Cowboy i byn

 
 
 
I kväll tog jag som lovat med en åttaårig tjej ut på ridtur. Då vi skrittade i bredd längs byvägen saktade en bil ner, någon vevade ner rutan, smällde av ett vitt leende och sa;
 
"Hey, that looks GOOD!"
 
Countrysångaren Pete Martinez är i byn för att göra sverigepremiär. Kul va!
Söndag klockan tre kan man lyssna på honom i tältet på Kärrsjögården.
Jag tycker faktiskt det vore störtcoolt att få med honom ut på en ridtur...
 
 
 

Käkjäkel

 
På midsommarafton hade vi dukat upp grill plus sill-lunch och jag högg hungrigt in på det goda. Plötsligt stumnade käkmusklerna och vänstra käkleden låste sig nästan helt. Ganska störigt!
Sedan dess har jag fått pressa in mat mellan tänderna som går att få upp mellan en och två centimeter och då jag närmar mig ytterläget på låsningen gör det ONT.
 
På höger  sida möts kindtänderna men inte på vänster. Det känns lite skumt att inte kunna tugga igenom maten som jag är van, och nu börjar jag bli less.
 
Svinont gör det att försöka tugga. Förmodligen sitter en elak bacill i den sidan huvudet, för det värker i örat då jag tuggar och halsen börjar bli raspig. Jag kan ta halsont och öronvärk, men jag vill kunna GAPA!!
 
Har gått så långt att jag gett mig själv käftsmällar och låtit folk bryta och bända i käken, men näe.
 
Har hopp om att bacillen ska bekämpas snart så musklerna slutar krampa, tills dess gnetar jag på med det jag orkar. Är smått förvirrad med, missade jobb i torsdags, skäms som en hund. Koncentrationen är inte på topp och jag nästan önskar lite andra symptom så jag har något att skylla på.
 
Tills vidare, lite bilder från helgen.
 
 
 
Sol, mat (dock jäkligt svårt att njuta med denna odugliga käft) glada barn, hästar och midsommar med DANS! Det var höjdpunkten. Att lägga barn, lämna dem med ena fadern och smita tillbaka på logfesten för att dansa loss så svetten rann.
 
Ganska kul dagen efter då vi mötte upp folk som på natten röjt dansgolvet med allt ifrån gagnamstyle, breakdance, capuera och annat lössläppt och sedan dagen efter säger, nej nej, jag dansade inte. Jag dansar inte!
Haha...
Lucköppning på hög nivå.
 
(Jag var spiknykter, det är en skön grej med föräldralivet. Att vakna dagen efter och må finfint)
 
 
 
 

Midsommarfejning

Det är en hållpunkt som jag tycker är lite högtidlig så här års och det är midsommar!
 
Då vill jag helst, om jag får välja ha hunnit städa, klippa gräs, rensa ogräs, städa åt djur, fixa, pyssla, baka, köpa mat and so on.
Många år har det inte hunnits med utan midsommar har bara vält över mig utan förvarning, men nu känner jag mig lite redo.
 
Gräset är klippt och kommer förhoppningsvis inte växa ohejdat på två dagar. Trädgårdsmöblerna står redo för lite tårtätande och silluncher. Altanen är ganska ok röjd och inne kommer det vara möjligt att få ordning.
Nu kan det bli midsommar, komma gäster, plockas blommor och bara mysas omkring!
 
Jippi!
 
 

Senaste tidens insta!

Jag gillar Instagram. Kul att se vad folk är i för stunden, vad de ser med ögonen och inte bara vad andra skriver och tycker, som på andra sociala medier.
 
Här är några av mina instagrammade mobilbilder.
 
 
Små djur, ritade på kvällen då barnen låg och andades tungt och somnade i min säng och jag väntade på att kunna gå ut och mocka.
 
 

Mina loppisbyxor som jag haft mycket och älskar. Plyschigt mjuka och gula, med rosor på. :)
 
 
Veden, den veden. Som jag hade hjälp av två starka män att kapa och klyva med Hakkipilken men som jag staplade helt själv. Jag jobbade som en tok i två dagar och sedan vad boden full! Är rätt nöjd med min egen insats där. Men lite onöjd med att det skulle gå att göra mer ved.
 
 

Små små ägg, hittade under den gamla veden då jag staplade om den. Övergivna och kalla var de och så otroligt fina. Små som choklad-dragéägg på påsken.
 
 
Min underbara jänta som hade sin första riktiga skolavslutning! Så stolt och glad över att jag har henne! <3
 
 
Middag på stranden. Som vi hade några gånger under majs heta kvällar.
 
 
Sigrid som kände på sanden och blev missnöjd över att den klibbade fast.
 
 
Middag på altanen, jag, flickorna och en massa god mat och prickar.
 
 
Plockmaten på bokminglet jag var på i Stockholm. Vi presenterade bokprojekt och fick träffas och inte bara maila, jag och Mikael som skrivit sagorna jag tecknar på nu.
 
 
Jobbrummet. Med fina bänken, och lugnet.
 
 
Njutarbarnet. Älsklingen!
 
Det var det. Nu ska jag moffa i mig av det bröd jag bakade i kväll. Sjukt gott!
 
 
 

Sommarkväll med ångande åkrar.

Var det i går kväll.
Jag började på ett inlägg men skrev inte klart det.
 
I dag har jag tagit med kameran ut en stund och fotat lite. Jag bjuder på det under tiden datorn installerar en massa jox som behövs för att kunna jobba.
 
 
 
 
 
 
 

Frajdäj najt.

 
Sitter uppe nu klockan 23.53 och känner att det verkar vara min tidpunkt.
 
Jag skulle bara lägga Siggepigg som var just skitapigg och busade liggandes. Hon kravlar runt, ligger en halv minut på mig, sedan bakochfram för att sedan krypa intill igen. Rastlös som få tack vare tuppluren i bilen hem från stan. Nackdelen (förutom kostnaderna) med att ha sju mil till stan är att barn ofrånkomligen somnar på hemvägen.
Nästan jämt.
 
Hon somnade för bara en stund sedan och jag hann bli koma-trött och få kortisolfall. =dåsig, bortdomnade händer, slappt ansikte, hård värkande mage och noll förmåga att röra mig. Tur Jonas kom och stoppade i mig en tablett så livsgnistan kom tillbaka.
 
Efter flera timmars gående i butiker, tusen ut och in ur bil och en massa prat, lock och pock för att få allt gjort var vi trötta båda två.
 
Jag fick dock hålla mig vackert vaken och köra hem oss.
 
Jag köpte nya block, har ritat upp mina papper och ska ju gasa på med nästa projekt. vill INTE sitta stressad i Augusti och ha tappat inspon för projektet. Nej nu ska jag gneta på och rita upp allt så fort som möjligt.
 
Nu ska jag alltså ta vid med det jag tänkt göra tidigare. Mocka, spåna, ta in hästar undan myggen och egentligen gräva ner bollpilen jag köpt. Plus den vita rosen. Men de överlever nog fint till i morgon. De lär ju ha bott i sina krukor ett tag på plantskolan..
 
Köpte en röd med. Hoppas de överlever nu och blir större än dvärgväxter.
 
 
 
Om jag hade tid och råd skulle jag köpa äppelträd, körsbärsträd, jasmin, buskar, mera pilar och andra träd. Gärna bygga ett växthus modell bauta för att odla i.
Göra en pionrabatt med en massa sorter, odla rosor och vallmo.
Men tills vidare är jag så glad över min trädgård som är så himla mysig att gå runt i barfota och dricka kaffe på kyrkbänken under humlen.
 
 

Sådärja!

 
Äntligen har en ny dator anlänt.
Den gamla gick och tvärdog och jag har lånat Jonas bärbara för att hjälpligt jobba.
 
Blogga har prioriterats bort kan man säga.
Har inte haft tid heller för den delen, men tänkte lägga in ett hej hej från det skinande nya tagentbordet.
 
 
 
Lite sommar, lite kärlek.
Hönskärlek, bara fötter och barnminer som slår allt.
Det känns som vi tryckt in en hel sommars sol, värme
och exploderande växtlighet på fjorton dagar.
 
Och det behövde vi!!
 
 
 
 

RSS 2.0