då man aldrig lagt några plåttak, men kul är det ändå! Är hemma med Siggan samtidigt, och hon är våryster hon med, pysslar och stökar ner! :)
 
Visar en liten sneakpeak på hur det kan se ut..
 
Skruvar, behövs då man skruvar plåt. Det är lite lättare än att rita råspont kontra takläkt i rätt dimensioner, infrästa rännkrokar och rätt profil på plåten i vinkel... och så vidare. Blir lite sugen på att bli smårik och byta mitt eget tak snart! Rostigt och eländigt som det är.
 
Nej nu ska jag ila, bara fadern kommer och tar över föräldrarollen!
 

Solsken och små ryttare!

I dag var det jättefint väder, men vi var inne rätt mycket till en början. Jag ritade ett par bilder och barnen lekte. Så somnade Sigrid och sov två och en halv timme. Den tiden tog det att göra en bild till ett manus. Himla bra flyt, då jag scannat bilden ropade hon sitt lilla "mamma" uppifrån.
 
Så gick vi ut. Siggan matade Lasse med lucernpellets. Sedan ville hon hela tiden mata med pellets och blev ganska sur då hon inte fick springa efter hästarna på ridbanan. Smilla och hennes kompis red samtidigt och oj vad små de är på de stora hästarna! Lasse var peppad i dag med. Det bara glittrade i ögonen på honom och tjyvtravade ideligen. Jag misstänker att han kände att ryttarinnan ville busa lite med, för hon skrattade bara och ibland skyllde hon på att de ju kommit för långt ifrån och behövde komma ikapp det andra ekipaget! :)
 
Himla kul då de gillar att hålla på med hästarna! Bokstäverna jag satt upp är ett lyft. Jag dånade instruktioner och lekte ridlärare med full inlevelse.
Vid A vänd RÄTT UPP! Gööör HALT vid M, och rygga!!
Ja så lät det, och barnen lydde! Moahaha!
 
Lilla sötgrisen som gör sådär med ögonen då hon ska skoja med mig.
 
 
Sekunden senare såg hon ut såhär..
 
 
 
 
 
 
 
Att hon vågade.. han tog pellets och hon gick till mig och hämtade mer i min ficka. Snacka om att han såg förväntansfull ut då hon kom tultande!
 
Nu i kväll smet jag ut och tog mig ett pass på Lasse. Gudomligt skönt! Red i spanska sadeln och på kandaret. Han var pigg som tusan, men lite styv i överlinjen. Beror på att de bara fått finhö sista dagarna, I know it!
Han kunde dock jobba rätt fint och energiskt.
Mkt fint flow i traven men kunde styvna till lite och bli lång om jag inte red ihop honom och påminde om att ta i.
Skitabra kväll och roligt pass. Ett tag fick han himla bra bärighet i galoppen och gick att flytta in framdelen på rätt liten volt. åt vänster däremot var det svårare, där kändes det mer som att han gick på räls runt.. inget vidare reaktion i bakdelen då jag provade flytta in honom på mindre spår där inte..
 
Nu är dagen slut!
Natt natt!
 
 
 
 
 
 

Lektionsponny...

Eller hm.  Det finns en poäng med att ha trötta gamla hästar då barn ska lära sig rida.
Jag hade lektion nr ett med en kompis dotter. Smilla skulle ha ridit men bröt ihop efter en veckas skola med lite sjukdomssymptom kvar. Hon gjorde något hon aldrig gjort. -Gick in och la sig i sängen och somnade!! :O
 
Kanske var det tur, för jag behövde ha full koll på Lasse lus!
I början gick han snällt men styrde in mot mig ideligen. Vet väl att jag har godis och kände att den där lilla lätta saken i sadeln inte hade så mycket styrka att sätta emot.
 
Men ryttarinnan var tuff och styrde resolut ut honom igen då han försökte vända in. Vi gjorde massor, kanske för mycket! Men det gick ju så bra. Vi tränade serpentiner mellan koner på meddellinjen, red på stora volten, vänd igenom volt, halt vid bestämda bokstäver.
Så kom vi till traven. Jag trodde att hästen skulle ignorera sin lilla ryttare så jag sa åt henne att bestämt trycka till med skänklarna och smacka lite. Ja jävlar ja.
han laddade rejält och satte sig i en samlad galopp och jag tjoade "såååja, draa i tyglarna, ptroo, sååja, JÄKLAR DÅ!!"
Så lydde han och tvärnitade så stackars åttaåringen fick ta stopp mot hans hals.
Phu!
 
Sedan var han liite väl på tårna och tog galoppsprång massor av gånger tills jag var rent av arg på honom! Det var som om ryttarinnan gjorde något eller kändes på ett sätt så han trodde sig skulle ta galopp. Jag fick det inte ur honom!
Då hon tog rejält i tyglarna med jämnt tryck, då travade han skitasnyggt I DRESSYRFORM och hon fick till en jättefin lättridning som skulle gjort många vuxna (!) ryttare avundsjuka!! Haha, coolt att en smal lätt åttaåring kan få till en sådan trav på tjurig kallblodstravare!
 
Det var som att hästen ville stila med allt han kunde och på slutet tog jag vara på all energi, sa åt ryttarinnan att hålla i säkerhetssnöret på sadeln, medans jag höll tyglarna och jobbade lite.
Han fick gå i samlad sluta/öppna längs spåret och så provade jag en grej..
Jag rakriktade, stannade upp och sa åt F att "driv nu i takt med mina smackningar" och så fick vi till tidernas snygga tramp!
Haha igen, han var verkligen på tårna i dag, på ett bra sätt dressyrmässigt, men kanske mindre bra ridskolemässigt...
 
Nu hoppas jag att han kan tare lugnt i morgon, flickan sover över här och ville rida mer i morgon. Då jag trodde hon skulle börja gråta och vilja hoppa av satt hon med ett leende från öra till öra och ville inte kliva av!
Det är tur han har en bra lugn galopp, den är lättare att sitta än traven, men det känns som liite fel väg..
Att låta en nybörjare som varit lite hästrädd inleda sin första lektion med att sitta och galoppjobba.. :P
 

(Har tillåtelse från ryttarinnan att visa det fina ekipaget!)
 

Mobiltömning..

Vackra hästar, söt kaffetermos för en tjuga på loppis, kära söta barn, trötta morgnar.
Semlor och stökiga ritbord.
Det är lite av vad som fastnat i telefonen på sistone.
 

Men alltså...

Varför, ska jag alltid börja BAKA då jag har mycket att göra??
 
Det är som att då jag ändå gått upp ångan, laddat upp energi för att göra saker jag måste göra, då ska jag passa på att "då jag ändå har fart" baka lite.
Nu jäser sex rågkakor överallt i köket, jag borde få Siggan att sova så jag kan jobba på ett illu-uppdrag som bör bli klart rätt fort men behöver fokus och hjärna.
 
Jaja, nu är första i ugnen, barnet kan må bra av att somna om nån timme och sedan har jag en (för kort) stund på mig att jobba, innan det kommer en kund, sedan barn från skolan som ska rida lektion! Har spikat upp bokstäver på ridbanan och jag fick lite ridklubbsnostalgi då jag såg resultatet!
:D
Nu ska vi träna ridvägar barnen o jag. Kul! Hoppas Smilla har respekt för ridfröken aka morsan nu bara..
Känner hur kul det skulle vara att göra slag i saken som jag och kompisen pratat om, att ha ridläger (för oss själva9 när snön tinat bort.
God mat, lekande ungar, övernattning, pizzabak i stugan och en massa ridning, det vore nått!!
 
Så, hej och hå bröden, får njuta av en nygräddad macka sedan som belöning.
 
Och nej, jag har inte bagarmössa just idag.. :p
 
 

Torsdag

Sitter och tankar kaffe för det här var en särdeles trött morgon. Alla trötta. Kom nästan inte upp!
Men nu har vi ätit, Smilla är på skolan och jag laddar för att ta Siggan med ut till stallet. Vädret ser ut att lätta, snön blåser inte runt lika hårt så jag tror det blir snabb longering av hästarna. De står inne, varma och utvilade så de mår nog bra av lite träning.
Jag är inte sugen på träning, men vet att gör jag det så blir dagen bra, oavsett!
 
Tvättade Nita lite i går, så hon är vit och fin, förhoppningsvis ännu. Ska dra på kläder och bärsele och skynda på lite nu, så kanske jag hinner lita lite innan "riktiga" jobbet efter lunch. är lite smånervös över hur jag ska orka.. Fem tunga behandlingar är jobbigt i vanliga fall, och nu är jag svag som sjutton efter all influensa. Jaja, bara att gneta på det som går!
 
Hej svejs, hörs senare!
 
 

Vårdagjämning!

Det är något att fira!!
Funderar på hur, kanske med att ta en massa pelargonskott, städa huset, borsta extra mycket fällpäls från hästarna, laga till en av de fina öringar Jonas kom hem med från fjället och skåla i en tekopp i kväll kanske?
Nåja, kommer nog inte göra så mkt av det.. Det ska vara maten då!
 
Natten har varit.. arg. Den lilla tycker att jag är en grym hemsk mamma som bara låter henne sova tätt tätt intill, men inte krypa in under tröjan då hon vaknar till. Hon har varit förkrossat arg och ledsen ett par tre gånger i natt. Alltså verkligen svinsur och ledsen. Skriken skar genom hela skallbenet, men jag behöver få vara i fred lite känner jag, och får hon sova intill, erbjuds välling, bevisligen har ätit bra innan hon somnade samt sov som en liten gris då hon var hemma själv med pappa i helgen, då känns det som en avvänjningssgrej att hålla på vakna bara för att jag finns där.
 
Jag har tröstat med en hand kliandes på ryggen på henne, men ignorerat resten. Och till slut har hon suckat, krupit ner under täcket och somnat, och sover än. Sköönt! Att kliva upp med Smilla och sitta själv en stund. Hoppas hon inte kommer ha många argnätter utan börjar acceptera att kunna somna om själv, utan att jag ska behöva engagera mig så mkt i att få henne att somna igen.
 
Nåväl. Nu ska det få bli en fin onsdag, trots snöstorm ute och tio minus, ved som ska in och skitigt stall.
Har tänkt ringa dagis, boka in den lilla för några timmar i veckan så jag kan jobba med ritandet.
Måste bringa lite ordning i vad jag målat med, och tänka till vad jag ska ha med på utställningen.
 
Men nu, kaffe och chokladboll!
 
Här, Lasse i går. Jag satt på honom en stund och kände livsandarna återvända! <3
 

Skidköp och stadstur.

I dag har jag varit fortsatt förkyld, tung i huvudet och seg. Men har gnetat på. Jobbat på en nivå under den vanliga lätta, men utan att bry mig så mycket om det. Det går ju i alla fall.
 
Ritade en bild åt ett plåtföretag som vill ha beskrivningar av tak. Inte helt lätt då man inte brukar lägga tak, men det är kul! Ska hjälpa dem med fler beskrivningar framöver. Så nu blir jag väl takläggarkunnig gissar jag! :p
Så mailade jag lite, betalade lite räkningar och städade lite. Diskade lite, och uj vad tråkigt det är då man är seg, förkyld och har huvudvärk.
 
Jag väntade ju hem smilla från sin pappahelg i dag och laddade för att åka till stan med båda flickorna efter skolan. Fattade att Smilla inte skulle vara så pepp på bilresor direkt efter att hon kommit hem från skolan, men det gick. Hon gick med på´t! Fyllde henne med tjockpannkaka och satte en godisask i näven på henne för att motverka trötthetsfrustration och så satte vi av mot Öschösvik...
 
Men vi fick en jättefin eftermiddag i staden! Tack och lov fick jag hjälp av Smilla med den nu mkt rörliga (springer som vinden) lillasystern. Hon for fram och tillbaka, drog fram grejer. Plockade ner varor på apoteket, provade skor på sportaffärn, bar runt verktyg på byggvaruhuset..
 
Jag köpte ramlister och häftklammer till tavlorna på Beijer, hästmat, kattmat och hundben på Granngården, tankade, tvättade bilden med hjultvätt för att få bort all is som skramlar och stör. Där fick Siggan halvt panik så vi fick tröste knyttet medans rullarna dånade runt oss!
Sedan hamburgare på Sibylla, medicinuttag på apo, och så dagens höjdpunkt, mina FÖRSTA egna längskidor! Rea på Stadium, jätterea verkligen. Jag fick vallningsfria Atomic, Salomon pjäxor och mellankvalitén av stavar, för 1.300 spänn!
2.400 skulle de ha kostat. Yay!
Som hittat!
 
Sedan fika på café, där jag fick lilla fröken att faktiskt sitta stilla en stund i mitt knä. Sedan köpte Smilla en efterlängtad pysselbok för egna pengar. Åh, jag myser av sådana här grejer. Då ungarna är så fina, allt flyter, man äter då man är hungrig. Lyxar till det lite och ingen surar. Jo, bara lite, som då lillasystern la sig på rygg innanför entrédörrarna på apoteket och vägrade kliva upp. Gick inte att lyfta heller för då blev hon svintung amöba som gled ur greppet. :D
Hon låg där rätt länge...
 
Sedan åkte vi till kompis Iza för lite mat, prat och barnlek. Väl hemma sov den lilla så hårt att jag kunde bära upp henne, klä av i sängen utan att hon brydde sig.
 
Nu är jag på bästa humöret och ska sova! Hästarna tog jag in på en grisblink innan jag bar in Siggan, så de ska bara få ett par skivor hö till sedan äre gonatt!
Pöss påer!
 

Skumt!

 
Efter att ha släpat med datorn på en roadtrip till Sundsvall skulle jag starta den, datorn som minst sagt har ett eget liv. Den brukar samarbeta då det behövs, men mitt i inte helt genomtänkta mail stänger den av sig. Så även då jag vill se på teve för sent.
Nu vägrade den starta. Noll ström, helt död.
Vi kollade kabeln, drog ut, satt i. Väntade. Bytte adapter, som funkade på andra datorn. Ut och in med kontakten. Stendöd bara.
 
Ingen lampa som lyste.
Men alltså, skämtade jag med Jonas, det är tame fasen husspökena som leker med mig! Jag lovar!!
Ja flinade han, så kanske det är (not). Så sätter jag in kontakten för tionde gången och lamporna börjar lysa och datorn startar!
Jag skrattar och vinkar hej till mina husspöken och börjar kolla nätet. Märkligt nog, så går det plötsligt, för första gången ever, att se film. Inget hackande, inget buffrande utan det flyter bara.
Jonas, det går att se på film nu!
Va, fan vad skumt!
Jo, skitkonstigt!
 
 

En vecka nu

har jag varit sjuk. Är sjukt less, på att vara sjuk.
Men är inte ensam, tycks vara många som har den här feber-hostinfluensan.
 
Men jag vill bli frisk NU. För jag ska på kurs på fredag har jag tänkt. Så härmed ska jag använda alla affirmationer och annat jox för att mota febern på flykten. Paracetamol funkar ju det med..
 
 
Hitta Nemo, Peter Pan. Fika i soffan, grisande under täcken i soffan, sovande med liten varm Sigrid i famnen, sovande mellan två varma febertjejer som en sill på natten. Vi bäddade en madrass intill min säng för Smilla så vi var nära men att jag ändå kunde röra mig.. Men efter en natt ville hon tillbaka i sitt rum, då lillasyster störde så med sitt pipande.
 
Nu är de båda piggare, men jag hostar slem och får feber ideligen. Blä.

Mnååh.

Jag blev sjuk, jättesjuk.
Har nu kravlat ur soffan för att hämta hem barnen som fått ha sportlovsfint hos mormor och morfar i dag. Tack och lov för det!!
Insåg att kaffe är värt att hälla upp, även om det var tunga steg och skakig arm som lyfte perkulatorn, så var det ljuvliga (om än gamla..) droppar att hälla i mig sedan. Nu är huvudvärken liite mindre och jag svettas ut lite feber igen. Det går upp och ner, jag äter rätt mkt ipren och alvedon, för annars står jag inte ut med frossan och värken.
 
I morgon kommer han som gav mig bacillen hem från sin fiskeresa (Hoppas den var bra och feberfri iaf) då hoppas jag få ligga och grisa i soffan utan att måsta elda/passa löptik och yr hanhund som piper, gnäller och vill rymma tillsammans!
 
Huvva, jobbigt att vara sjuk, men ändå, så jäkla lyx att få ha barnvakt och bara ömka sig i fred, annars har jag i princip ALLTID en massa som bara måste göras trots feber. Nu har jag legat som en kokong i täcket hela dagen, förutom innan barnen åkte och jag stekte lite pannkakor och sanerade den minsta lite från gegg i ansiktet.
 
Nu hoppas jag fortsätta ligga i soffan med mello på teven. Får poppa lite popcorn åt barnen och låta det bli popcornkrig i sofforna...
De små lär ju insjukna snart de med, för kusinbarnen fick feber så fort de kommit hem härifrån, tyvärr.
 
 

Hektisk vecka

Nu har vi haft ridlägervecka med massor av barn och hundar och liv.
Kusinen kom med stor röd häst, halvårsbebis, snart fyraåring och tillsammans med mina hästar, ettåring och sedan sjuåringen som kom hem från sin far blev det fullt hus.
Vi har behandlat den stora röda hästen och ridit.
 
Ibland kändes det som vi sprang om varandra ut och in, passade barn och roddade för att hinna allt. Jag jobbade lite två dagar och har varit lite misstänkt trött. Nu förstår jag varför, innan jonas åkte på fiskesemester fem dagar utan mobiltäckning (spännande att se om han kommer hem levande..) smittade han mig visst med en bacill. Nu är det slemmigt och ont i halsen. längst ner mot lungorna likssom och frossa.
Hoppas nu på att det inte blir värre i helgen, men bara att ta´t som det kommer.
 
I natt sov Smills hos mormor och morfar och jag skulle kurera mig, duscha och vila upp mig efter jobb och middag. Men det blev mer ta in hästar, bära ved, elda då all värme bara sugs ur huset i kylan, försöka lägga piggt barn som höll igång till halv elva och sedan däcka utan att duscha i kall säng.
 
Hästarna ville in, efter en vecka i lösdriften då besökaren bodde inne i den ena av mina endast två boxar.
 
Jag kände lite, drömmen om ett nytt stall. Om jag kunde gjuta golv i lagården, dra in vatten, bygga boxar och sadelkammare. Ujuj vad härligt. Med ljus bred skötselplats att rykta, sadla, sko och behandla hästar på, och höförråd ovanpå.
Sedan vill jag ju bygga ateljé där ovanpå med, tänk att måla med hästarna mumsandes på hö under golvet.
 
Nej nu vaknar nog snart Siggan från sin tupplur på soffan. Hon somnade på min rygg då jag körde spark med båda hundarna i snöre på förmiddagen. Måste motionera dem, då Zita börjat löpa och de piper och stökar inne om de blir för orastade. Jag tror det funkade, jag behövde bara stå och balansera och hundarna drog sparken längs vägen en bra bit. 
Nu sover de som döingar båda två.
 
Ska ladda med honungste tror jag, för att motverka den där bacillen.
 
Här, dressyrdam på väg runt sjön!
 
 
Nyss, jag, tystnad, en skål chili con carne och färsk trädgårdstidning!
 
 
Vi har ätit lite choklad i veckan. Massor. Bra med antioxidanter är det! :)
 
 
Katten Sonja som fäller päls och vänslas. Phuu.
 
 
Min jobbutrustning. Upp till kamp emot kramp!
 
 

Känner efter...

och jag lever! Det känns precis som vanligt fast kanske lite bättre.
 
I går kväll gjorde jag nämligen något jag aldrig gör, ever.
Jag sprang!

Ena hunden la sitt bedjande huvud på mitt ben för tionde gången och jonas sa att jag ska ta ut henne bara jag betalat den här räkningen. Då kom jag på, att jag kan ju ta ut henne, och passa på att springa en bit!
Den idén är ytterst unik för att komma från mig.
Att gå hundpromenad är inte det roligaste jag vet, men nu kändes det som den bästa idén nånsin!
 
Jag drog på mina fina löparskor som jag köpte i höstas och mest gått i. Kopplade jycken och kutade iväg.
Efter några hundra meter drag halsen ihop sig fullständigt då det från att ha varit trevliga minus fem grader plötsligt var närmare tjugo minus.
 
Efter lite uäää, faan, menååååh, gurgel, gääääh. Hade jag fått andan tillbaka och kutade vidare. Kände mig rätt sportig i svarta löpartights (men satan vad kallt om benen!) och fräsig jacka.
Hunden är inte van vid springpromenader så hon gjorde några tvärstopp med kisspaus och nosa i nåns kiss, så jag höll på att dras omkull.
Nu låter det som att jag sprang som vinden men så var det nog inte.. :/
 
Men jag tog i det jag kunde utan att tappa hållningen och se ut som en desperat jagad och pausade tre-fyra ghånger slemspottandes med tårar och snor rinnande!
Vet inte vart jävlar anammat kom ifrån men jag sprang upp till grannen längst bort (uppför) och nästan hela vägen hem med nån paus för att hämta andan. Intervallspring kan man väl kalla det.
 
Väl hemma kopplade lårmusklerna ur då jag gick utför trappen så de vart då lite trötta.
Men i dag mår jag kanon, ingen träningsvärk än.
 
Det kändes faktiskt som om det var mina astma-lungor som satte gränsen för då jag fick luft så det räckte orkade benen mer ändå. På slutet var benen dock rätt stumma och då kändes det som om målet var uppnått, att ha tränat.
 
Nu har jag städat stall, handlat och väntar på kusin med barn och HÄST!
Hoppas hästarna sköter sig, håller sig i sina hagar och är trevliga nu, så vi kan ha ridläger!
 
Trevligt sportlov alla!
 
 

Ridläger!

kanske, om det funkar, ska min kusin komma med sin medryttarhäst och träna/behandla/snacka häst på sportlovet!
Hon har två barn, så vi är som i samma sits och tillsammans borde vi kunna rodda ungarna så vi får lite ridtid!
 
Himla skoj, isåfall. Men undrar om ett halvblod får plats på min ridbana? :D
 
I går red jag Lasse runt sjön, han har fått sprakbränsle genom det nya höet som han ätit på natten. tror jag får dra ner lite på det för han var tossigt pigg och lite spänd i ryggen. För annars får jag inte göra annat än motionera överförfriskat kallblod framöver!
 
Nita red jag med, på banan i slasket. Då underlaget inte tillät några högre farter provade jag att styrketräna henne med lite tramp uppsuttet. och jisses vad hon tar i! Helt rent och med tryck travar hon på stället! Wow! Tro om inte gemmeltanten ska bli en dressyrprinsessa innan hon blir för gammal!?
 
Nu ska jag spänna upp mer dukar. För till påsk, ska jag ha verrrnissaaage! :D
 

RSS 2.0