Jobbpepp!

Har varit iväg och behandlat folk igen. Det är jättekul! Förmodligen behövdes det två års uppehåll för att få tillbaks drivet och viljan igen.. Jag har ju masserat i tolv, nej tretton år nu och på slutet innan Sigrid föddes var jag sjukt less. Trött mest, och då blir jag lätt less.
Men nu är det roligt igen!
 
Alla är glada och nöjda och listorna blir fullskrivna på direkten. Det är kul!
 
Innan jag jobbade hann jag vara ute i solgasset med Sigrid, mockade och städade stallet. Städade Smillas rum och hela övervåningen. Bra dag med andra ord.
Nu är jag sjukt sugen på att rida runt sjön på den nyklippta hästen lasse, men jag vet inte om J måste åka och jobba i kväll.
 
Hej svejs, nu ska jag bjuda den lilla på stroganoff!
 
 

Bloggtorka

Har inte tid att skriva alltså.
Men nu tog jag mig en paus i soffan. Sigrid ligger däckad här intill. Hon åkte med mig i dag, för att kolla på ett par hästar. Jag tyckte hon var så snäll som somnade så oväntat i bilen, men då hon vaknade insåg jag varför hon var trött.
Hon hade spytt ner sig och bilen och bajsat ner sig. Magsjuka -Yay!
 
Sedan vi kommit hem har hon varit lite varm men pigg. Vi städade bilen, tvättade bilen. Sedan tog min magsjukepanik över och jag har tvättat allt, dammsugit och städat toan. Även om hon inte använder toalett än.
Hon har ätit rätt mycket hela dagen, så hon verkar inte urdålig.
 
Hoppas jag slipper det, har alldeles för mycket jag ska göra i veckan för att ligga och spy.
 
Jag skulle kunna berätta en massa om helgen..
 
Vi tog en utflykt med kompisar som övernattat. Två vuxna och tre barn. Så vi var ett redigt kollektiv i helgen!
De andra hade sina längdskidor men jag promenerade på skoterspåret intill skidspåret dragandes på skidpulkan med Sigrid och maten.
Vi grillade knyten med tärnad potatis, smör, dill, paprika och regnbågsforell. Sjukt gott att äta efter den ursvettiga promenaden genom skogen.
Solen sken och värmde så jag var blöt av svett efter första etappen.
Vi hade med varm choklad, kaffe, bullar och fiskknytena. Otroligt vad gott allting blir efter att ha tagit sig ut i naturen, gjort upp eld osv.
 
Nu ska jag passa på att titta på något bra på webbtv medans den lilla sjuklingen powernappar skavföttes med mig i soffan!
 
 

Fredagskoman

Ja herregu. Mycket nu..
I går var det jobb, i dag upp sex, eldade, tog in hästar och iväg med ungarna till staden för att Smilla skulle kolla tänderna. Inga hål och bra alltihopa. Tio minuter senare vände vi hemåt de sju milen igen. halvdrygt att allt läggs ner på landsbygden så man inte ens kan rutinundersöka tänderna längre..
 
Lämnade på skolan och skyndade hem för att möta upp hovis för skoning.
Sigrid fick vara med ett tag men sedan smet jag in och la henne. Lasse fick skor runt om och Nita bara fram igen. Fint blev det!!
 
Så kom Smilla hem och vi åkte bort för att göra/hitta ramvirke för att bygga spännramar till mina målningar. Dvs jag ska bygga ramar. Nån dag.
 
Så lite mat och så lämnade jag lillan hos sin farmor som är här och så drog jag och Smilla till badhuset för att simma utan liten hal bäba att hålla koll på.
Efter en timmes simmande, lekande och kryssande mellan dykande plaskande barn och deras föräldrar var jag trött. Fötterna krampade som de alltid gör då jag badar i kallvatten.
 
Bastade lite medans Smilla simmade och dykte lite till med kompisar o deras föräldrar. Skulle spa-lyxa lite då ingen hal bäba skulle riskera att halka i duschen. Men varmvattnet tog slut.
Jag kalltvättade håret och kände mig ändå ganska relaxad och ren då vi åkte hem igen.
 
Nu har lillan somnat och klockan är halv tolv. Hon hade powernappat i soffan och fått ny energi för denna fullmånskväll. Men nu har hästarna fått sitt, jag tittar i kors och ska sova så jag orkar med en synnerligen innehållsrik lördag!
 
(Barnvasalopp, höleverans, massage, vinteryra, barnlek, middag, övernattning, mellokväll, vin kvinnor och kanske lite sång)
 
 

Söndagslyxeri

I lördags kom Jonas mamma hit, vi handlade sjuka mängder mat och är nu inställda på att inte lmna huset på en vecka. Känns det som iaf!
Nu sitter jag halvklar och dricker kaffe medans alla andra sover för jag ska åka och måla hele dan. Målarkurs med kompisen Linda som har kurser i vedic art!
En himla bra grej, poängen med Vedic arts principer är att få folk att komma åt sin kreativitet.
Skippa det där "Nu tittar jag på ett vitt papper och får ångest"
Eller "Nu målar jag samma sak för tusende gången för att jag inte vågar nått annat"
Eller "Nån sa att det här var snyggt så då målar jag mer sånt"
Eller "Är jag cool om jag målar såhär, jag tror jag provar"
 
Man kommer helt enkelt åt sitt skapande och får ett flow. Släpper hämningar och hittar glädjen.
 
Kanon för både konstnärer och nybörjare.
 
Ja. Så skrev jag för flera dar sedan och har inte haft tid att posta inlägget.
Sedan dess har jag målat kurs, jobbat med massage, städat, jobbat med hästar och gått på möte.
 
Nu är det sent och jag borde sova. Oj, mycket jag skulle vilja skriva, men orkar inte tror jag.
 
Super med barnpassning i en hel vecka, och med en liten som är glad och bara vinkar då jag kommer och går. Himla skönt med frihet efter ett drygt års sybios med den lilla rundkindade tösen.
 
Fotade lite i dag.
 
 
Tapeter. Coola va!
De sitter i Jonas hus där jag fick gå på fyndsök i dag. Jag hittade en skitsöt lampa som ska renoveras, samt en stol som bara skrek, ta fram mig! Plus ett par kakburkar.
Himla roligt!

Rittiden?

Jag har tänkt lite löst att jag ska delta i Torsdagstemat, men inte hunnit med en enda gång hittills! Men, jag målar ju och det känns mer prioriterat att göra det, samt rida på mina hästar än rita. Men får jag lugn och ro och känner ett smått drag av tristess, så ska jag ta mig an ett tema och försöka rita något.
Det är ju himla kul att rita efter någon annans tema och försöka utmana sig lite.
 
Nu har Siggan somnat uppe i sin säng för middagsvila. Jag ska dra på kläder och kärra in ved i pannrummet.
Jag har fått en himla massa halm som legat på Jonas lagårdsvind, och lite släpade jag ut till lillhallen tidigare i dag. Vi är ju inte bortskämda med halm i Norrland, men det är bra strö! Lasse blev himla glad åt något att plocka med, trots en hel höbal mitt i hagen.
 
Tror jag ska pula in lite halm i kaninburen och se om den lilla ninen vill börja bo där igen. Nu är den lös och hoppar dit den vill.
 
Har hunnit städa, dammsuga, diska, tagit ur sängar, vikt tvätt, strukit, satt upp loppisgardinerna i teverummet samt Smillas rum. Fina var dem! Nu tror jag att det finns lite städlust kvar och den får nog slösas bort ute i stallet!
Fick sova till tio i morse och det var uppskattat!
Är på G igen, om än med träningsvärk i ryggslutet av all massage och dressyrpasset i går.
 
 
 

Åter i arbete

Det här blev en boostad dag. Egoboost!
 
Inledde med ett dressyrpass på Lasse som var jätteroligt! Han var flyfotad, lydig, energisk, positiv och kändes bättre än sist. Han följer en uppåtgående kurva styrkemässigt. Blir spännande att se vad som sker i vår, då han ju brukar bli krisig av gräs, sol och pälsfällning.
 
Jag njuter så länge av hans energi, flyt och framsteg. Vi jobbade med samlad galopp, sidvärtsrörelser som var svåra tills jag gick på och var jättetydlig, då gick det bättre. Han lyssnade, försökte och svettades. Det droppade ur hakskägget då vi kom in så jag tror det tog bra!
 
Sedan fick jag besök av Katarina och vi klämde en semla, medans hennes treåring bondade med Sigrid. De var skitsöta, sprang fram och tillbaka och lekte för fullt.
 
Så var det bara att packa ihop mig och massagebänken och åka till fabriken för att behandla folk.
Det var himla kul, men tungt! Tungt är det jämnt där för det är folk med riktiga problem, tunga jobb och jag vill få resultat och tar i så jag blir blå..
Nu var det två år sedan drygt, sedan jag var där och det var kul att höra att de var glada åt att fortsätta nu!
 
Det ÄR tillfredställande att hitta orsaken till smärta, känna att det går att jobba med och få bekräftelse på att det blir bättre. Instant gratification!
 
På vägen hem gäspade jag konstant och har varit rätt lullig i huvudet i kväll.
Ska nog sova nu, och vila kroppen lite.
 
Hjärta på er allihopa!
 
 
 
 

Den lille artisten

Det är ju inte purenkelt att ha en ettåring bland linolja, färger, dukar, kolstift och vattenburkar.
Hon satte sig i rollerlådan, promenerade rakt över Lindas målning på golvet, hjälpte till på mina tre bilder och fick min hjärna att tappa fokus.
Men det var kul att ha lite ateljétid. På söndag ska jag försöka vara med på målarkursen de har där, och då blir det mycket tid för fokuserat målande.
 
Hon tyckte att det var himla skoj och var så gullig. Hon sov hela vägen dit och hem, säkert trött efter badäventyret i går. På hemvägen kunde jag inte låta bli att gå in i min gamla favoritloppis, Gottnes stora second hand.
Då jag bodde i faggorna var jag där ofta.
Nu hittade jag två par gardiner till vardagsrummet, störtkruka i svart till Sigrid, ridhjälp till Smilla, påslakan i härliga retroblommönster, gummistövlar till Siggan samt ett par sanslösa orangea gardiner som jag var tvungen att ta hand om, men de kanske får bli utlagda på tradera eller nått, för de passar inte mina gardinstänger.
 
Lilla målerskan i full färd med att hjälpa till på min duk..
 

Dagen efter

 
Nu sitter vi här, jag i morgonrock och bäban under en filt med en smörgås i sin lilla hand. Hon tittar slött på barnprogram och jag tänker.
Men det går dåligt.
 
Vi skulle ha åkt redan, men trots tre alarm kom vi oss inte ur sängen förrän halv åtta och åtta kommer taxin. Eller den kom tio i.
Så efter att ha fått ut stora flickan genom dörren och vattnat hästar och eldat i pannan och kokat kaffet så sitter jag och undrar vad jag ska göra.
Eller inte vad, men hur.
 
Måste dricka upp kaffet bara, sedan åker vi till den vackra ateljén och målar.
 
Underbar onsdag, bara vi kommer i kläderna nån gång!
 
 
 

Shocka dig då och då.

Det tror jag banne mig jag gjort i dag.
Just nu känner jag att fingerlederna värker och hjärnan är lite för alert för att vara sent.
 
I dag har jag.
 
Vaknat
Gett barnen frukost
Gett hästarna frukost
longerat Lasse
Tömkört nita (Med Siggan på ryggen)
Bränt och diskat tolv muggar jag målat
Plockat undan överallt
Vädrat filtar/täcken
Dammsugit
Tvättat
Hängt tvätt
Bakat en (jävligt misslyckad) sockerkaka till barnen då de skulle komma hem. (Sorry)
Plockat efter Sigrid som haft en stökanerdag
Jobbat, fem ganska tuffa behandlingar på min fina hydrauliska bänk
Bokat in nya behandlingar
Lagat middag
Tagit med båda barnen till Björnabadet
Badat med hal bäba som ville simma bort i kall bassäng (tyckte jag iaf) och sitter fortfarande med balsam i håret då jag lämnade det i för att basta o varmvattnet var HELT slut då jag kom ut.
Haft fotkramp, kanske pga all aktivitet och kallvatten sedan..
Åkt hem
Gjort semlor till mig o Smilla
Lagt barnen (vilket misslyckades då Siggan var bajsnödig: superaktiv)
Burit vatten till hästarna som baske mig får sova ute i natt
 
Phu på det..
 
-Bild på min sjuåring, då hon var pytte, platade såhäla och hade samma tröja som lillasyster nu har. Korgen har jag här intill, lite luggsliten, men med.
 
 
(Så vips bara, är hon såhär snygg, duktig, kan hoppa från högsta trampolinen, dyka till botten av bassängen, simmar som en fisk, kan själv gå ut och låsa upp bilen och sätta sig före. Vill bära in lillasyrran, kan läsa, baka chokladbollar, googla Sean banan och söta mopsar själv, kan klockan, kan typ allt.
Vad hände med tiden?)
 
 
Och nu, nu ska jag sova. För i morgon blir det målarlyxdag för mig!
(Hjärta tillvaron, då man får må bra och göra massor och somna halvt leendes, om man orkar.)
 

Köra in en tossig arab?

Är det dumt tro?
 
Tömkörde i morse och se så snögg hon är i sele!
En riktig dressyrdam!
 
 
 

Med vind i ögat och styrka i benen.

Inte i mina ben dock.
I morse red jag ut på min svarte springare. Han var sitt allra bästa! Stark, glad, smidig.
Han dansade fram runt sjön och blev rejält svettig. Så svettig att han var blöt från pannan och bak till svansen. och då hade vi mest skrittat och bara tagit två längre galopper..
Men han var taggad och på G!
 
Han kändes som i fornstora dar, innan sina vinnarlopp. Hög, smidig, mjuk i gången och kunde öka som en vind utan att det kändes skumpigt att sitta på honom. Fantastiskt roligt att få känna på den formen på den "gamle" travaren.
 
Det snöade småspik så jag fick blunda långa bitar i rasande fart, känns inte helt stabilt..
Så, som alltid då jag fått rida på morgonen blev det en bra dag!
 
Jag släpade med ungarna ut på em. Inte så poppis hos smilla som var arg, ledsen, sur. Ja hela registret.
Att gräva koja i snöhög var skit. jag var dum, snön var fel, hon gled, svor, skrek, surade.
Jag tog med dem på sparkarna men hade ett jäkla schå att få hem dem då storasystern slängde sig och tjöt på vägen. Några gånger.
Hm.
Uppför backen fick jag dra ena sparken med Sigrid i sparklådan, sedan gå tillbaka och dra Smillas spark upp en bit och hålla på så en evighet innan vi var hemma.
Hon är trött efter skolan alltså, borde kanske få hänga i soffan och bara gå och greja ett par timmar. Men det är ju kul att vara ute medans det är lite ljus kvar..
 
Målade en snabb akvarell med, av en bild från min bagarstuga.
 
 
Sedan åt vi, hängde i soffan och pussade på lillasystern. Hon är söt alltså, kammar håret på oss och pratar.
 
Hej hej.
Kååål! (Skål, med höjd hand)
Na ten tiis (lyfter på tröjan)
Å hej å håå..
Tiita (Zita)
Mmmilla (Smilla)
Dä dä DÄÄ! (fattar du trögt?)
 
Hon klär på och av sig, springer snabbt som tusan, ställer sig och gör "hundred ups" och skrattar tills alla skrattar för hon är så söt.
Hur kan en 17-månaders vara så stor, och greppa så mycket??
Säger man, ska vi borsta tänderna, då går hon mot trappen, går upp då jag öppnat grinden. In i badrummet, lyfter fram pallen till handfatet, klättrar upp, tar sin tandborste (viktigt) och en tandkräm, sedan står hon och dansar, vaggande på rumpan och borstar, läänge.
Hon kommer gående då hon bajsat, pekar på sin blöja och fattar jag inte så lägger hon sig på golvet, slänger upp benen och pekar mot badrummet..
Byt blöja, fattaruväl, tycks hon säga till mig.
Hon pekar på mina tavlor med hästmotiv på väggarna, nickar rytmiskt och säger koppetikoppetikopp!
 
Så sjukt lätt att förstå sig på henne, hon berättar ju nästan exakt, på sitt sätt vad hon vill ha.
 
Då vi åt lutade hon sig framför mitt ansikte, log sitt klurigaste leende, sa -mmgott gott, och tuggade demonstrativt. (Tycker hon jag smaskar??)
Sedan satte hon sig rakt, höjde mjölkglaset och ropade KÅÅL!
 
Hehe, det ska krökas i tid...
 
Nu i kväll hade vi det himla mysigt alla tjejor, läste, skrattade.
De låg båda intill varann, Siggan med täcket uppdraget till hakan och drog djupa suckar genom näsan (som mamma..) med glitter i ögonen, axel mot axel med storasystern som låg och spelade spel på sin telefon.
Finsystrarna! <3
 
Häst i snö, letar tappad lucernpellet.
 
 

En riktig braklördag!

Bara hemma, men oj vad fint!
 
Började med att, för kanske femte gången i mitt hela liv vakna med den magiska känslan av att vara utsövd!
Gissningsvis pga att jag överdoserat ("Do not exceed rekommended amount!!") de rekommenderade en tablett om dagen till fyra plus tabletter B12 om dagen. Samt att jag sov tio timmar.

Jag verkar verkligen ha uselt upptag av B12 i kroppen. Noll komma noll ungefär. Men tar jag mina B12-injektioner var 14 dag och pular i mig (enligt burken) farligt många tabletter så mår jag bra!
 
Sedan åkte jag till Jonas nya hus/kontor/mansion och rotade runt i lagården. Det är FULLT av hästgrejor på lon. FULLT!
Rissla, fyrhjulsvagn (sönder) skaklar i mängder, gamla torra selar, timmerdoningar osv. Jag dräglar!
Jag tog hem ett par nya fast såklart gamla, dvs oanvända näbbkängor därifrån. Tog även med ett huvudlag med kul reflex på pannbandet. Efter ett par deciliter läderolja såg de riktigt bra ut! Lite sprickor på huvudlagets nackstycke bara men jag tror det ska gå att använda!
 
Skorna är kanon. Jag har provgått och känner mig lite sjuttitalsfancy sådär.
Sedan hämtade jag Smilla hos kompisen hon sovit över hos och hon lyste och var glad. Härligt att ha henne sådär positiv och nöjd!!
 
Så handlade vi goda grejer på Ica och vände hemåt. Vi storstädade huset, förberedde middag, bakade bröd och piffade. Så fick vi middagsgäster och åt mat som (high five mellan kockarna) blev supergod! Siggan var så himla söt, hon slevade in ris och älgskavsgryta med sån fart att jag glodde fascinerat.
Så himla liten och så jäkla bra på att äta. Det är så mycket hon kan. Jag fattar inte, hur fort kan det gå?
 
Sedan har vi ätit hemgjorda semlor, som inte går att jämföra med köpta! Saftiga tunga bullar, med inkråmet blandat med grädde och mandelmassa. Hur gott som helst!
Och så, för första gången ever, såg vi ett helt avsnitt av mello! Ja i alla fall jag, Marita och barnen. Herrarna skulle göra något kontorsarbete mitt i tävlingen.
 
Jag tyckte faktiskt att ett par låtar var riktigt bra. Eller så var det semlorna som täppt till förståndet?
Hur knasigt det än är med Copacabanana så skrattade vi ganska högt då Sean sprätte med benen i jätteblöja och änglavingar.. Himla mysig kväll!
 
Siggan har gått och klätt av dockor och sagt "na ten tiiiis" (nakenfis) hela dan. På kvällen eskalerade det med härmningar tills vi skrattade så vi grät lite.
Det är hur kul som helst, som talking Tom på mobilen. Man säger en sak så upprepas det
 
"Säg Smilla"
-Mmmilla
"Säg stopp"
-TOPP
"Säg upp o hoppa"
-Upp å OPPA!
"Säg nakenfis"
-Na TEN TIIIS!!
"Vad är det här" (semla)
-Goatt goatt goatt, nam nam.
 
Ja hua vad gullig unge!
 
Nu sitter jag i godan ro, med sovande familj i sofforna. Bara lilla minsta sover i sin säng, storasystern har premiärsomnat i soffan. Det har aldrig hänt utan hög febers påverkan. Nu kröp hon in under en filt och bara myste tills hon slocknat som ett litet ljus! <3
 

Nu finns jag med!

 
Hos illustratörcentrum!
Klicka på den HÄR länken för att se min portfolio!
 
 
 

Tränat hästar!

Å vad kul!
Har tränat båda och kom in nu, tio på fm. Härlit! hela dan kvar!
 
Jag ska pyssla lite inne och kanske åka o fixa med en häst sedan. Hörs!
 
(Liten tomte som kommer på besök!)
 

Babycall på G

Säljaren av den batterilösa enheten skickar batterier i morrn! Skönt. Det är bra att handla på tradera ändå!
 
Så snart kan jag lugnt strosa runt och jobba ute på kvällen även om jag är ensammen. Att jag klarat mig så länge, det är ju otroligt! Haft öronen på skaft kan man säga.
 
 

Tag lärdom

-Somna inte då du lägger barnen, för då blir du lätt sittande sömnlös till ett på natten sedan.
Provade ett par timmar, men gav upp och gick ner för att nattäta och surfa lite.
Nej nu ska jag banne mig gå och sova.
 
Mycket tankar i natt, på jobb, planer, projekt. idéer.
Hoppas jag minns dem i morgon.. :p
 

60 frågor

Just nu kändes det här lite jobbigt.
 
Men samtidigt kul.
 
Jag snodde den här listan inne hos Karins Konstgrepp. (Orkar inte länka, men henne har ni väl redan i favoritlistan?? Förstod det.
 
60 frågor


1. Hur gammal är du? 32 år.
Behövde faktiskt tänka till lite på den.

2. Hur gammal känner du dig?
Lite som att jag börjar komma ikapp min inre ålder. Jag har alltid varit lite tant. Men samtidigt kan jag känna mig som barnen. En barnslig tant.

3. Vad har du gjort i dag?
Sov som en död tills Sigrid väckte mig vid halv elva. Sedan drack jag kaffe, var förvirrad, pratade med Jonas som jobbat i fem timmar, åkte till hans kontor, hjälpte honom städa. Sedan kom Smills hem och vi fikade äppelpaj och hoppade i en helt ny säng.
Sedan morrade jag åt barnen då de vrålade som babianungar oavbrutet.
Sedan handlade vi mat för tusen spänn, åkte hem, åt middag, jag åkte på möte i intresseföreningen, jag åkte hem, la barnen som skrek som babianungar och hoppade i (min) sängen.
Nu stickar jag på en halsduk och äter choklad med havssalt i.

4. Vilken film såg du senast?
Två fantastiska filmer häromdagen. The perks of being a wallflower och Detachment.
Se.
Se!

5. Vem ringde du senast?
Minns inte. Hm. orkar inte hämta fånen.

6. Är du besatt av någonting?
Jo, just nu tanken på att jag vill plantera om alla pelargoner i källaren, men det känns sjukt jobbigt. Börjar nog med att ta några sticklingar i morgon. jag blir besatt av tanken på saker tills jag gör nånting av besattheten, sedan byter jag till något annat.

7. Är du rädd för blod?
Nope, inte alls. Får jag ett sår trycker jag gärna ut lite extra. Lite fascinerande!

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Mörkgrå soffa, i mitt vardagsrum. En härva av garn intill mig som är kopplad till min fula stickning.
Jelpie som sover i soffan intill. Hon snarkar.
Datorn i knäet och blocket från mötet intill som säger att det vill skrivas rent innan jag glömmer det.


9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Palme, Erlander, Bildt, Carlsson, Persson..

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Nej, men nu gör jag det för att kolla om jag hade rätt.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Svart, vitt, rött, grått.

12. När vaknade du i dag?
Har jag ju sagt redan.

13. Vilken är din favorithögtid?
Hm. Jul, men den börjar bli lite överspänd.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Här, men med mer cash så jag kunde börja rita hur jag ska bygga min flådiga ateljé.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Svårt. Kommer inte på något!

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Som nu men med mer cash.

17. Vad lyssnar du på just nu?
Ingenting just nu men ofta en lång spellista på Spotify men blandat country, singer songwriters, pop och svenska visor.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Ena armen som pytteliten och höger långfinger som tonåring.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
Mjölk, smör, ägg, frukt.. ..fil. Mjölkprodukter is the shit.

20. Vem är din favoritkändis?
Svårt, kommer inte på nån nu. De är lite som en känd massa, ibland sticker nån ut näsan. Är inget bra fan på så vis.

21. Vad är du på för humör just nu?
Trött och lite stressad över att den här listan är så sjukt lång!

22. Vilka världsdelar har du varit i?
Europa, bara.

23. Snarkar du?
Nej, men har gnisslat tänder förr. Som en stenkross enligt annans utsago.
 

24. Vilka yrken har du provat på?
Städerska, ekonomiassistent, avbytare, dagisfröken (länge sen) massör, illustratör, hemstjänsten, gruppboende, fritidspedagog för utvecklingsstörda, Konsum, hästmassör, vedproducent, personlig assistent. har nog glömt nått.

25. Hur går du helst klädd?
Helst klänning, men det händer sällan. Oftast jeans och linne/tisha/tröja.

26. Vilket stjärntecken är du född i?
Vädur

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Surt.

28. Vad sa du senast?
Sov nu, jag blir tokig på er!

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Bild.

30. Vad har du på dig just nu?
Jeans, ylletröja som sticks.

31. Vilken är din favoritaffär?
Hm, vet inte.

32. Vad har du för storlek i kläder?
S-M

33. Vad har du i dina fickor?
Skräp och slantar som jag plockade upp då jag städade idag.

34. Vad köpte du senast?
Sjukt mycket mat, blöjor, hushållspapper, toapapper osv.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Sju.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
Braständare, kniv och salt.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kväll och natt!

38. Senaste filmen du såg på bio?
Pettson och findus..
 
39. Har du blivit sydd någon gång?
Jo, då jag skar upp låret på en glasbit i ramverstaden på skolan. och då jag tog bort ett födelsemärke. Samt lite ihoptråckling "för säkerhets skull" mot min vilja efter första barnet blitt född.

40. Har du någon gång badat naken utomhus?
Ja, vid isvaksdopp. Men jag hade stickade sockor på fötterna. Jo, en hiskelig syn för gudar.

41. Vad åt du till frukost?
Fil, rostat hembakt bröd, kaffe. Allt var slut, annars hade det blivit äggröra med.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Piss och trist.
Var sjuk och orkade ingenting, minns knappt men jag tror det gick tungt just då.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Japp. "Hur var det här då" Tretusenåttahundra i böter.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Hm, Jonas som körde ut mig för att rida häromdagen. Sånt tycker jag är speciellt.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
Överallt där den inte ska vara, så får jag kliva upp och leta så att jag ska bli väckt av larmet.

46. Vad var det sista du åt?
Riskaka med sourcream & onionsmak med smör på. och så choklad. Mmm.

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
06,40

48. Är du blyg?
Inte så himla längre, har varit svinblyg. Nu orkar jag inte med sånt längre. Men jag ogillar skrapt att ringa folk.

49. När flög du senast?
Till Stockholm då jag skulle spela in teve år 2009.

50. Har du något tatuering?
Nej, ingen alls.

51. Har du varit med om en bilolycka?
Några små. Tre påkörningar bakifrån som gett lite whiplash som börjar ge med sig. Och så körde jag in i en annan bil i snöstorm på en avfart för mer än tio år sedan.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Tror inte det, jag gillar att vräka ur mig saker.

53. Vilken är den roligaste träningsformen?
Dans och ridning.

54. Har du några husdjur?
Två hästar, en katt, en vild kanin, två hundar som inte är mina och så mina saknade höns som räven tog. Måste skaffa nya.

55. Vill du gifta dig?
Ja, det vill jag.

56. Var växte dina föräldrar upp?
Pappa här i byn, en bit bort på norrsidan, mamma i Sundsvalls sista slum Skönsberg.

57. Har du någon gång ringt polisen?
Jo, då jag fått en bluffaktura som jag ville polisanmäla. Men aldrig annars.

58. Vilka är dina största svagheter?
"Kan själv" in absurdum. Börjar lära mig be om hjälp.
Är även disträ och glömmer saker hela tiden.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Pärtan, Pörtis (haft), Mörtchen, mammis.(nu)

60. Vad ska du göra imorrn?
Kliva upp, få iväg stora tösen till skolan, sedan vette tusan. Är jag lika trött som idag blir det inte mycket gjort.
Ska boka måleridag, ringa om spån, städa lite här hemma, vika tvätt, mocka, kanske rida.
 
Phew, det var det.
Nu sova!
 
(Jo, bära ved borde jag göra i morgon. Bära ved)
 

Instagram 
På instagram heter jag Martakatarina om någon vill titta in.
 
Här är lite pics från helgen.
Fina etiketter på Smillas ljus.
Varm solvägg, kall promenad med Sigrid på snowracer och gåendes.
Röda kinder och glada leenden.
 
Så mitt fynd, på fin tantaffär köpte jag en stilig skjorta med skärp, för endast 140 spänn.
Provning mitt i hallstöket, min lilla, lilla hall, där allt ska få plats.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Menååh

 
Jag köpte en babycall på Tradera.
Skitbra, bästa sorten, för halva priset. Nypris ligger på ca 1500 spänn.
 
Låg strålning, 600 meters räckvidd, värmeindikator, vibrator, ljussignal, hög volym, superlång batteritid osv.
Glad i hågen packade jag upp den, men hittade inte batterierna.
De saknades, så även baksidan på monitorerna då de liksom ingår i batterierna.
 
Jag mailar säljaren som svarar att, nej det var en obruten förpackning, du får sätta i vanliga då.
 
Men det går ju inte, det är ju hajteck grejer med mobilbatterier, att köpa extra batteripack kostar runt 200 spänn. Dessutom är det utstansade hål just för batterier i förpackningen, men tomma.
Suck, nackdelen med att fynda på Tradera, man vet aldrig vem man handlar av och vad som kommer dyka upp!
 
Jag vill ju prova den nu!
 
 

Återställd

I förrgår gick jag en snabb promenad med Siggan (tolv kilo rörlig last) på ryggen, med jobbiga kängor på snöig väg. Vi gick ganska långt och min förkylning gjorde det svårt att andas.
Resultatet blev att i går hade jag världens bakslag med ont överallt, tröttheten från hell och yrsel.
 
I dag har det gått över och det känns lätt igen. Skittråkigt att vara så skör att ett litet träningspass ska ta två dygn att läka ut. Men så verkar jag vara den här årstiden. Kylan ställer till det tror jag. Det plus vårsolen som lurar hjärnan att det är vår och skapar obalans i hormonproduktionen.
 
Nu ska jag ta med bäban (nåja, hon är ingen bebis men ändå) ut i solen, vi ska mocka och städa lite ute för klockan ett ska hon och Jonas åka på en hälsapåutflykt och jag ska rida ut!
Härligt!
 
Hörs sen!
 
 
 
Vad gör vi?
 
 
 
Provar pumps såklart!
 
 
 

RSS 2.0