Bio

 
Jag tog med barnen plus Smillas kompis på bio idag. Det var jätteskoj!
Dumma mig 2, himla kul och bra film. Jag skrattade en hel del, så grabben intill tittade upp på mig med stora ögon...
 
Sigrid skrattade, pekade och kommenterade bara lite. Under lite trökigare delar vände hon sig i mitt knä och tog mina kinder mellan sina händer och höll en lång visk-monolog. Hon är så jädra rolig då hon gör sådär! Hon lägger huvudet på sned och babblar viskande med ett lurigt leende på läpparna.  ♥
 
Tyvärr var jag så himla korkad att jag glömde göra det jag egentligen åkt till stan för att fixa -skaffa nytt sim-kort så jag kan ringa igen. Min telefon är spårlöst borta sedan snart fjorton dagar. Så dumt!
 
Jag minns när jag hade den senast, men sedan är det svart. Har ingen som helst aning vart den tagit vägen och så glömmer jag hela tiden fixa nytt kort så jag kan låna en annan telefon. Hemtelefonen blir använd i alla fall..
 
 
Jag köpte rep på Claes ohlson och splitsade fast karbinhakar. (Jonas idé att kolla Youtube för instruktioner -kanonbra!) Så nu har jag ett par jättetrevliga tömmar för nästan inga pengar alls.
 
 
 
Ridbanan nysladdad med traktorn. En ljuvlig syn. Tur stenarna inte syns... har fått plocka en del då jag harvade rätt djupt..
 
 
 
I dag köpte jag plastad vajer, taljor, karbinhakar och bleck att fästa vajern med. Så snart, kan jag kanske ha vagnen helt i ordning att måla och sedan finåka i!
Återstår att ordna är ryggstöd och armstöd, för barnens skull. Så jag kan ha Smilla med och hon känna sig säker och ha något att hålla sig i.
 
 
 
 
 
 
 
 

Trädgården blommar nu!

Nu börjar den bästa perioden trädgårdsmässigt. Då värmen får allt att mogna och blomma. Innan har det mest känts som att man jobbat för ingenting då det knappt vuxit förutom ogräset.
 

 
I dag ska jag hämta hem min älskade storjänta. Vi ska hälsa på en kompis och sedan bara vara. Hon är efterlängtad och lillasystern har frågat flera gpnger efter syrran. -Minna i tolan? Minna hem? (Är Smilla i skolan, när kommer hon hem?)
Inte lätt det där, med syskon som måste vara ifrån varandra. Ibland känns det dock som att den stora kan uppskatta ensamtid med sina föräldrar och nästa helg ska bara hon och jag åka till Sundsvall och kolla in hennes favvo Yohio.
Det ska bli köng dä!
 
 
 
 

Redo för körning!

 
Jag skulle bara ta in hästarna i kväll. Efter flera timmar på stranden med middag (pannkakor, glass och hjortronsylt) och då de andra tu gått och lagt sig. Det slutade med att jag mockat, tagit in hästarna men även fixat i ordning lokselen så den funkar att köra rockarden med.
 
Det var lite pyssel.. Jag nitade fast två öglor på ryggstycket för att kunna fästa bakselens ryggdel som annars glider bakåt och trillar ner runt hasorna på hästen..
Så tog jag skakelhållarna från den gamla travselen som jag bara tömkör med och klurade fast på lokselens däckelremmar. Bakochframuppochner gick det.
 
Så hittade jag gamla grim-käkremskarbinhakar som fick sitta på bakselens remmar så de blir lite längre (FULL är för kort för min långa kallblodstravare.. ) och kan knäppas dit snabbt i dragringen. Kan tänkas vara för klena men så tung belastning är det inte av en så liten vagn..
 
Då det blir lite vikt på ryggstycket av en rockard mot för skaklarna på tex. släden satte jag dit ett långt däckelskydd. Vad de nu kallas.. Tack och lov för att några travgrejor ligger kvar. Nu blir det fluffigt och myshigt mot Lasses rygg.
 
Och så fick ett gammalt rep bli en provisorisk lösning som draglinor, knutna i kroken för långbröstan på skaklarna och så med karbinhakar längst fram att klicka fast i dragringen. Om de är för långa kan de bara snurras något varv runt skakeln. De ska ju börja ta då det går uppför och skakelhållarna dras bakåt.
 
Inte optimala draglinor, men jag ska köpa bra rep/plastad vajer och mäta exakt, sedan svetsa/skruva dit taljor med rulle som draglinan kan löpa i. Det i stället för en svängel som ju gör att bogarna kan röra sig fritt då hästen drar tyngden.
 
Men körsuget växer och i morgon kan jag kanske ta mig ur sängen och provköra en sväng. Det vore såååå kul!
I går kväll red jag på banan, han var fin, bilden är dock gammal. Men bild vill man ju ha.
 
Nej nu är det dags att sova, har nått den magiska gränsen 00.30 nu. Igen.
God natt alla!
 
 
 
Tonight I´ve been working on the horses harness to make it fit the new wagon I bought this week. So, if I manage to get out of bed before the sun is to hot tomorrow I could try it out for the first time.
That would be so much fun!!
 
 
 
 
 

Jord under naglarna

I dag är det varmt, sådär sanslöst varmt.
 
Jag har haft en akut nacke på besök, dvs nackspärr. Efter att nackspärren åkt hem lite mjukare gick jag och Siggan ut för att vattna lite. Alla växter och rabatter ropade på vatten och mitt i vattnandet började jag ansa lite.
Jordgubbslandet som jag planterade bara för några veckor sedan hade vuxit igen helt.
Inte kontigt då man sätter plant i en nyss uppfräst åker full med kvickrot..
 
Nu har jag och Siggan slitit bort allt ogräs, krattat lite i jorden och vattnat. Även om jordgubbsplantorna ser ynkliga ut så verkar de leva och här och där kommer nya gröna blad upp.
Hallonhäcken som jag helt ignorerat i år verkar ska ge sin första riktiga skörd! Den blev satt för kanske sex år sedan. Nu är den vildvuxen och ligger ner på gräsmattan bitvis med är full av kart och de som mognat är skitstora och supergoda!
 
Jag mår bäst med jord under naglarna, det är ett som är säkert! Jord eller stöv.
 
 
 

En liten liten tjyvtitt

 
 
Nu börjar boken om Erik & Chan ta form, eller komma till sitt avslut.
Jag har våndats lite över svårigheten att behålla en karaktärs utseende genom en hel bok. Jag som inte ens kan skriva ett A4-a för hand utan att byta handstil fyrtioelva gånger...
 
Jag känner en viss längtan efter att bara måla fritt, även om det är väldigt rogivande och härligt att låta penseln gå på akvarellpapper med klara färger och tydliga motiv. Jag gillar hur färgerna kryper runt i papperets gropar och kristalliseras då två färger som inte riktigt gillar varann kemiskt möts.
 
Ett tips, till er som gillar att måla men inte har grejor. Gå på Claes Ohlson och köp deras lite dyrare (men ändå svinbilliga) förpackning akvarellfärg på tub och det dyrare akvarellpappret på block. De är förvånansvärt bra!
 
Nej nu ska jag läsa lite till i boken om polisen som infiltrerade Hells Angels och riktigt känna kontrasterna mellan min bild ovan och bilderna boken ger mig i huvudet... :p
 
Och nu lägger jag in en bild som jag blir så glad av, kanske den får vara med som hejdåbild i varje inlägg, för att jag tycker att kaniner är så mysiga och gärna skulle sitta sådär själv, som då jag var liten och hade en jättevädur och bara ta det lugnt.
 
 
 
The book I´m working on is coming to an end. Hopefully a good end... The picture at the top is a sample of one of the drawings in watercolour. I love the way watercolours move around and reacts to each other. Sometimes they form crystal patterns and shades that I have not planned at all, but is really happy to discover!
 
Now, no more sitting up late, they say it will probably come a day tomorrow to.
 
 

Längtan & tröttheten

 
Det har varit så varmt. Varmt och smutsigt inne, stökigt ute. En massa saker som vill lagas eller flyttas eller slängas.
Jag har byggt ett staket och en grind och är på gång med en massa småsaker, men ibland slår tröttheten till. Den blir tydlig då jag märker att nu, nu skulle jag kunna rida lite. men jag orkar inte.
 
Just nu skulle jag kunna, och kan, klockan är bara halv tio på kvällen och Sigrid sover, jag har dammsugit och mailat iväg de sista (nästan) bilderna till boken.
 
Men orkar jag? Ryggen behöver lite dresyrridning tror jag, den gör ont av allt stillasittande med bakåtpressade diskar. Det känns som om ryggen vill hitta en balans igen och röra sig sådär rytmiskt och avspänt som man gör i samlad trav på en häst.
Ridbanan ligger nästan orörd sedan jag sladdade den, har bara ridit ett par gånger. Nej nu tror jag att jag går ut!
 
 
 
I long for taking a trainingsession with my horses, if I was´nt so tired... It´s so many things to do in the summer. Things to repare, throw away, animals to feed and kids to watch. When the time comes to ride a bit I´m so tired. But it feels like my aching back need a moment on a horse in collected trot. That movement is the best for someone who has been sitting bent over a desk for to long.
 

Nattjobb

 
 
 Så blev klockan två på natten. Hela dagen har mest handlat om att passa hundar, då Jonas åkt på O-ringen i några dagar. Jag och Siggan har åkt till stranden en kort sväng i kväll men mest varit hemma och jag vet inte vad vi gjort. Känns som inte mycket vettigt.
 
Men så då hon somnat för kvällen började jag måla klart lite illustrationer och har nu scannat in alla till boken jag håller på med. En stor hög bilder är det och förhoppningsvis har Photoshop laddat ner sig snart så jag kan testa att redigera lite.
Vet inte vad jag ska satsa på för redigeringsprogram, ska prova lite olika tänkte jag.
 
I går köpte jag en rockard! Himla kul, så nu spånar jag på vad jag behöver komplettera selarna med. Om jag kör med lokselen behövs höga skakelhållare och draglinor. Eventuellt en svängel med. Om jag tar den gamla remtravselen måste jag skaffa långbrösta alternativt ergonomisk brösta med draglinor.
Man kan ju sätta draglina i en egen slags svängel, två öglor med rullar baktill som linan löper igenom.
 
Tänkte måla den med, röd och fin. Men först göra klart detta jobb. Boken alltså.
 
Hade en hjort i trädgårn idag. I hagen med. Hon åt upp alla grönsaker Tråkigt.
 
 
Tjabo skällde respektingivande på henne. "Vaff vaff vaff"
 
 
 
Så kom farbror Zeiss och körde iväg den för en stund.
 
 
 
 
 
 

Städdag.

 
I går hämtade jag spån. Hela lilla spånboden blev full och jag andas ut lite. Att köpa spån på bal är inte kul och inte billigt. Det är absolut bäst att kunna ta en vagn och åka till den lokala sågen och köpa ett stort lass som räcker ett tag.
 
Problemet är mest backbromsen på släpet. Jävla skit vad störigt, att den nyper så fort man ska backa. Vi höll på med vedträn och elände för att kunna vända, sedan samma då jag kommit hem och skulle backa emot spånboden. Suck.
 
Men det gick till slut. Måste greja med den där bromsen.
 
I dag slängde jag skräp på tippen och eldade en hel massa pinnar, kartonger och annat brännbart hemma. Känns som jag renas invärtes då skrothögarna krymper.

Jag hade ett dödsfall i hönshuset med, så det blev kremering i brasan. Den lilla stackars kycklingen som inte vuxit som den ska och fortfarande var dunig och pytteliten medans syskonen har blivit jättestora blev ihjälhackad av en skata som tagit sig in i hönshuset.
Så då jag och Siggan kom in flög den ihjäl sig mot ett fönster.
 
"Pippi tååva, pippin dööd. Mamma bäja pippin! Pippin ajjabajja!"
 
Så det blev skata och kyckling på brasan... 1-1 till de svartvita eländes fåglarna.
 
 
 
Yesterday I went to get a lot of sawdust for the stable and feel good about not having to buy it from town in a long while. The shed is full!
Today a magpie killed one of the chickens, than it killed itself against a window. So i´ts 1-1 against the black and white annoying birds.
 
 
 

Festligheter

I helgen var det Remmarfest.
Smilla draxk sjuka mängder läsk och Siggan dansade som ett proffs så hela dansgolvet bildade ring och följde hennes moves. HUR söt som helst. Jag fick några danser med Smills med, skitkul!! Hon börjar bli så stor.
 
Barnen var på topp till ett på natten, då åkte jag hem snabbt vid första gnället och den lilla somnade direkt i bilen och den stora strax efter hon krupit ner i min säng.
 
Riktigt god mat var det, jag bidrog med arton baguetter som jag bakade strax innan och som vanligt blev liite stressad över att hinna klart. Men sådana måste nästan vara nybakade för att vara goda såatte, det är bara att baka och borsta mjölet ur luggen innan man drar iväg.
 
Och vet ni då vi vaknade på söndagen... TOLV. Fatta, en ettåring som sover till tolv. Tackar för det!
 
 
Jag dansade så jag har skitont i benen idag.
Det betyder att det var en bra kväll!
 
 
This saturday it was the annual summerparty in Remmarn. The kids were dancing like I´ve never seen before and drinking unhealthy amounts of soda, a nice evening with supertasty food! Aching muscles from all the dancing is a good sign of a fun party I think!
 
 
 

Sen stallkväll

Jag kom in nyss, halv ett. Stallkvart kallas det.
 
Har ridit lite på Lasse, longerat Cebonita som såg lite störd ut fram, på grund av overkade hovar. Likssom lite dåligt sträckta framben i traven. Så jag tänkte, hur lång tid kan det ta? Och skodde om fram. Det tog tid, eller kändes så i alla fall. Sjukt jobbigt men nu har hon kortare hovar och bättre vinklar.
 
Så tömde jag kameran och kollade på bilder som synes i förra inlägget.
 
 
Nu sova.
 
 
 

Sommar

 
 

Bad

 
Vi badade tunna i helgen. Jag var trött som en gnu och fick värmeslag, men skönt var det ändå. Sigrid myste in sig mot min hals och låg som en avsvimmad lycklig sälunge i famnen på mig, länge länge.
 
Smilla badade och simmade i den svinkalla Remmarån och valpen trillade i.
I den dramatiska räddningsaktionen från den branta strandbrinken vid en kanot trillade även Lisbet i. Jag var nära jag med men till slut kom vi upp ur ån.
 
Valpen gjorde klassikern -ställa sig med tassarna på kanotkanten och sedan putta ut den tills det säger PLASK och den försvann.
 
 
Och ungefär här kastar jag ifrån mig kameran och vrålar, NEEEJ VALP I ÅN!! JOOONAAAS!
 
 
Plums.
 
 
 

Sommar på den gamla gården.

 
 
Höna och tupp som ser ut som en dubbelhuvudfoting, Sigrid i blåsväder, en ros som äntligen äntligen blommar för första gången och den fixade hönsgården som de inte törs gå ut i.
 
 
 

Yay, allt går att Googla!

 
 
Jag har stört mig på att utrymmet på bloggen varit så smalt. Jag har bara kunnat ha en viss bredd på mina bilder sedan täcktes de av texten till höger.
 
Men med lite Googling på "Vill öka bredden på foton i bloggen" så fattade jag hur man gör. Så nu kan jag fläska på med bredare foton.
 
Det var bara det. Allt finns på nätet, bara att hitta rätt formuleringar!
 
 

Sommartös

Jag kunde inte låta bli att skratta åt min lilla envisfilur då jag myndigt sa åt henne att antingen tugga sönder körsbäret eller spotta ut det.
 
Hon tittade på mig i ögonvrån, höll upp händerna som en hare i givakt och smög sakta därifrån med höga knän och konstpaus i varje steg.
 
 
Troll!
 
 
 

Jorå

Det har blivit ridtur med kobojsare, spelning i tält med publik och sedan spelning på altan i solnedgång/uppgång i en grupp om typ sex personer. Sjukt kul att ha fått vara med om!
Då man har en tvättäkta countryartist som röjer loss med sin gitarr och spelar låtar på önskning likssom. Eller spelar sina nya låtar och bara, den här har inget slut, vad tycker ni!?
En var så jäkla bra att alla vrålade och jublade och blev aldeles tossiga. Ståpäls och armar i luften.
 
Alla bara myste och skrattade så kinderna värkte. Det likssom bara kommer sådana filmcitatskommentarer hela tiden. Svårt att återge, och lite svårt att få ihop kontrasten, en person som plockad ur en westerndokumentär, sittandes intill en svensk i turkos vindjacka från åttiotalet sprayandes myggmedel på varandra ätandes popcorn och sjungandes sånger.
 
Som då någon behövde gå på toa. Då sänkte berättarproffset rösten så det mullrade och började;
-When my great great grandfather... (Alla blev stilla, förtrollade av historien) Konstpaus. Och sedan -HAHAA go to the toilet I´m just kidding!
 
Den lite overkliga känslan då man får ett telefonsamtal som låter, Howdy, how are you today? Can we go for a ride again tomorrow?
Jorå, det kan vi väl ordna. Jorå.
 
Såatte, världen är liten ibland. Det är visst här det händer ändå, ibland. Sådana saker som räcker länge länge, som har sådan kvalité att man inte känner för att jaga så mycket mer nöjen långt borta utan bara nöjt vill fortsätta med vardagen sedan.
Stora världen kommer till Kärrsjö.
 
Då man får höra,
"I could tell, by the way you ride a horse, that you like whiskey!"
 
Hohoho, love it!
 
 
 

RSS 2.0