Jobbsökardagbok

 
..brukar jag lyssna på. Leif Lacken som söker jobb.. Ganska kul om man är från Sönnsvall.
 
Jaja, jag söker jobb lite löst som vanligt, uppdrag alltså.
Skickade ut mitt (gamla) barnboksmanus igen med lite modifiering. La i ordning text och bilder lite snyggare och läste igenom. Jag är faktiskt fortfarande nöjd med den och tycker att det vore kul om den blev en bok.
 
Ofta tappar man ju känslan för ett projekt efter ett tag och tycker att det man gör just nu är så mycket bättre, men jag gillar de där bilderna så de fick åka iväg en gång till.
Jag insåg att jag faktiskt inte skickade ut den till mer än en handfull förlag och fick svar i stil med att "vi har tyvärr fyllt budgeten redan för två år framåt."
 
Så har jag tänkt få igång liite mer massage. Helst på fasta tider och dagar, för jag är så jäkla disträ så ringer någon och ska boka tid på kvällen då jag är uppe i något annat kan det bli hur tokiga bokningar som helst.. och så är stressen ett faktum då det ska pusslas med tider och barn och allt.
 
Jag ska påminna om att första helgen i mars, är det kurs.
Vill du lära dig en effektiv massage som ger resultat snabbt så anmäl dig!
Fika o lunch ingår, ett kompendie med tydliga beskrivningar plus en burk riktigt bra massagekräm ingår.
Två dagar. Pris: 1100:-
 

Varde ljuus!

Smilla har bra idéer alltså!
 
Hon har pratat om att hon skulle vilja prova att göra ljus. Vart idén kommer från vet jag inte. Jag har nog nämnt att vi skulle kunna prova att göra egna doftljus av de stumpar som vi samlat i ljusskåpet.
 
Men vips hade Jonas köpt ett paket ljusmassa och vekar åt henne och i dag var det det första hon sa då hon kom hem från skolan. Kan vi STÖPA LJUS MAMMA?????
 
Det gjorde vi och oj vad skoj det var!
Inte alls så meckigt som jag trott.
 
Nu ligger en prydlig hög förpackade två och två med en fancy schmanzy etikett på som säger "Smillas ljus 2013" på. Det här kommer vi nog göra om.
Massan som blev kvar fick bli ett doftljus med melon-nåntingdoft som jag hade i en flaska tänkt för doftlyktor, men såna gillar jag inte. Så vi hällde helt sonika i lite doftolja och på med ljusmassa och så en veke i en glaslyktgrej.
 
Brann så fint och spred väldoft här i kväll!
 
Här är lite bilder på pysslet!
 

Longering del 1.

Jag fick frågan om jag ville skriva om longering och det vill jag ju såklart!
Kanske det bara blir en del ett. Vi får se!
 
Jag brukar bara använda en lång lina som inte trasslar sig, en grimma eller träns och ibland en kapson.
 
Med kapson kan man fästa ringen mitt på nosen och slippa koppla om linan vid varvbyte. Kapsonen verkar direkt på nosryggen och alltså i nacken till skillnad från bettet som verkar genom munnen och käken och där de kan undvika att ställa sig i nacken genom att gapa, röra käken i sidled osv.
 
Nacken är den del som man vill ha påverkan i för att hela ryggen ska böjas jämt utan att de "viker sig" kraftigt någonstans i halsen, men är den öm och stel kan hästen bli jättestressad av att man drar i linan via nosryggen då det känns för mycket i nacken.
Då kan träns vara snällare.
 
Med träns sätter jag linan i inre ringen, inte i ett delta för deltat kommer ändå att dra bettet snett, bättre att man bara "tar" i inre bettringen så kan hästen följa med och böja sig inåt.
 
Med grimma sätter jag linan på samma vis och då får man en effekt genom att grimmans yttre delar inverkar så hästen ställer sig i nacken.
OM, den lärt sig att ge efter för tryck och inte springer och stretar i linan och ställer sig utåt vill säga.
 
Om hästen inte formar sig efter spåret och böjer sig jämnt och fint genom kroppen sliter det på lederna och blir dålig träning.
Därför börjar man med fördel nära hästen och lär den att ge efter för linan och böja sig i bålen.
 
Det kan man göra genom att peta med handen eller ett spö i skänkelläget eller på bakdelens insida och sluta då hästen böjer sig inåt.
Drar den i linan kan man lisrka lätt eller ge en inpuls med spö eller bara en höjd hand mot insidan så den formar sig och då släpper trycket i linan. Genast ska den ha beröm och eftergift.
 
Det här följer med genom hela longeringen och vidare i ridningen, böjning, balans och spårning (att bakhovarna går i framhovarnas linje, inte utanför eller innanför)
Rätt svar ger alltid eftergift.
 
Man kan även trycka lite på halsens mitt för att få en rundning där, så då kommer sprida sig genom hela hästen så den är korrekt böjd.
 
Då det funkar släpper man ut den på lång lina och börjar.
Skiter det sig kan man korta upp nära och börja om nära så man kan påminna och korrigera.
 
Såhär vill man ju inte att de ska kuta runt.
Med spänd rygg, frambenen långt under magen och blicken i skyn.
 
 
Lite mer åt det här hållet är trevligare.
Ryggen mer upp, halsen välvd och nosen söker sig fram och ner. Bakbenen sträcks fram och hovarna sätts ner under tyngdpunkten så hästen stärks mer än den nöts.
 
 
Här är en film på hur man kan ta av linan, då man befäst grunderna och lärt dem att det är roligt och att man har godis i fickan. Mest är det att hästen gillar jobbet och söker sig mot mitten och förstår vad man vill.
 
 

 Jag använder aldrig inspänning för jag vill att de ska förstå vad jag vill ha för rörelse och kunna röra sig utan att hänga i en rem eller se bra ut utan att egentligen bära upp sig på riktigt.
 
De flesta lär sig fort att svara på signal så de jobbar på med bakbenen och länger överlinjen.
Man får slösa med berömmet, men ställa krav och våga kliva på mer och visa med sin energi i rörelserna vad man är ute efter.
 
Jag gör ibland hoppsasteg för att visa att det är galopp jag ber om. De har stenkoll på vad vi gör med kroppen. Det finns massor av möjligheter och bra är om man skalar av sina gester lite så man verkligen menar något med det man gör med armar och ben.
 
Sätt en lina på den här bilden eller så kallar vi det för löslongering bara. Same same, bara att det är lättare att inverka med linan på i början.
Här har han aktiverat ryggen och har en rätt bra hållning. Ur det läget vill jag kunna sänka och sträcka fram nosen till en lång och låg rund form emellanåt.
 
En till i rätt fin form och aktiv trav. Här har han dock spänt till så bakbenen inte är paralella mef frambenen. Det betyder sämre takt och det är inte intressant egentligen. jag vill ha en paralell linje i bakbenets skenben (Övre bilden kolla vänster bak och höger fram) och diagonala frambenets underarm.
På den nedre bilden skulle han ha fått med bakbenen lite mer under sig och inte tryckt ifrån sådär hårt och plattat ut korset.
Hade korset varit mer vinklat och "under sig" så hade takten varit bra.
 
Men man måste ju få stila med säger han då!
 
 
En trevlig galoppbild.
Fattningar är mycket stärkande. Galopp är en rörelse där bäckenet rör sig mycket och överlinjen får gymnastik, om hästen är lös och ledig.
Att träna på massor av fattningar tycker jag ger med på linan ("on the longe") än att de kutar femti varv i samma form och fart.
 
 
Här har han spänt ryggen och tappat formen i överlinjen.
Det gör att vikten hamnar mer på framdelen, ryggen är inte längre den brygga som för över kraft och bär upp framdelen utan kotan i frambenet "kliver igenom" djupt och hästen kommer i obalans och "faller inåt" mot dig. Den får mer vikt på sin inre bog/framben och det sliter i längden.
 
 

Fortsättning ska följa.
God natt, nu ska pållarna få kvällsmat!
 
 

Alla andra har så kul!

Häromdagen hörde jag ett program på P3 om hur JOBBIGT det var att ALLA andra hade så kul och sedan visade upp det på bild och i fantastiska rapporter från sina fester och middagar.
Flera personer klagade över att det var så hemskt att inte bli BJUDEN på fester, sammankomster och annat och måsta sitta hemma och se allt skoj på fejsbook och instagram.
 
Phu.
Det var väl iofs mest tonåringar kan jag tänka, som fick ångest över att en kompis demonstrativt lät bli att bjuda med och sedan pepprade sociala medier med sin lyckade kväll.
 
Jag KAN bara inte bli upprörd.
Har nog aldrig nånsin tänkt att nån annan skulle måsta bjuda mig och att jag är bortvald och att andra är hemska och taskiga som har så kul utan att jag får vara med om de visar en bild från sin middag på instagram.
 
Jag tänker att receptet på den här ångesten över att vara exkluderad kan avhjälpas med några saker.
 
Först, prova att själv fråga nån annan om ni ska göra nått kul i stället för att sitta och vänta på att bli omhändertagen.
Om någon nappar, ring även de som redan bloggat om förfesten och fråga om de ska med, de säger säkert kul, vi kan väl slå våra påsar ihop i kväll!
 
Är du för seg för att dra på paljettstiletter och locka håret acceptera att en hemmakväll utan att vara center of attension inte är helt fel! Man finns kvar och har ett värde även om man inte är med i någon annans facebookalbum den kvällen.
 
Ha roligt själv. Kanske så kul att du INTE måste flasha med det på alla sociala medier.
Umgås med de människor du faktiskt träffar på riktigt och låt det ta så mycket uppmärksamhet att du inte hinner eller vill slänga upp telefonen och mobilblogga om vad ni har för snacks i skålen.
Eller, ta bilden och lägg ut den, för det borde kunna ses som inspiration, inte taskigt och utestängande.
 
Jag blir skeptisk om jag läser att någon druckit skumpa till förfesten, dansat med den, den och den, gjort  inlägg under hela kvällen via alla sociala medier och sedan avslutar med en härlig lång rapport om hur kul det är i taxin hem.
Men var tanken att inspirera och göra andra glada och dela med sig av sin fina kväll, gört bara!
 
Lev och må i stället och ha inte ångest över att vara utestängd för det är kanske ändå inte på riktigt det som "alla" andra visar.
Det som är på riktigt och verkligt kul behöver nog inte dokumenteras, det minns man ändå!
 
 
 

HÄST

Det är mycket häst nu!
Inte mig emot, jag känner mig hemma och glad då jag får mycket hästnära tid!
 
I helgen var jag hos min kusin och hälsade på, det var supermysigt! Min sjuåring och ettåring som lekte och stökade ner tillsammans med deras 3,5-åring och en sexmånaders bebis.
Den lille låg mest bara på en filt och var glad och höll på att bli ivägsläpad av Siggan som frustrerat behandlade honom som sin docka.
Jag fick vakta henne så fort hon kom i närheten för frustrationen var stor. Hon har aldrig träffat en liten bebis kom jag på, det har ju varit hennes roll så nu blev det svårt för henne att veta hur hon skulle bete sig!
 
På lördagen kollade vi kusinens medryttarhäst och behandlade det som gick. Det resulterade i att ägaren ville ha fler behandlingar och planen blev att få ihop fler hästar så det går att motivera att åka så långt för att behandla.

Kul om det blir så, alltid spännande att fundera över hästar och problem!
I dag blev det behandling av en stor 2,5-årig kallblodstravare som känts hackig i travet. Det är så sjukt kul, och jag känner att det plötsligt är lätt.. Nåja, inte lätt att åtgärda allt, men det känns lätt att se vad som felas. De känns så öppna, som en bok att läsa i muskulärt.
 
De kliver ur boxen och på fyra steg går det att få en bild av vad som sitter fast och hur det känns i kroppen på dem.
Ibland är det svårare, men sista tiden har jag träffat så tydliga fall och då är det kul, när det händer grejor. Har visserligen inte fått respons på ridhästen i Vännäs men hoppas de känner skillnad vid nästa pass!
 
I morse red jag min egen lus på banan. Femton minus igen var det men efter en stund rann svetten om oss båda så jag fick ta av vantarna och rida barhänt. Jag fick honom att jobba i mycket galopp och han som sist drog mig runt sjön i släden var rätt orörlig i sidorna och ville kränga lite hit och dit, som väntat.
Till slut hade vi hittat rätt på även vänstergaloppen och sammanlagt blev det massor av fattningar direkt på hjälpen och på slutet riktigt rund eftergiven galopp åt båda håll.
Jag ska börja korta galoppen och prova att byta galopp i byte av volt framöver.
Det märks hur bra det tar, han svettas och pustar och träningen behövs!!
 
Nu dags att sova, för shitt vad uteluften tar!
 
 
 

:)

I går i bilen.
-Mamma, Anton är inte så omtänksam.
-Va, han som är så snäll?!
-Nej. Då jag slår honom, för att han försöker pussa mig. Då kastar han ner mig från snöhögen.
 
 

Ej å åå.

Sista dagarna har jag varit rätt trött och pustat och stånkat.
Siggan tar in allt och i går kväll gick hon omkring och vaggade långsamt och sa, Eej å ååh. Ej å åå.
 
Härmapa.
 
Nu på morgonen tänkte jag vara affektiv och susa iväg för att få en B12-spruta som jag behöver sedan en vecka, därav stelhet och yrsel. Men då jag satt med Sigrid i soffan och kammade hennes fjuniga hår somnade hon och ligger nu och snarkar i soffhörnet.
har inte hjärta att väcka henne än så jag får sitta här och knattra en stund.
 
Det verkar som om Torsdagstemagänget har satt i gång. Hm, kan jag hinna göra en bild nu tro?
 
I´ll try!
 
(Kolla förresten vad jag hittade, för halva halva jättebilliga reapriset. *Nöjd)
 
 
 
 
 
 
 
 
Whoop whoop. Två plagg till att värma garderoben med.
 
Eller så tar jag på mig dem och åker ut och vimlar nån helg. Jo det vore skoj!
 
 
 
 

Måleridag.

I går åkte jag till Linda, som har en otroligt fin ateljé där hon håller kurser i måleri. Närmare bestämt Vedic Art.
Är ni intresserade av den här sköna och kravlösa metoden att komma igång med måleri så kolla in hennes (deras, de är två lärare) sida Creanova.
 
Vi var bara vi, och en hel dag med strålande sol utanför de stora fönstren.
Jag ilade iväg direkt efter Smilla åkt till skolan.
Jag hann bara ut för att elda så hade Sigrid somnat om på sin pappas axel, trött som hon var så jag kunde helt utan friktion sätta mig i bilen och åka iväg.
 
Vi inledde med att mest prata. Dricka kaffe och vältra ut all tänkbar snurr på linan som kunde tänkas störa vårt arbete sedan.
Himla skönt, att bara sitta och låta tankarna flyga och vädra känslor och sedan sätta sig mitt emot varandra med varsitt vitt papper och göra övningen "linjen".
 
Det är en grej jag gör ibland, för att komma i gång då kreativiteten känns ihopfrusen.
Då, efter att jag ritat klart övningen körde jag igång med mina målningar och vips var det dags att äta lunch.
 
Vi klämde en pizza var inne i "byn" och målade sedan vidare tills jag gick helt in i väggen vid fyratiden. Pang bara.
Jag nästan vinglade där jag satt och tänkte HUR ska jag få ihop grejorna. Vägen hem var svinlång och ögonen sved men gud vad roligt det var att måla sådär helt ostört i flera timmar.
 
I dag hade jag dagenefterkänsla och var skittrött och förkyld men börjar komma igång igen.
Så fort jag får tillfälle drar jag dit igen för att börja på ett par ganska stora målningar, är planen.
 
*Lyx
*Privilegium
*Overkligt
*Flow
*In the zone
*Vart tog tidenvägen?
*Då det inre vädraskänsla.
 
Nu sover barnen och jag ska INTE tänka waayooh, EGENtiid.
Nej jag ska släcka ner allt och gå och lägga mig.
Jepp, nu blir det sova, för sex timmar dålig sömn räcker inte.

Annons i BLT bladet.

Tänkte jag mig.
Kan ju lika gärna lägga ut den här och nu med.
 
Jag är ingen van annonsfixare så jag har knåpat en stund.
Blev rätt nöjd till slut ändå. Hoppas mina tilltänkta massagedagar fyller på nu.
 
Det är inte tvärenkelt att omedelbart börja jobba de dagar man tänkt då man nekat kunder i två år! :/
Men nu ska jag göra ett försök till att fylla två dagar per vecka med behandlingar, förutom kurserna.
Kurser känns kuul!
 
 
 

Vävt av små händer.

 
Den här, den är lite speciell!
 
Halva gjorde jag på min lilla Micki vävstol, då jag var så liten att det var svårt.
Den andra halvan, har Smilla gjort, då hon var så liten att det var svårt.
 
Den ska jag spara, eller göra något av.
 
Någon som har en idé vad?
 

Mobilrensning!

Min telefon har varnat för platsbrist länge nu och jag har varit tvungen att radera bild för bild då jag ska ta en ny.
Men nu är den helt tom och datorn fick ett gäng nya i bildbanken.
 
Några instagrambilder från senaste tiden:
 


 
Häst-barn-mat-jag. Ungefär så kan det se ut.
 
 

Kallare.

Nu har vi tappat farten alldeles.
I går kröp temperaturen ner mot -30 (-29,6) innan jag la mig och pannan fick jobba. Det är så lagom kul. Hästarna fryser, katten kissar inne för hon inte vill gå ut, jag fryser och höbalarna fryser ihop helt och hållet.
Dessutom var höet slut i hagen och balen i lagårn hade blivit dålig.
 
Jag fick hjälp av Jonas som körde ut en ny bal i hagen, och jag har planer att åka och köpa lite småbalar i helgen just för sådana här dagar då det inte är så kul att stå och slita i frusna silagebalar. Då jag tar in dem på kvällen är det ljuvligt att bara greppa en liten höbal och kasta in några skivor i boxarna, mot att så och slita, dra, bli iskall om fingrarna och sedan knövla ner de hårda ihopfrusna hökanterna i IKEA-kassar.
Blä.
Tråkigaste efter att laga hagar.
 
Det blir ingen hästträning förrän temperaturen är dräglig igen, men det skulle bli mildare i helgen, så i morgon eller söndag kanske jag har en träningsrapport igen.
 
Jag har i stället suttit med mössa inne och ritat (fula) teckningar. Lite akvarell på teckningarna för att få in målartänket. Jag ska ha utställning i vår, runt påsk närmare bestämt så nu är det bara att komma igång med den sk. inspirationen.
 
Siggan är på topphumör! I morse satte jag henne under ett täcke i soffan framför barnkanalen och sprang ut för att elda och leda ut hästar.
Jag skyndade mig som tusan och väntade mig att hon skulle stå och gråta innanför dörren eller nått men då jag kom in satt hon och klappade händer och skrattade i soffhörnet! Gulle!
 
Nu har hon tagit en pensel och springer fram och åter mellan min tekopp och akvarellådan.. insåg nu att hon doppar penseln för att sedan springa och ta färg och måla lite på min ena teckning.
Jaja.
Nyss då jag hade gått för att hämta en till macka hade hon hunnit ställa min gigantiska tekopp PÅ datorns tagentbord. Hm, hade kunnat bli datorhaveri nu på morgonen, men hon är noggrann och spillde inte en droppe.
 
Storasystern är hos sin far så nu är det bara jag och Siggan några dagar. Ska försöka rycka upp mig och städa lite, köket är en röra av ritgrejor, muggar, smörpaket och disk.
Men under tiden röran har tilltagit har jag fått lite gjort jobbmässigt.
 
Nu, diska!

Kallt!

-26 i dag. Jag eldade massor i går tyckte jag, men vaknade till kallt hus och kalla acktankar. Eldar igen, dammsuger med långkalsonger och ylletröja plus tröj-jacka utanpå. Nu svettas jag lite.
 
Solen skiner men jag är inte så sugen på att vara utomhus nu.
Ska fixa lite saker på "kontoret" dva, vid datorn vart den nu behagar stå.
Måste nog bära in den på "kontoret" en stund för att göra några utskrifter.
 
Kan ju berätta om gårdagen senare kanske. Den var kalas! Räkmackor, prat, stan, konst och annat.
 
Men nu, häjdåå!
 
 

Meera ridning!

Härlit!
 
I dag då Siggan blev trött la jag henne i vagnen med massor av kläder och filt och gick en sväng. Hon somnade fort och snabb som en vessla sadlade jag Nita för ett litet pass på max 40 minuter, då Smilla var på väg hem från skolan snart.
 
Hon fick ha "kamelkudden" min sköna skapelse som jag sydde för bra många år sedan nu, efter idé från forumet Bukefalos. Den är grymt skön att rida i, mjuk, varm och stabil.
 
Jag grabbade kameran och ställde upp stativet på banan igen. Det är ju hur bra som helst!
Att kunna sitta och titta sedan och minnas att, jaha, då hon kändes sådär, då såg hon ut sådär!
Den lilla ridläraren på min axel får sig en tydligare bild av läget!
 
Nu i em satte jag ihop en lite kortare film av det som blev i dag. Jag red väl ca 35-40 minuter och släppte sedan ut pållan och kastade ut lite morötter. Kul pass i sol och krispiga -16 grader!
 
 
 
 Fina gammelhästen. Insåg att hon blev 21 nu på nyårsaftonen. Hon känns inte 21.
 
Jag har stora planer vettni, vill jobba på galoppen, lära henne byten. Som hon inte alls gillar! Hon går helst i samma galopp oavsett vilka krumelurer man sätter henne i.

Hoppas vi hinner en del innan hon blir för gammal!
 
 
 
 
 

Favvolaxen.

Den här gör jag ganska ofta, kan längta lite faktiskt.
 
Laxbit som är stekt med salt och nymalen peppar, utan att bli torr.
 
Basmatiris kokat tills det är lagomt fluffigt. Blanda i lite grädde och en stor sked créme fraishe, riv i zest från en citron, pressa i lite citronsaft. Kanske en dutt mer salt och lite peppar.
 
Blanda om riset och gör en sån här snajsig timbal. Eller "rishög" som Smilla brukar kalla det.
 
Gött!
 

Söndag med Sigrid.

Det är bara jag och lilla Plutt i dag. Efter en skön sovmorgon smet jag ut och morgonfodrade hästar och eldade. Då jag kom in stod hon leende i hallen med ena näven full av popcorn.
 
Efter frukost tog jag på henne alla varma kläder som var möjligt och gick ut för att longera hästar. det var -20 och krispigt soligt ute!
Jag har mekat ihop en film nu då hon sover middag, på longeringen av Lasse. Hoppas uppladdningen funkar, då lägger jag upp den här!
 
Ett par bilder under tiden:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotat tavlor

Jag tänkte kolla igenom vad som står lutat mot väggen där uppe. Jag kom nu upp i 20 färdiga oljor med ram, förutom ett par oramade. Hm. Vore kul om de fick ett nytt hem framöver i stället för att damma igen i mitt sovrum.
 
De äldre känns konstigt att ställa ut då det lätt blir inaktuellt med gamla tavlor, konstigt att hänga upp och prata om bilder man glömt att man gjort nästan.. Men de är ju en del av en process och så himla gamla är de ju inte!
 
Jag målar ju oftast inte med en plan,ett koncept. Utan mina bilder är intuitiva och kommer ur en känsla och av erfarenheter. Ofta fattar jag först långt senare vad de betyder och det är alltid spännande.
 
Nu ska jag skriva ut de jag har fotat av och göra en "pärm" med bilder. Kul att ha kvar för oftast glömmer jag bort de bilder jag gjort. Kul att kunna bläddra och se tänker jag. Har man inte minnet i huvet får man skapa en minnesbank man kan ta i!
 
Här, en rumpa i olja..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rolig grej!

Den här köpte jag av en tant på Ledings marknad.
Hon har klippt isär kaffepaket, vikt, sytt ihop för att sedan väva ihop brödkorgar och shoppingväskor!
Jag ville egentligen ha en Gevaliaask men tyckte den här var snyggare i färgerna.
Hade jag inte ha handlat upp min marknadsbudget redan skulle jag ha köpt en shoppingväska med för de var skitsnygga!
 
Kul grej, och sakerna var ovanligt "fräna" för att vara hembygsmarknad!!
 
 
 
 
 
 

Hasselnötsbollar!

 
 
 
 
 
Himla gott!
 
Jag gjorde inte helt enligt receptet men gott blev det ändå!
 
Man tar 200g hasselnötter och kör till ett pulver i matberedare.
 
Jag använde den svagare mixerburken till stavmixern då det blev lite småbitar, men gott det med.
Så 2 msk agavesirap (jag tog lönnsirap)
Så kakao tills man tycker det är bra. Minns inte hur mkt jag tog...
I med lite vatten tills massan är kletig och "ihop"
 
Sedan fick massan stå i kylen och stelna lite. Efter det rullade jag bollar och rullade i kokos.
Lite egen variant för i receptet ska det bli en "hasselnötsnougat" som man gör en stav av och kylen för att sedan skära bitar av.
 
Ska prova det med och mixa finare pulver!
 
 
 
 
 
 
 

Snögalopper och pirr i magen!

I dag (i går) kom Sandra, en vän från Schweiz för att rida. Hon påstod att det var jättelänge sedan hon red sist men det tycker jag inte märktes! Hon red avslappnat och fritt, så Cebonita såg ut att trivas! Annars brukar ovana hänga ihop med spänning och hårt hållen häst! :)
 
Vi red upp på en skogsväg som jag bara ridit på sommaren, men vet kan vara skottad. Det hade den nog varit tidigare för snön var bara halvdjup, så det gick bra att trava och galoppera utan problem.
Men jobbigt var det!
Hästarna flåsade rejält på hemvägen och det kändes genom sadeln hur musklerna fick jobba och ta i!
 
Jag började trava i djupsnön i den svaga lutningen nedåt på bortvägen men så forsade Nita iväg i galopp så det var bara att hänga på, adrenalinet steg fort kan jag säga! Haha, bitvis var jag så nervös över farten att jag fnittrade och tappade styrkan i benen.
 
Skitkul var det att låta hästarna ta i och springa för allt de var värda. Vi pausade såklart då och då och skrittade och småtravade, men de ville ta i igen så fort de andats ut.
Efter att vi vänt längst nere vid ån gasade hästarna på för fullt uppåt hemåt igen och jädrar vad jobbigt det var! Jag fick bromsa för att vila en krampande vadmuskel, men då blev ju Lasse bara ännu mer peppad för att komma ikapp så det blev högsta fart vidare igen!!
Bitvis fick jag nypa åt med knäna för att avlasta vaden som brände som tusan. Så jobbigt var det att stå och åka med i galopperna.
 
Snön rök och sprutade om hästbenen och det ilade i magen. Det KAN ju ligga en stock eller annat under snön så man går omkull.. Men som S sa, man landar i alla fall mjukt om man åker av! :D
Det var några smala höga träd som vikt ner sig över vägen till portaler som man fick sikta på mitten av och ducka.
 
Väl hemma varvade vi ner på ridbanan och Lasse var för första gången på evigheter helt mjuk! Mjuk och avslappnat nöjd! Härligt! Han behöver jobba den gode hästen.
 
Skitkul ridtur!!
 
 
 
 

Sängsvängrum!

Åh!!
 
Sovrekord två. Hon sov tungt i spjälsängen då jag vaknade i morse, men väcktes av klockan som tjöt. Inte en gång har jag varit upp sedan jag la mig. Guu vad skönt!!
 
Hon somnade om efter lite välling dessutom, tröttskruttan!
 
Nu har jag tränat Nita på banan i lina och med lite tramp i lampskenet, den här dagen kan bara bli bra efter det! Klockan är nio och dags att väcka plutt!
 
 

Bra dag i dag!

Efter en lugn morgon där Siggan fick sova ut och jag drack kaffe och följde Smilla till taxin kom jag mig iväg till kompis Iza. Det tog ett tag, att duscha, elda och klä sig är lite bökigt med morgontrött liten knodd som bara vill knö in axeln i min armhåla och titta under lugg.
 
Vi rullade iväg på nya vinterdäck och himmel vilken skillnad! Från att krypa fram med risk för sladd kunde jag bara köra på med värsta greppet! Som att byta de svinhala ridstövlarna mot Sievikängorna och gå ut i snön ungefär!
 
Hos Iza blev det trevligt häng med nyttig mat, det är hon bra på och jag har en tendens att bara bli sittande på en stol med godsaker serverat i en ström! Lyx!
Hon var med på min massagekurs, så nu kan vi köra nack och rygg förstahjälpen på varandra då det behövs!
 
Väl hemma gjorde jag lax med västerbottensost som la sig som en god tegelsten i magen. Phu bara! Men trots tyngden och kvällströghet kom jag mig ut i stallet. Det var sjukt härligt.
 
Jag lyste upp ridbanan med två bygglampor. Så i starkt sken från lamporna, med den höga granskogen runt gården som en filmduk med vår rörliga skugga på trimmade jag på Lasse. Himla fint! I husets fönster kunde jag skymta Sigrid som vinkade, Smilla som lekte och kollade in oss inifrån.
 
Då jag ridit klart skrittade jag en bit längs vägen som nedvarvning och myste då jag kom hem igen och möttes av rökpelaren från skorstenen, lyset i stallet, den vita julstjärnan i hönshusfönstret samt lyktan som brann på brotrappen.
Jag kände riktigt hur mycket jag känner för det här stället. Det är som att komma in i en varm famn att öppna dörren varje gång jag varit hemifrån.
 
Lasse var otymplig igen, men stark. Jag jobbade igenom honom rejält på tränsbett och remontgrimma och i den bomlösa sadeln för att han skulle komma loss i ryggen.
Han hade "fjong" i steget men styv rygg. Det krävdes massor av travjobb och genomarbete i sidorna innan han släppte efter i överlinjen helt. Jag varvade lång och rund sviktande trav med mer samlad och en hel del galopp.
 
Jag krävde en del i galoppen och körde många övergångar och det verkar vara metoden för att han ska bli svettig och verkligen tränad! Han var svalt oberörd efter massor av trav med krav på form och tempo men efter galoppserier åt båda håll med många avbrott, samlad trav och nya fattningar var han plötsligt genomsvettig!
Härligt! Bra för stormagen.
 
Inne fick han en stretching runt om, massage i överlinjen och täcke på.
 
Och nu vaknade Siggan... Gonatt då!
 
:)

Sovrekord!

Siggan somnade omedelbart i går kväll men vaknade och var tröstlös. En alvedon senare slocknade hon igen och hör och häpna, sov i exakt samma läge som då jag la henne, hon hade inte rört sig på hela natten! Hade vi inte väckt henne klockan åtta hade hon nog sovit längre!
Det var nog första natten sedan hon var yttepytteliten som hon sover utan att vakna till flera gånger på natten!
 
Sköönt!
 
Nu har vi betat av dagens attgöralista till viss del. Ska fakturera lite och hoppas på att kunna rida lite om lilla fröken vill sova middag i vagnen.
Hittills har jag städat övervåningen och fixat lite ute.
 
I går bakade jag bröd, som väl hade blivit bra om jag inte glömt saltet.. Pga vaknatten innan var jag så jäkla trött att jag somnade i Smillas läsfåtölj under tiden hon läste en bok för mig. Bra omvänd ordning alltså! :)
Men i dag är vi på G allihopa!
 
Siggan har lärt sig klättra som en apa och står helst på stolar och undersöker den tidigare så okända världen på bord och bänkar.. :/
 
Nu lite mer tråkfix innan Smilla kommer hem! Hon kanske vill rida lite med?
Tjingeling!
 
 

Vardag hej!

Efter en till febernatt där barnet vaknade exakt då jag skulle somna och således inte sov mer än småstunder efter 24.00 har vi nu en klassisk gnällmåndag.
Hon var pigg en stund, men nu har orken trutit, samtidigt som jättetrött storasyster kommit hem och är lite grympsy. Nu hör jag lilla ropa aj-aj och bankar på storasystern som vill vara ifred.. Tror det är läge att få henne att sova lite nu!
 
Fin dag i dag, soligt och himla fint! Jag fick hem mer hö, och har ritat två teckningar.
Har bokat möte för att ha en utställning med. Det känns kul!
Nu får jag kanske riktig inspiration (läs: blåslampa i röven) att göra några nya alster!
 
 
 

Harry Potter

I min bagarstuga fanns massor av gamla roliga saker. Finns ska jag säga. För jag har bara kastat sånt som var skräp.
 
De här brillorna är trasiga, en skalm fattas men de är för roliga för att slängas bort!
 
 
Jag och Siggan pekar och skrattar.
 
 
Alla skrattar utom föräldrar som inser hur bilen kommer se ut efter hemfärden.. :)
 
 
Pizzabak..
 
 
 
Bilder som pappa tog på Smillas födelsedagskalas!
 

Drottningpaj

Med bäban på ryggen i selen lyckades jag göra middag åt Smilla och hennes kompis i går.
Nyss åt jag en bit av pajen och den var good!
 
Hallon, blåbär, lite vaniljsocker och potatismjöl.
Smuldeg av smör, havregryn, vetemjöl, lite riven mandelmassa och lite socker.
 
 
 
Maten blev rester av tacofärs som blev köttfärssås med ihålig spagetti, grönsaksstavar och riven västerbottensost.
Gott!
 
 
 

Att vakna utsövd!

Förra natten hade Siggan hög feber och grät och grät. Och grät. Hon fick alvedon och sov en stund, men vaknade och gnällde igen. Jag sov inte något alls utan låg mest och försökte trösta och dåsade bort lite ibland. Smilla satte sig upp frustrerat en gång och sa men mamma GÖR NÅTT DÅ!
 
Till slut tog jag med sjuklingen ner för att dricka vatten och byta miljö och såg då att klockan var sju på morgonen. Häpp! Det var den nattens sömn.
Efter det sov hon någon timme men sedan följde en lång dag där jag dåsade till så fort jag satte mig ner.
Det blev nog några minuters sömn i soffan vid några tillfällen. Hon hade hög feber hela dagen och kändes som hon brändes.
Jag tror hon bara stod på sina egna ben tre gånger en kort stund på hela dagen, resten av tiden satt hon i min famn, i Smillas famn eller blev buren av mig. Phu!
 
I går kväll fick hon en supp innan vi la oss och febern gick ner. Så vaknade jag klockan tio i elva i morse, utvilad! Guu vad skönt!
I dag är hon feberfri men trött och sover redan igen.
 
Smilla sov hos en kompis i natt. Undrar vad jag ska göra nu? Sova en stund till jag med kanske..
 
 
 
 
 
 

Typiskt..

.. märket "Diesel" är visst taget.
Annars är det ju ett givet namn här på vischan. Där folk ropar, vad är det som stinker, en bensinare?? Ta ut den från verkstan genast!
 
Har inte lagt upp dem än, Siggan har feber så jag har henne klistrad i famnen i dag.

Men här är nån bild till.
 
 
Jeanstråden är nästan slut, så det kanske får vänta med uppläggningen..
Nån denimexpert sa att för att få en snygg "tvätt" ska man ha dom på sig i veckor, tills de luktar illa av smuts, innan man tvättar dom första gången.
 
Känns lite äckligt.
 
 
 

Man är väl lite...

..Konstig. Som längtar en halv dag för att sedan sitta uppe till tre på natten.
Varför dådå? Jo, för att få sy lite!
 
Jag har ju sprättat mina gamla Diesel som varit älsklingsbyxor tills de var spindelväv på utvalda ställen och lagade typ tio gånger. Nu har jag sytt ett par nya med de gamla som mönster. Inte för att de blev i närheten av lika snygga.. Men det var roligt!!
 
De är tyvärr liite tajta då mina gamla byxor också var lite tajta efter graviditeter och år. Men bara lite, de har suttit löst under mina magraste stunder men inte nu. Nädå inte alls! Jag tänkte lägga på rätt mkt i vidd men glömde visst bort det. Minns att jag tänkte, sy nu inte så bred sömsmån för då skiter det sig..
 
Men, jag kan ha dem, de ska bara gås in lite!
De har en del detaljer som inte syns i nattljuset, får fota det någon annan gång, för nu ska jag soova!

Nöjd som få! :)
 
 
Det var det för i kväll. Som ung på nytt, då satt jag uppe på nätterna och sydde kläder. Myys!!
 
 
 
 

Friluftig dag!

Efter en lång sovmorgon, som vi vant oss vid med en morgontrött liten tjej (två) (nej tre) åt vi frukost länge och åkte sedan till mina föräldrar för en skotertur. Jag, pappa och tjejerna åkte upp till Lillkärrsjöns vindskydd där vi grillade korv och drack choklad.
Sigrid och jag åkte skoterpulka med kapell och hon somnade efter en minuts åkande av brummandet och skakningarna. Sedan var båda barnen på topphumör och lekte runt grillringen. Smilla eldade, grillade, spårade en hare i skogen men jag satt mest och vilade lutad mot väggen.
Skön utflykt!
 
Då vi kom hem tog jag och Smilla varsin häst ut på den nyskottade nu perfekta ridbanan för ett pass. Hon ångrade sig med planen att byta häst efter halva tiden och höll sig till Cebonita. De var så fina, vita fluffiga hästen och lilla smilla i fårskinnssadeln. De travade runt och svängde hit och dit.
 
Lasse var mycket trevligare än i går. Han hade rätt bra reaktioner och ganska pigg trav utan att vara spännig. han gick bakom hand ibland då det blev jobbigt men oftast kändes han hyfsat stabil och okej i formen. Han fick jobba mest i skritt-trav i många övergångar och så lite vändningar och öppna på långsidorna. Efter lite galopp (bara höger, vänster kändes usel och föll isär.. ) var han riktigt på g och alert i traven sedan. Han är styv i vänster ryggsida, förmodligen det som stör vänsterböjningen och då galoppen. Han fick massage inne efteråt.
 
Hoppas få bukt med det där, det är ju en liksidig häst man vill ha. Att högergaloppen är kalas hjälper ju inte om vänster är usel.
Smilla provade lite skänkelvikning men det är lurigt då hennes hälar knappt når nedanför sadeln. Men hon blir modigare hela tiden och hästen går så fint och böjer på nacken.
Lättridningen är svår men det kommer!
 
Nu ska jag sprätta sista biten av jeansen, sedan klippa ut nya bitar!! Kuul!
 
Kom på en sak jag glömde i min nyårslista! En sak jag blev stolt över var ju min massagekurs! Mest över hur duktiga alla deltagare var och hur kul det var att de ville lära sig. Och så tycker jag kompendiet blev rätt snyggt.
Nu tänkte jag ladda för en till kurs, om någon vill vara med så har ni chansen att säga förslag om passande helg redan nu!!
 

Glad!

Sitter och lyssnar till traktorns muller ute på ridbanan. I lysenas sken ser det ut att bli superbra därute! Det hade kommit ganska mycket snö innan tön och regnet nyss. Så när kylan återvände och den ihopblötta snön frös blev det väldigt svårt att rida där ute.
 
I dag red jag Lasse runt sjön med sällskap av hund, barnvagn och Jonas. Lasse var helmysko! Han vägrade röra sig förbi barnvagnen och gick helst och trängde sig lite bakom. Det var lite halt och ibland halkade han till bak och verkade bli störd. Annars är han helt immun mot att halka/snubbla och fortsätter i högsta möjliga fart ändå!
Men han är en familjekär typ. Han vill ha koll och hålla sig bakom, helst valla. Med barn nära blir han helt borta, lyssnar inte alls på mig utan går och tassar eller stannar. Det är en bra egenskap tycker jag! Klok häst det där.
 
Efter halva rundan blev han lite mer framåt och mjukare och var halvtrevlig att travjobba längs vägen. Jag hade "kamelkudden" av fårskinn som sadel och oj vad mysig den är! Så varm och mjuk. Man sitter helt inmyst mellan kuddarna fram och bakom.
Ett par långsamma galopper provade jag och en ökning, men han var ganska styv i ryggen, inte bästa ridkänslan direkt.
Måste låta bli att skämma bort honom med mat.. Han har fått en del korn med B-vitamin i och det blev nog onödigt mkt energi. Han var som han alltid blivit av för mkt mat, hård, stark och framåt. Svår att flytta sidvärts och långsam att värma upp.
 

I dag kom Smilla hem och vi planerar lite ridbaneritt i helgen. Vi ska byta häst, som hon sa, vi värmer upp hästarna åt varandra!
På så vis får jag båda tränade! :)
 
Siggan har fått gå igenom ett par dagars omställning och införande av sovrutin. Hon har aldrig velat ligga i spjälsängen, bara då hon varit så trött att hon inte förstått vart hon hamnat men blivit sur då hon vaknat på natten i den. Nu har hon fått gå med på att inte ligga i min säng utan tröstas och bli trött i min famn, sedan lägga sig i sin säng och somna där. Blir hon upprörd får hon bli buren lite (Vilket hon alltid vägrat och sprattlat som en arg björnunge..) och då hon håller på att somna lägga sig i sängen igen.
 
Förvånansvärt fort och bra gick det! Både hon och jag var mogna för förändring. Jag tycker att det är så det bör vara med barn och rutiner, funkar det så är det super. Funkar det inte och någon tycker det är jobbigt så hittar man på en plan och då man är redo genomför man den och är trygg med vad man gör. Att hitta på förändring mitt i trötthet och stress blir ju sällan en hit.
 
Första kvällen tog det tid. Andra kvällen gick det fort och då hon vaknade upp efter ett par timmar och ställde sig i sängen pussade jag lite på henne och la ner henne på kudden och hon somnade om innan hon ens landat! :D Whohoo!
I kväll samma sak, gick superlätt att lägga för hon var utmattad, men vaknade arg. Då bar jag lite, gav välling och hon somnade nöjt om i sin egen säng. Vilket hon alltså avskytt tidigare och bara panikgråtit eller stått och hängt över kanten i jättearg/ledsen gråt och klagan.
 
Jag gjorde tåramsor tills hon inte orkade hålla ögonen öppna. Då jag slutade lyfte hon ett ögonlock och en fot och sa "Dä". bara att fortsätta! Gullunge. Hoppas hon sover bra nu, poängen med att somna i egen säng är ju för att lättare kunna somna om i egen säng på natten och inte direkt vilja komma till min säng och vägra återgå till sin..
 
Nu ska jag sova med. Gött!
 
I morgon blir det skotertur och kanske kanske lite sol!
 
(Hittade en lite kul bild på helt ny Sigga på BB. Svårt avslappnad med ganska runda kinder.. )
 

Njut!

I dag har jag haft det bra!
Sov ganska jättemycket om man jämför med vissa andra nätter, sedan lång frukost med nästan hela lilla knasfamiljen. Smilla kommer i morgon. Efter frukost tog jag Siggan i selen för att få lite luft men hon somnade direkt så jag la henne i barnvagnen, gick in och berättade det och sedan sa jag tjingeling, nu rider jag en sväng!
 
Tog så in hästarna i det redan mockade stallet ( i går kväll gjorde jag så fint i stallet men de ville inte komma in.. tyckte väl det var för lång nyårsnatt då de kom in vid fem. Som så många andra hästar gör jämt.. ) och sadlade på Cebonita. Hon såg hemsk ut, hade varit otäckad i går natt då det var så varmt ute och jag stängt dörren helt för att minsta ljudet från ev. smällare.
Hon var skäckfärgat bajsbrun men jag tänkte att bättre rida först och tvätta sedan..
 
Vi tog en tur in i byn och då jag skulle passera ett par hus smällde någon av en raket som for upp med ett tjut och exploderade över oss. Hon blev något rädd ja!
 
Huvva, sedan bajsade hon av rädsla på vägen och började backa. Jag fick henne förbi efter lång övertalning men hon var så jäkla spänd och halkade med bakhovarna av spänningen (är oskodd bak) så jag vände hemåt. Stressen satt i så hon var helt genomsvettig då jag vände upp på min väg.
 
Mitt i backen kom Jonas gående med hundar och barnvagn, så jag hängde på en sväng till för att lugna hästen lite med sällskap. Hon brukar vara cool med en gående intill. Det tog ett tag sedan kunde jag t.o.m ta en lugn liten galopp åt båda håll (ja både höger och vänster galopp alltså..) i hyfsad form utan stress. Bra, att hon tog rätt galopp direkt på hjälpen. Förr har hon varit svår med det.
Vid "bondens" hus blev jag av med sällskapet för de blev inbjudna på kaffe så jag red hem och champonerade hästen.
 
Nu då jag släppte ut dem och hon torkat helt såg hon ut som en gnistrande fluffigt vit svan! Nu blir det pyjamas på i boxen, lortsam som hon är.
 
Nu har jag proppat i mig ohälsosamt mycket rester från nyårsfesten. Brie, ostbågar, vin, cola, dipp, tjälknöl mm. Men jag tänker inte alls ge något jäkla nyårslöfte om träning och godsaksförbud.
Mums bara, njut av livet säger jag!
 
Hittade en bild på liten bäba från i fjol, och tänker oj vad det händer mycket på ett år!! Jisses bara. Nu klättrar hon upp på köksstolar och ropar MIN, MIN, och pekar på ostbågarna.
 

Vardagsrumspyssel


Parapappapappapappappappa-ri-a

Lite som fågeln i Kalle Anka på julafton.
 

Stulen lista.

 
Jag stal/lånade en lista från Sandra Niotillfem Beijer.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Hm, nu måste jag tänka.. Jo, jag var nog lite modigare än jag varit förr. Och mer öppen och tydlig. Om det gjorde nån nytta vette tusan.

Och så Renoverade jag en skottkärra. Sedan kommer jag inte på något med.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, min gamla bästis och granne Lisa fick en liten bebisdotter som jag fick träffa nu innan jul! Himla roligt, nu har vi mer anledning att ringa och prata!

Dog någon som stod dig nära?
Nä, ingen.

Vilka länder besökte du?
Inga alls, har bara hängt hemma mest hela året..

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Jag instämmer med många andra i att 2012 var ett riktigt skitår. Fast på samma gång jättefint. märkligt det där. Jag borde inte klaga, jag har fått göra det jag vill, vara med barnen, haft det bra och saknar ingenting materiellt men känsloåret 2012 har sugit #.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Hm, vet inte. Men våren är som ett stort obehag följt av sommaren som en dimmig stor kris. Så hösten som en trött våt trasa och vintern med ett större lugn och insikt om att det är inte så farligt. Det blir nog bra på något vis.

Vad var din största framgång 2012?
Att barnen mått bra och utvecklas, att jag ritat ganska mycket och utvecklats personligen. Jobbmässigt var bilden till Elisabet Höglunds bok rolig att göra!

Största misstaget?
Kan inte komma på något misstag som känns speciellt stort. Det jag gjort har jag gjort med ganska stor eftertanke och ångrar ingeting. Det ska vara smågrejer då, och sådana misstag måste man ju få göra utan att förebrå sig.

Bästa köpet?
Stenmjölet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Siggans leende och Smillas kramar. Och galopper i fartvind och stöttande ord från folk som egentligen inte behöver bry sig men gör det ändå!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?

Mando Diaos vandring i hembygden. (Tror jag den heter) Den gav mjukt lugn inuti och ett leende oavsett sinnesstämning. Men jag lär nog inte minnas att det var just 2012 den kom..

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ganska mycket ledsnare än nånsin förut tror jag. Men väldigt glad däremellan. Ett år med lager som en lök.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tänkt mer positivt, vågat tro på att världen inte rasar.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte varit så jädra tålmodig. Kortat stubinen.

Blev du kär i år?
Inte mer än annars tror jag.

Favoritprogram på TV?
Att ha teve igen är ju kul, nu kan jag se på UR och Trädgårdsonsdag och zappa med fjärrkontroll.

Bästa boken du läste i år?
Läste inte så många, men Patrik Sjöbergs bok var bra.

Största musikaliska upptäckten?
Ganska dåligt med upptäckter där. P3 skötte den biten åt mig.

Något du önskade dig och fick?
En ridbana.

Något du önskade dig och inte fick?

Jadå, men sånt är livet.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Minns inte, bakade tårta tror jag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nja, man ska väl ha sina perioder antar jag. Mer hästtid hade inte suttit helt fel! Och ett saftigt illustrationsuppdrag för att skingra tankarna hade gjort allt roligare!

Vad fick dig att må bra?
Titta på Siggans upptåg och finurliga flin, och vara med Smilla. Och plantera blommor i min egen trädgård. Och rida dressyr på Lasse. Och köra släde! och gå ut och dansa.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Hm, ingen tror jag. Tråkigt va!

Vem saknade du?
Kärleken.

De bästa nya människorna du träffade?
Tror jag mest fördjupat relationen med människor jag redan kände lite. Det är fint!

Mest stolt över?
Saker jag tillverkat/fixat/kommit på.

Högsta önskan just nu?
En partiell lobotomi.
Närå, att älska glömma och förlåta. Vara kär, bli lycklig, vara trygg och uppvaktad. Det vore väl fint!?
Nu ska jag gå upp och väcka mysbäban och stjäla en puss eller två.
 
Fasen vad deppig lista jag gjort..
Upp och hoppa lilla loppa, nu ska vi åka och äta sill med mamma och pappa!!
 
Puss på er på det nya året!
Det kommer bli ett fabulous år det här!

Första dagen..

..på det nya året.
 
Likt många andra kändes det lite som, hm, var det i dag det där skulle ske? Det där nya? Hm. Vi tar det senare va!?
 
Jag har en rätt skön dag, säkert skönare än resterande nyårsfestare. Det blev nog lite väl mycket alkohol för jag som hade hand om Siggan kände mig till slut lite trött på alllt "deeptalk" och för långa konstpauser, knipsande ögon, sökande efter ord, hög volym, argumenterande om olika ämnen i samma diskussioner.
I morse klev jag upp vid nio och tittade på röran av nyårskalas och åkte hem för att släppa ut hästarna.
 
Siggan var på topp ända till ett på natten, hon dansade, sjöng, smög ner handen i chokladkartongen, höjde volymen på stereon och sprang runt runt i huset som har dörrar runt om hela våningen. Alla var fascinerade över hur glad hon var hela kvällen, inget gnäll öht. Till och med jag var lite paff över hur hon stortrivdes och charmade loss, så himla länge!
 
På tolvslaget hade vi inga raketer men det sköts ett par nyårsskott med en bössa.. Det är då man känner att man befinner sig i en karg jägarbygd långt ifrån civilisationen.
 
Vi hade gjort carpaccio på oxfilé, tjälknöl på älg, västerbottenspaj, hembakta baguetter, förrätt skagen, räk-pepparrotstunnbrödsrullar och efterrätt var vaniljglass med varm skogsbärssås med rullrån.
Maten var supergod och vinet med, även om jag mest smakade. Jag gick väl och la mig vid halv fyra på morgonen, de andra ett tag senare. Inte ofta det händer känner jag!
 
Nu sover den trötta partytjejen middag och jag ska sprätta upp mina gamla favvo-dieseljeans. De är helt utnötta så jag tänkte kopiera mönstret och kanske lyckas göra ett par nya.. Får se hur bra det går.
 

RSS 2.0