Jahapp..

 
Så drog höstluften in och jag blev trött. Det slår aldrig fel. Hoppas det vänder igen för det är tråkigt att vara trött.
Den sista tiden med sen högsommar har jag varit kanonpigg, men nu jäklar är det trögt att röra sig...
 
Folk säger att oooh vad härligt med höst. Men nä. Jag avskyr höst. Det är olycksbådande, en för-vinterkänsla som visar att snart dör allt och fryser ihop. Marken blir omedgörlig och svår att gå på. Det är mörkt jämt. Kvällarna så mörka att den aktiva tiden dras ner till ett minimum. Det går väl an om man kan stänga in sig och kura men jag vill orka rida, måla, jobba, vara med barnen.
 
Nu känns det som om närmsta tiden kommer vara en strid mot klockan, en förhoppning att orka sträcka ut dagen lite till efter att Siggan somnat.
 
Phu.
 
I dag blir det jobb vid massagebänken samtidigt som jag tänker över rimligheter kring uppdrag. hur mycket kommer jag orka/ hinna. Hur många höstförkylningar kan man räkna med?
 
Jaja. Pepp, pepp, kanske behöver en promenad...
 
 

Vad händer?

I kroppen och huvet alltså, då jag målar?
Nu på förmiddagen gick jag ut i stugan och målade en stund. Fullt fokus och högt tempo i ett par timmar men ändå. Man står ju nästan helt stilla och skvätter runt med ena handen likssom. Likväl blir jag helt slut. Nästan lite full och seg och gäspar konstant då jag går därifrån.
 
Det måste ske nån slags kreativ urladdning inuti även om kroppen är stilla. Det är ju inte någon hjärnverksamhet att tala om heller, mer som att jag bara låter saker bli som det blir, stannar upp och tittar lite extra ibland men så bara gör saker på impuls.
 
Phu. Tror jag måste sova en stund..
 
 

Ny vecka nya möjligheter

 
 
 I går kväll gjorde jag nått skumt.
Jag fick en krypande lust att springa. Det händer aldrig mig och jag kan sucka åt folk som instagrammar joggingbilder med svettig panna och lägger ut runkeeper-loggar på facebook.
Kanske kan detta plötsliga sug bero på att jag fått ett par kanonfina headphones tillsammans med den nya telefon som jag fått (köpt..) genom att förlänga telefonabbonemanget.
 
(Det är något värt ett inlägg bara det. Sex stycken olika företag har ringt om att förlänga mitt abbonemang åt Telia. WTF likssom, har de inga gemensamma system. Är jag lurad? Kommer jag få en fulräkning på 20.000 för att jag råkat tacka ja till ett skumt abbonemang och avbetalning på en telefon jag eg inte behöver?
Hm)
 
Dessa lurar har skitbra ljud så att det spritter i benen då det går igång en bra låt.
Så. Trots att det var så sent att det mörknat smet jag ut med springskor, Zita i koppel och med nyss nerladdade springafortlåtar i telefonen.
Tio låtar totalt blev det och då sista klingade av var jag tillbaka på gårdsplanen.
Skitkul ju!
 
Ganska otroligt vad en latmask kan få långa ben då en bra (bra som i danslåts-beats) låt går igång. Jag tänkte ett par gånger att nej nu är jag trött på riktigt, och så startade nästa låt som hade oemotståndlig takt och det var bara att ta i en bit till.
 
Då jag var riktigt tung i benen på slutet gick den här igång.
 
Inte min kopp te annars men nu passade den ypperligt haha...
 
 
 
Jag sprang in i byn, upp till Hoppets stjärna och hem igen och det var ju skitkul så det lär bli fler såna turer framöver.
 
Nu har jag bokat in en ridlektion hemma för en tjej i grannbyn som är dressyrinstruktör. Skitkul.
Nu måste vi trimma jag och Lusen!
 
 
 
 
 
 

Måleri

 
Jag gick ut en dag, då jag var barnfri helt. Jag packade skottkärran med dukar, penslar, färg och lite annat och installerade mig i bagarstugan also known as ateljén.
 
 
En helt underbar dag.
Helt full av energi, närvaro och färg.
 
A wonderful day in my little studio. A day full of concentration, creativity, colour and presence. -Love it!
 
 
 

Bloggtorka i sommarvädret

 
I dag är det lite som vardag, med den lilla på dagis.
Jag tecknar, plockar, letar lappar med mejladresser, fakturerar tror jag, men inser att jag inte har word som jag brukar göra fakturorna i. Således måste jag köpa det. Bajs.
 
Fick väskan städad i letandet efter lapp men hittade den prydligt vid datorn sedan.
 
Senaste tiden har jag gnott på henna mest, plockat lite blåbär, målat lite tavlor, ridit, skott båda hästarna, målat
rockarden, klippt gräset aka hölägdan.
Hade klippt halva då förgasaren föll av. Som tur är var pappa här och la en vänlig hand vid klipparen och såg då han skulle laga att hela motorn skakat loss och satt i en skruv..
Ibland har man tur att få hjälp.
 
Hästarna har reatgerat på det nya höet med lite fångkänning. Lite bara, men såpass att jag lagt ner alla träningsplaner och bara haft koll och satt in åtgärder. (Olja i maten, lite svältkost och långsam invänjning på höet.)
 
I går kväll skodde jag Nita fram och hon såg lite hängig och sur ut. Hon stampade ilsket med hovarna och gillade inte att bli skodd. Jag blev lite smått orolig men sadlade på efter skoningen och provade rida lite i lampans sken på kvällen.
Hon var kanonrolig! Som att höstluften omvandlat den trötta sommarstela araben till en stunsig pigg och alert dressyrhäst igen!
Hur kul som helst! Hon var riktigt fin att rida. Så tog jag ut Lasse och longerade och han sökte sig fram och ner med fin form och var taktfast och snygg. Galoppen var svag och han bröt av ideligen, men han är ju otränad som tusan så jag släppte det och jobbade med den fina traven i stället.
 
Här är några bilder från mitt lite mer organiserade stall..
 
 
Nu är det roligare att städa, då man har nånstans att lägga grejorna!
 
 
 
 
 

Akvarell

 
I dag hade jag besök. Vad gör man bäst om inte målar lite ihop, hur mysigt som helst säger jag!
Vi tog färger, penslar, papper och en påse kanelbullar och satte oss i den heta solen framför bagarstugan. Den fick agera motiv åt oss båda men på olika sätt.
Det är det som är så kul!
 
Sedan åkte vi till sjön,. badade och jag höll på att frysa ihjäl trots 20 grader i luften och 23 i vattnet. Är nog inte helt hundra..
 
Mina bilder:
 
(My pictures that I painted today in the sun with a friend. The motive is my old "baking-cottage")
 

 
Och så gjorde jag en arg häst..
 
 
 
 

Men bloggen då

 
Nu med en annan dator med mindre skärm ser jag ju att bakgrunden inte passar ihop med texten på bloggen. Det ser ju helskumt ut.
 
Får fixa det...
 
 

Musik på kontoret

Sitter här och försöker få fram fakturor. Det var inte det lättaste det här med datorhaveri och nya grejor. Med den nya har det tagit evigheter att fatta hur man ens hittar saker. Då man får Googla "hitta kontrollpanelen" likssom..
 
Så hittade jag inte mina fakturor, vilka vår ständige datasupport Joel fjärrstyrt till jonas laptops skrivbord. Den datorn har "finger swipe" som låsning så om den stängt av sig måste Jonas låsa upp den. Men nu föll det sig så fint att den var igång så jag kunde hitta vad jag tidigare gjort och göra nya i word, som han har, som jag inte har då det inte följde med datorn utan måste köpas. Jag som nyss köpt Photoshop elements och kände att kassan är tömd för en stund.
 
Phu.
Under tiden jag roar Siggan och kontorar lyssnar jag på denna låt
 
 
 

I morse klev jag förresten upp kvart i sju, smög ner och vore det inte för hundarna som började gnälla och låta hade nog de andra sovit vidare. Siggan sov då fortfarande då jag tog ut Nita på ridbanan för ett litet morgonpass. Hon var stel.
Nu vet jag vad det beror på då det blir sådär, hon får mkt lindriga korsförlamningssymptom av gräset. Nu har de fått äta återv'äxten som är kort grönt gräs i gassande sol (mycket socker) och det gräset har nog varit för starkt. Så nu var hon hård i varje muskel. jag gav henne en massage innan jag satt upp för det tycktes inte vara akut, hon hade mest kvar stelheten men var inte trött eller öm.
 
Jag skrittade mest runt och gjorde stora volter och flyttade lite bakben svagt. Tråkigt då hon blir sådär, men så länge hon bara blir lite stum och inte får akut korsförlamning eller fång får man väl vara glad.. Hon verkar ju komma ifrån en linje svaga gener..
 
Nej nu ska jag posta fakturor och sedan kanske måla lite akvarell med Alexia som ska dyka upp snart! Om hon vill. :)
 
 
 

Körning i kvällssol

 

I Sundsvall

I dag skulle jag bara... Mocka, laga hagen där en björk trillat över tråden, bygga ut betet så de har gräs då vi åker bort, betala räkningar, slå in ett (stort, bökigt) paket och posta, rita klart en bild, maila bild, packa, städa bilen, fixa hönshuset, mata barn, vattna trädgård, elda, duscha and so on. Och så skulle jag och Smilla hinna till en 30-årsfest i tid. Men det sket sig, på grund av bilbekymmer så Jonas blev fast i verkstan.
 
Men till slut, klockan sju nånting kom vi iväg och nu sitter jag, halv ett på natten i mitt gamla flickrum, svinpigg av all aktivitet och ett glas rött med pappa. I morgon ska jag och min stora tös gå på konsertfest med "Tjacka", Sundsvalls festivalköng, som ordnade Gatufesten förr då den inte gick back och konkade...
Det blir Jean bananen och Yohio för Smilla och så Amanda Jenssen samt Håkan Hellström.
 
Jag småler för mig själv då jag tänker på P3-sketchen GOD JUL med Håkan Hellström..
 
Nej nu ska jag sova lite. Natti!
 
 
 
 
Now me and Smilla is in Sundsvall for a consert tomorrow night. It will be super!
Today we worked like crazy before we could get going but now all the animals is god and everything, I think, is under control.
The film is a little clip from a humorshow making fun of one of the artists we are going to see tomorrow... You could say he has been criticised for singing out of tune.
 
 
 
 
 

RSS 2.0