HÄST

Det är mycket häst nu!
Inte mig emot, jag känner mig hemma och glad då jag får mycket hästnära tid!
 
I helgen var jag hos min kusin och hälsade på, det var supermysigt! Min sjuåring och ettåring som lekte och stökade ner tillsammans med deras 3,5-åring och en sexmånaders bebis.
Den lille låg mest bara på en filt och var glad och höll på att bli ivägsläpad av Siggan som frustrerat behandlade honom som sin docka.
Jag fick vakta henne så fort hon kom i närheten för frustrationen var stor. Hon har aldrig träffat en liten bebis kom jag på, det har ju varit hennes roll så nu blev det svårt för henne att veta hur hon skulle bete sig!
 
På lördagen kollade vi kusinens medryttarhäst och behandlade det som gick. Det resulterade i att ägaren ville ha fler behandlingar och planen blev att få ihop fler hästar så det går att motivera att åka så långt för att behandla.

Kul om det blir så, alltid spännande att fundera över hästar och problem!
I dag blev det behandling av en stor 2,5-årig kallblodstravare som känts hackig i travet. Det är så sjukt kul, och jag känner att det plötsligt är lätt.. Nåja, inte lätt att åtgärda allt, men det känns lätt att se vad som felas. De känns så öppna, som en bok att läsa i muskulärt.
 
De kliver ur boxen och på fyra steg går det att få en bild av vad som sitter fast och hur det känns i kroppen på dem.
Ibland är det svårare, men sista tiden har jag träffat så tydliga fall och då är det kul, när det händer grejor. Har visserligen inte fått respons på ridhästen i Vännäs men hoppas de känner skillnad vid nästa pass!
 
I morse red jag min egen lus på banan. Femton minus igen var det men efter en stund rann svetten om oss båda så jag fick ta av vantarna och rida barhänt. Jag fick honom att jobba i mycket galopp och han som sist drog mig runt sjön i släden var rätt orörlig i sidorna och ville kränga lite hit och dit, som väntat.
Till slut hade vi hittat rätt på även vänstergaloppen och sammanlagt blev det massor av fattningar direkt på hjälpen och på slutet riktigt rund eftergiven galopp åt båda håll.
Jag ska börja korta galoppen och prova att byta galopp i byte av volt framöver.
Det märks hur bra det tar, han svettas och pustar och träningen behövs!!
 
Nu dags att sova, för shitt vad uteluften tar!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Vart ska dom här andra hästarna finnas? Jag har ju en kompis i Ö-vik som var intresserad.

2013-01-27 @ 22:32:19
URL: http://www.pentamom5.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0