Njut!

I dag har jag haft det bra!
Sov ganska jättemycket om man jämför med vissa andra nätter, sedan lång frukost med nästan hela lilla knasfamiljen. Smilla kommer i morgon. Efter frukost tog jag Siggan i selen för att få lite luft men hon somnade direkt så jag la henne i barnvagnen, gick in och berättade det och sedan sa jag tjingeling, nu rider jag en sväng!
 
Tog så in hästarna i det redan mockade stallet ( i går kväll gjorde jag så fint i stallet men de ville inte komma in.. tyckte väl det var för lång nyårsnatt då de kom in vid fem. Som så många andra hästar gör jämt.. ) och sadlade på Cebonita. Hon såg hemsk ut, hade varit otäckad i går natt då det var så varmt ute och jag stängt dörren helt för att minsta ljudet från ev. smällare.
Hon var skäckfärgat bajsbrun men jag tänkte att bättre rida först och tvätta sedan..
 
Vi tog en tur in i byn och då jag skulle passera ett par hus smällde någon av en raket som for upp med ett tjut och exploderade över oss. Hon blev något rädd ja!
 
Huvva, sedan bajsade hon av rädsla på vägen och började backa. Jag fick henne förbi efter lång övertalning men hon var så jäkla spänd och halkade med bakhovarna av spänningen (är oskodd bak) så jag vände hemåt. Stressen satt i så hon var helt genomsvettig då jag vände upp på min väg.
 
Mitt i backen kom Jonas gående med hundar och barnvagn, så jag hängde på en sväng till för att lugna hästen lite med sällskap. Hon brukar vara cool med en gående intill. Det tog ett tag sedan kunde jag t.o.m ta en lugn liten galopp åt båda håll (ja både höger och vänster galopp alltså..) i hyfsad form utan stress. Bra, att hon tog rätt galopp direkt på hjälpen. Förr har hon varit svår med det.
Vid "bondens" hus blev jag av med sällskapet för de blev inbjudna på kaffe så jag red hem och champonerade hästen.
 
Nu då jag släppte ut dem och hon torkat helt såg hon ut som en gnistrande fluffigt vit svan! Nu blir det pyjamas på i boxen, lortsam som hon är.
 
Nu har jag proppat i mig ohälsosamt mycket rester från nyårsfesten. Brie, ostbågar, vin, cola, dipp, tjälknöl mm. Men jag tänker inte alls ge något jäkla nyårslöfte om träning och godsaksförbud.
Mums bara, njut av livet säger jag!
 
Hittade en bild på liten bäba från i fjol, och tänker oj vad det händer mycket på ett år!! Jisses bara. Nu klättrar hon upp på köksstolar och ropar MIN, MIN, och pekar på ostbågarna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0