Bloggsiesta..

Det känns som om dagarna inte rymmer skrivande och surfande nu.
Det ser jag som positivt faktiskt! Även om det ju är fysisk avkoppling att få sitta en stund och plita ner vad som händer.
 
Just nu stal jag datorn av Smills som spelade spel i väntar på en kompis. Jag skriver ut en bild nu som ska bli en målning. Siggan sover efter en förmiddag med tusen leenden, dans, prat och bus. Sjukt lyckobringande unge i dag! och i går. Mest jämt faktiskt!
 
I går kväll hade jag dem med mig i stallet och den lilla har på något vis snappat upp vad man gör med hästar. De där små ögonen ser allt verkar det som!
Hon pekade "dä dä dä" på borstarna, fick tag i en och (med mig bakom) klev hon resolut in till Lasse och började borsta hans ben! Hon stannar upp, säger "heeej heeej" och vinkar till hästen innan hon går in.
Jag tog upp henne och hon vrålade tills jag höll henne så nära att hon kunde borsta hans rygg och klappa pälsen. Gulle!
 
Sedan har vi sytt. Sytt och sytt. Siggan har fått en randig tunika, Smilla gör ursöta fingerdockor, kuddar, rispåsar och bara fortsätter. Vi kunde inte sova i går för det var så roligt att sy!
Jonas har köpt en Husqvarna 2000 på blocket som hamnade här. Kanske jag fick den, i så fall mot att jag lägger upp ett byxben här och där! Bra deal!
Den är superbra, tyst och väloljad och utan krångel. Min gamla Husqvarna rasslar och låter och krånglar och har dessutom bara raksöm.
Smilla är lyrisk och fascinerad över vad man kan konstruera och göra med maskinen och det gasas hela tiden.
 
Sigrid har förresten (snart fyllda 14 månader) börjat gå ute obehindrat med skor. Oj vad hon gillar det! Hon fick ett par ursöta UGG´s av sin farmor som hon stannar, viker ihop sig helt och tokpekar på under illtjut av glädje. Som att hon är helt fascinerad över hur fina och bra dojjor hon har på sig!!
 
Nu, är snart bilden utskriven och jag ska plocka fram pennor och duk. Nu ska här skissas och sedan målas fort som attan!
 
 
 
 

Söndag med krisp.

I morse vaknade vi (efter flera halvvakningar) inte förrän nio nånting och slöade och småläste och vilade till halv tio. Lyx med en ettåring som går med på sånt!
Sedan insåg jag att det är ställa tillbaka klockandags så vi hade i praktiken inte sovit så himla länge att det var anledning för dåligt samvete..
Visserligen tycker nog hästarna att vintertid inte är giltigt förfall för att stå inne till halv tio.. men då de inte kommit in förrän halv tio i går kände jag att det kunde de få stå ut med.
 
Vad lyxigt att nu bara täcka och släppa ut och de själva kan traska ut till maten som redan väntar. Jag gillar inte att riva hösilage som luktar surt och är kallt och jobbigt för att sedan knöka ner det i kassar och bära ut det. Nej roligare saker kan jag komma på!
 
Nu har bäban somnat en stund och då hon vaknar ska jag och Jonas mamma åka och hämta hem smilla för att på hemvägen besöka en marknad. Vad det är för marknad vet jag inte men man måste ju passa på då det händer saker i bygden..
 
Sedan brinner jag av iver att släpa fram risslan och provköra en sväng med Lasse. Det är nått av det mysigaste jag vet, att susa fram i den låga, tysta släden och höra klonket från skalarna som svänger i fästena då han travar på och svänger på svansen.
 
Hihi, Iza sa förresten med ett fniss att jag och Lasse faktiskt är så himla lika varann..
Va, tänkte jag först, jag och en svart lallblodsvalack, lika?
 
Men så insåg jag att det är vi visst!
 
Förutom tankspriddheten, förmågan att vimsa runt och reagera på allt som händer utan att behålla spåret framåt, reaktionssnabbheten då vi väl på på G, glädjen i att röra på kroppen och "dansa" både på riktigt (på dansgolv eller ridbana) och känna danstakten i stegen framåt.
Vi är ganska tjuriga då det kommer till den egna integriteten och går inte riktigt med på vad som helst.
Vi har långa ben och är väldigt överrörliga, vilket ger ett kalvigt steg som är jobbigt att hålla ihop. Därför svänger vi oss fram så (häst) svansen vajar och armarna slänger.
 
Vi gillar massage och mat. Tycker om att duscha men inte simma i sjöar. Vi är nervösa över tävlinggsituationer med älskar att vinna och drabbas av vinnarlusten strax efter att vi kommit ur startnervositeten.
Vi är snygga på ett lite halvrisigt sätt, han gillar att vara ren och snygg och blank, men råkar alltid rulla sig strax efter att han blivit fin. Lite samma med mig då jag fixat mig och sedan glömmer bort mig och stryker mig längs bilen så kläderna blir gråfläckiga, eller häller välling på tröjan. Ja, lite så.
 
Vi är nog rätt lika ändå!
 
Nu ska vi hinka i oss en kopp kaffe och sedan åka iväg i den isiga bilen!
 
 
 
 

Håhå vilken dag!

Så himla vackert!
 
Fick sova ut, klev upp med glad bäba runt halv nio. Ba det!
Snön gnistrade, solen klev upp och sken heela dagen.
Gunnar kom med hö, så nu finns det så det räcker ett tag, plus en bal i hagen så de får svulla i sig och jag slipper bära och bli ropad på hela tiden.
 
Jag drog på löparbraxorna och nya skorna och nya (fina) jackan och tokgick ett varv runt sjön. Tror ni jag kommer ha träningsvärk i morgon!? Svar ja garanterat!
 
Fem cm snö, typ bara uppför (för nerför går ju undan så man knappt märker det) och ganska tung vagn att skjuta på. Jag fick upp pulsen rejält på de dryga sju km runt och efteråt rullade vi balar. Det gör man inte bara med fingertopparna direkt, utan det är födslostön som gäller för att få dem dit man vill..
 
Sedan låångt varmt bad då jag eldat i pannan så det fanns sjukt mycket varmvatten. Sedan åt vi mat, och Siggan slog rekord i ätning, hon tröck in köttbullar och stuvade makaroner med en sådan frenesi att jag blev förvånad. Sedan somnade hon som en liten lockig varm mätt plutt i min säng.
 
Nu sitter jag och knåpar med hemsidan som är så ful. Bilden jag ritade nyss går inte att ladda upp så den får väl vara ful ett tag till..
 
Snart borde hon vakna och snart kommer Jonas och siggans farmor med pizza! Det ni, är inte kattskit!
 
I den gnistrande snön i dag insåg jag en bra sak, nu går det att köra rissla! Fatta, med fina svarta finselen, med ny fin baksele, kan jag susa fram bakom Lasseman. Oj vad pepp jag är, nästan så det stör! ;)
 
 
Hon kan säga "gottgottgott" klockrent, och lägger in ett mmmmmmmmm nam nam nam mellan varje tugga. Åh vad skönt med barn som äter!
 
Det som låg på min tallrik var visst godare än hennes egna mat.. (samma)

Njut med häst!

I morse efter frukost kom Iza hit!
Vi fikade lite till och gick sedan ut i det krispiga ljusa soliga för att greja med hästarna. Tanken var att tömköra Lasse men så sa hon att duuu, kanske du ska rida lite på Lasse så lånar jag araaben lite!?
 
Såklart det blev bra! Det var hårt i marken men vi red runt i övre hagen på gräset som ju dämpar lite och inte är knaggligt. Iza skrattade och såg glad ut, det äär ju en arab, det känns ju! -Vill ha! Blev betyget.
 
Hon erbjöd mig plötsligt ett inbyte, ett stycke paintvalack mot min gamla arab. Jag vet inte om hon tänkt efter då hon la till, du får ju mer betalt om du säljer honom! Hihi.
Tror hon vill ha kvar sin fläckige herre jag..
 
Men vi red på, Lasse funkade bra trots lite seghet på baucherbettet. Inget stret egentligen utan han var mjuk och lyhörd men segade ihop bitvis då han gick och höll koll på Nita hela tiden. Jo, det är rätt störigt drag han har, med sitt kontrollbehov!
 
Men han flyttade sig, ryggade, flyttade bakdel, följde i flytta bogar. Jag red i Marjomansadeln och tyckte mig kunna (som Iza säger) joystickstyra honom med höfterna. Inga blixtrande reaktioner men han var nog däven efter vår galopprunda två dagar innan kan jag tro..
 
Sedan gick hon en prommis längs vägen med båda i snöre medan jag bar ut hö. Ojojoj vad mysigt det är med en vän i stallet!
Vi spånade på lite bytlåning, ett stycke arab en månad mot liten fläckig ponny. Då kunde smilla rida med mig ute. Och vi kunde köra liten vagn. och Iza kunde nära sin längtan efter liten arab att svischa runt på!
 
Mer planer var glögg, mat och övernattning med risslekörning runt sjön då snön lagt sig. Ojoj vad myys. Jag smäller nästan av så mycket mys det är med släde, häst, snö, facklor och kompisar i baksätet. Mmm!
 
Senare i dag åkte vi till staden. Hämtade ut tryck, köpte lite smågrejer, fikade blåbärsmuffins, Siggan drack juice med sugrör som värsta stortjejen.
Jag höll på att bryta ihop fullständigt av att Mekonomen hade kundkväll dvs det var hundra människor som köade för att få köpa torkarblad på 25% rea. Jag blev ditlurad av kassakillen som sa att kom tillbaka om ett tag så får du bra rabatt. Jag tänkte ju inte på hur sjukt många som skulle knöka in sig i butiken i jakt på rabatterna.
 
Eter EN TIMME med stress upp över öronen fick jag min förbenade länkarm och spindelled och småkrafset jag hittat då jag frustrerat vägde från fot till fot i kön av idel svarta jackor och män med en flaska spolarvätska och en isskrapa och kollade hur de l.å.n.g.s.a.m.m.a killarna s.l.o.g in .s.i.f.f.r.o.r. i datan och följde med (!) kunder ut till sina bilar med spolarvätska och olja. Hallå likssom. Lämna kassan med kö ut genom dörrarna?
Jaja, nog klagat. Tur jag inte bor i en storstad med trafikissues. Jag måste ha ständig rörelse märker jag, annars får jag tuppjuck!
 
Dessutom sov Siggan i bilen och jag sprang fram och åter hela tiden för att kolla. Då jag gick första gången sa jag till paret bakom att jag bara skulle kolla bebisen och killen bara:  (tystnad länge)
Jo. Så snälla kanske vi ska vara. Idag.
 
Håhåjaja.

Prints!

Om man vill, så kan man köpa ett tryck, som jag hämtade ut i dag.
Jag började med två upplagor och ska bara välja lite bland alla bilder och hitta mina favvosar innan jag beställer fler motiv.
 
De jag började med är de här två, som på något vis är en produkt av min tyngre respektive lättare fas i livet.
 
Ro i motvind vs andas friheten kanske man kan säga..
 
Jo i alla fall så här ser dom ut, är i A3-format på fint tjockt papper och kostar 250:- styck.
De finns i 20 ex vardera och kommer inte tryckas i fler. De är signerade och numrerade.
 
 
 
Over and out från Märta "ska lägga mig tidigt" Lindqvist, som nu såg att klockan är 00.10 igen.
 
Jo just, maila på martalindqvist@hotmail.com för att beställa!
 
 

Torsdagstemat!

Ett alter ego.
 
Jag har inget alter ego som drar på sig supehjältekostym och gör stordåd, mitt alter ego stiger sakta upp i luften och svävar tyst över huvudena på alla människorna. Det kan lyssna, lära och kanske förstå hur folket tänker, fungerar och interagerar.
Jag har alltid varit en iakttagare, som tyst tar in, sorterar information, ser detaljer i andras beteende, kopplar ihop människor efter hur de verkar vilja ha det och vilka de dras till. Skapar logik i det sociala samspelet. Blir ibland förvånad över andras reaktioner och agerande men oftast tänker jag att det där finns det orsaker till...
 
Man måste ju socialisera också, inte bara tassa runt och lyssna och försöka tolka och förstå. Det börjar jag bli bättre på och då tappar man lite av det lyssnande och intagande. Svårt att prata och hålla låda samtidigt som man leker fluga på väggen likssom.
 
Så nu släpper jag den otympliga kroppen, suger in luft som inte väger nånting och glider iväg för att bara lära, se och lyssna på bruset, känslorna och samspelet.
 
Då jag var liten brukade jag drömma att jag satte mig upp i sängen, bara gav efter och lutade mig framåt, sträckte ut armarna och lättade från lakanet. Sakta svävade jag genom hallen, nerför den svängda trappen och flög ut över staden. De nattliga flygturerna gav en känsla av magi och att vår själ inte är bunden till kroppen konstant, utan kan släppa och utforska saker från ovan, om man bara hittar vägen dit.
 
 
Klickbar bild.
 
 
Fler tolkningar på temat Alter ego hittar ni inne hos Nollfemnolltvå
 
 
 

Omväxlingen.

Som separerad med barn får man ju oundvikligen dagar utan sitt barn. Jag är lite så att det jag inser att jag inte kan påverka eller vet är det bästa av alla tänkbara alternativ, det släpper jag. Så i dag då jag kramat storasyster adjö vid taxin och sett henne skratta iväg med kompisarna så släppte jag den delen av mammaskapet för några dagar.
 
Nu är det jag och bebis! Det firar jag med att inte passa en enda tid i dag, eller i morgon. Jag har ätit bra lunch men mackor till middag. Om jag inte får för mig att storkoka nått vid elva i kväll (inte troligt). Det gör jag som jag vill! Ty bäban hon bara hänger med och äter då hon är hungrig och sover då klockan blir kväll.
 
Ganska skönt, förutom det tråkiga med att missa x-antal dagar av sitt barns liv så får jag ju lite uppladdningstid, så jag är på topp då det börjar om med tusen miljarder "mamma" och "kom och titta" och "jag tänker inte äta det där" och "jag vill inte sova" och hela baletten. Det som kan ta udden av allt det roliga och kärleksfulla. Om man är för trött, av all vardag så man inte reagerar på de där fina insiktsfulla tankarna hon har, eller har tid att komma för att se det där hon så gärna vill att jag ska se.
 
Så nu ska jag ladda med tid och energi. I morgon kanske min kompis kommer och provar lite tömkörning på Lasse.
Just nu njuter jag lite av att Sigrid somnat en stund, vilket hon egentligen slutat med på eftermiddagen. Hon sover ca en timme på dagen ibland två. Men oh vad skönt att få en stund utan att vakta och interagera med en liten.
 
Nu sörplar jag te, doppar kanelbulle (mm, nyttigt värre) och är nöjd med att ha kört traktor med Sigrid i selen på magen, hon med huvudet nöjt lutat mot min axel, lite sövd av brummet och nyfiket kikande på vart vi kör.
Ridbanan blev lite tillslätad och mer jord blev upplagd och (hm) utslätad framför bagarstugan.
 
Mitt vill vill vill-projekt. En fruktträdgård med buskar, äppelträd, körsbär, trädgårdsmöbler och kanske ett vackert växthus där framför. Nu är det iaf tomt och bara jord i stället för tonvis med stockar och skrot.
 
Mitt minneskort har gått i gömt sig, därav bildbristen i bloggen. Blir sugen på att ha råd med en systemkamera med. Men huvva vad dyrt, det får jag spara till och suga på!
 
Sigrid fick vaccin och lite sen ettårskontroll i morse. Doktorn mätte upp att hon nog blir +- 1.76 lång då hon blir stor, samt är välväxt, lagom tjock , inte vindögd och utvecklas fint.
Hon satt helt stilla då doktorn lyssnade på hjärtat och han log och berömde hennes mage som hängde över blöjkanten! :)
 
Väl hemma har vi dansat loss till radion, städat övervåningen och nu, njuuuter jag av tystnaden (barntystnaden, musik är alltid igång helst..) en stund till!
 
Jo, och så kom boken, med min bild i. Oj vad fint, jag blir pirrigt glad! Vill göra mer sånt!
 
 

Wieeh, ridtur!

Fick rida ut i dag!
Och hagen blev klar!
Sedan fick jag tårta, för att min hästmassagekund kommit trea.
Nu borde jag sova, för mina ögon är snea.
 
Natt natt, babblar mer i morrn!
 
 

Klippdocka!!

Det går en våg av pyssel genom landet. Bloggare som är påhittiga, kreativa och pyssliga gör diy-manualer på det ena och det andra. Jag tänkte passa på att visa mitt och Smillas (hon mest tyckte, jag gjorde) pyssel.
 
Voila, Lasseklippdockan!
 
 
Såhär kul hade vi (jag) i dag då vi klippt ut delarna och provade klä på Lasse lus!
 
 
Hihi, vet inte om det kommer lekas så mycket med den, men huvudsaken jag har kul va!?
 
 

Tjöttplöttmött.

 
Men nöjd!!
 
Har lite dåligt samvete för alla fina kommentarer som jag tänker att jag ska svara på men inte hinner med, tiden rusar ju! Helgen har varit ganska fylld och späckad, på ett bra sätt!
 
Det har varit en jämn strid ström av aktiviteter och det har flutit på sådär fint så man undrar men, så märkligt, hur hann vi det här?
I går åkte jag och barnen upp till Rems och hjälpte jägarna med att stycka ner två enorma älgar. Man baxnar lite inför den gigantiska mängden kött som snabbt snabbt skärs upp, putsas, delas, mals och packas. Jag fick upp tempot och kände mig som värsta slaktaren där jag stod och skar.
Det ligger ju en viss ära i att inte slänga nått, då jag ju när en tanke om alla livs värde och har en stor respekt för att vi ju äter levande varelser.
Det som känns mest ok att smälla i sig är nog just älg..
 
De travar runt fritt, äter i skogen och växer och så (förhoppningsvis) säger det poff och pang (utan skadeskjutning vill säga alltså) och så är de döda. Jag tänkte på det där med vad vi äter.. och jämförde olika typer av kött. Tänkte att, en höna är ett LIV. Ett helt liv och ger mat åt en halv familj ett mål, med lite tur. En älg, är även den ett liv men ger mat åt sjukt många under en lång tid.
Så med det resonemanget kändes det bra att stå där och ta tillvara alla bitar.
 
Jag blir anatominördig och tjoar, menååh, där är tarsalsenan! Titta, biceps femoris, shitt vilken stor stek!

Häftigt är det att se fibrerna, kolla in senorna, fästena, lederna och få en djupgående (!) bild av muskulaturen på ett stort fyrfotadjur.
 
Efter slaktandet åkte jag och jobbade en stund med en travhäst som skall starta i morgon. Hoppas han inte misstyckte med min medhavda dödsdoft...
 
Ja sedan har helgen förflutit med älgfärsbiffar, strips och bea, filmtitt, gullig Sigga som dansar och skakar knän vid minsta melodi, gårdsstädning, vinterboning, diskning av alla kärl o saker i hönshuset.
Vi har spelar minst sex omgångar av "den försvunna diamanten", varit på tömkörningsclinic, hälsat på iza och ätit lyxlunch.
 
Fick besök av Alexia som varit utomlands länge och plötsligt insåg vi att hon ju inte varit här och hängt med i alla händelser. -Mycket att prata om alltså!
Nu i kväll fick jag hjälp att med traktorn trycka ner alla stolpar i nya snygghagen. Oj vad fort det går med en traktor!
 
Clinicen inne på klubben var rolig! Inspirerande och kändes "rätt". Han har koll, tajming och erfarenhet, den där Anders Eriksson. Han verkar även ha ett genuint djurintresse och jobbar för hästhälsa, vettiga träningsmetoder och väl apassad utrustning. Inte bara teknik och "såhär får man hästen att göra som man vill".
Roligt var det även att känna igen hans manövrar, se att det jag jobbat med Lasse är ganska likt och inte alls skiljer sig i tänk, även om han såklart är så mycket jäkla mer duktig och har sett o provat så många fler hästar och vet vad han vill. Jag har mest testat mig fram, men jag kände igen alla rörelserna, tömföringen, attityden kändes "hemma", alla förklaringar och hans sätt att metodiskt jobba igenom sidorna och ta det helt igenom från båda håll då man stöter på ett motstånd i hästkroppen. Samt att skippa inspänningar och låta hållningen komma då bakdelen jobbar och tar kraften med över ryggen.
Det kändes fint, och inspirerande. Nu vill jag bara uuut och jobba med hästarna!!
 
Nu ska jag nog gå ut med sista högivan i stallet och sedan kanske kanske duscha för att sedan soova. Känns grejt!
 
Instagramhelgen..
 
 
Tja, det var det. Plus den sista bilden, då Smillas rum var med i den flådiga fina inredningsbilagan.
Det kändes ovant.. Och inte hade jag tänkt va med på bild, därav det avskavda tånagellacket och de trasiga jeansknäna..
 

Ledifreda.

(Ledig fredag)
 
Haha, ledig bara pga att Smilla hostade, snorade och sa sig ha ont i skallen i morse och fick vara hemma. ledigt är då att slippa gå ner och upp från taxin x2. Samt passa tiden, rusa från frukost, bära Siggan och kolla på klockan miljoner gånger för att inte missa att gå ner i tid på em.
 
Men i övrigt så fylls dagen av prat, tjat och frågor. Mamma, kan du inte göra ditt, datt, det, allt, palt.
Jag har försökt mig på att beställa prints, pimpa lite här och där. Fixat med små tavlor på väggen i teverummet som sett hemsk ut. Städat, men då barnen aktiverar sig kungligt ser huset hemskare ut nu än i morse.
 
Ska jobba hårt nu efter vi handlat på att få undan alla färger, limpistol, rivna teckningar, pärlor, leksaker, nedrivna pappershögar, trasiga gipsfigurer, filmer, saker, prylar, fikasaker, muffinspapper etc.
 
Ett två hej vad det går!! (Fin dag i dag, det är inte bara gnäll utan myys!)
 
 

Torsdagstema!

Veckans tema bestäms av Artemilia, och temat lyder
 
Surrealism i vardagen.
 
Hm. Surrealism, något overkligt? Det händer inte så mycket overkligt och surrealistiskt här utan det mesta flyter på helt normalt (mer eller mindre).
 
Då man sitter och degar inne i stugvärmen och tänker sig att alla djur står i sin respektive hage/bur/hönsgård, så kan det känns surrealistiskt då de sticker fram nosen där man minst av allt anat det.
 
Som i morse då båda hästarna i stället för att hänga i ligghallen eller vid höet stod med mularna alldeles utanför vardagsrumsfönstret. Blöta och trippiga över att vara på fel ställe.
Nöjt traskade dom efter mig in i hagen igen och resten av dagen har förflutit helt utan overkliga händelser! :)
 
 
Klickbar bild, öppna i nytt fönster och förstora!
 
 
 

En bild.

 
Jag fick frågan om jag kunde måla av Sandra och hennes bästa vän; Sandra. Bland bilderna jag fick fastnade jag för den här som förlaga, jag tokgillar färgerna, fåtöljerna, lampan, de glada leendena och hela stämningen!
 
Tjejerna är från Schweiz och Sandra 1 med familj har hus i Remmarn. Dit kommer de till helgen och jag hoppas vi kan ses och prata strunt i veckan som kommer!
 
Se btw hur jäkla snyggt jag ögonmåttade kanterna då jag klippte ut akvarellpapper ifrån rullen...
Himla rakt och fint. :p
 
 

Instagram

  
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Och i övrigt är jag väck..

I alla fall tills efter iddagen. Jag har haft ont överallt. Ont i benen, knäna, rumpan. Ont i nacken, svaga ben, vingel och trötthet. Jag har haft grus i ögonen och varit jättesugen på att gå och sova igen mest hela dagen.
 
Tror att det där med att inleda jobbet efter en lång barnledighet med att köra en kurs för första gången blev lite mycket för gammelkroppen.. Det var enbart roligt och inte speciellt stressigt, men ändå!
Massor av saker att tänka på, mycket massage att visa och en del massage själv då det tröt med försökskaniner och deltagarna blev så trötta av att ligga på bänken själva.
 
Mina ben sa ajje. De är inte alls vana vid massage och ont gjorde det i morse! MEN! Mitt på dagen gick jag en promenad och hade luft under skorna. Visserligen hade jag 1250kronersskorna på men ändå. Jag gick med fullaste fart och hamnade till slut långt inne i skogen på en risig stig.
svetten sipprade men jag gick och gick och Siggan vägrade somna.
Så nog hade elevmassagen effekt så lätta som benen var trots ömheten! Coolt!
 
Kameran hade fel minneskort så det blev bara mobilbilder som är skräpdåliga.
 
Stämningen var lite speciell, plötsligt då och då gick det "änglar genom rummet" då alla var djupt försjunkna i massagen och inte ett ljud hördes. Jag hade tänkt spela meditationsmusik men det var kanske tur skivorna inte funkade i spelaren för då hade vi väl gått in i trans! :D
 
Det var en superrolig helg och det lär bli en till kurs så skoj som det var och så intresserade alla deltagarna var. DÅ är det roligt, att prata och visa för folk som är ärligt intresserade!
 
 

Nattens änglar.

Nu på sistone har Elisabet Höglund synts i Skavlan, morgonsoffor och tidningar. Lite stolt blir jag över att få vara med på ett hörn i hennes bok "Nattens änglar" som nu kommit ut.
Bilden var tänkt som omslag och skulle ha "romankaraktär" men tydligen tyckte bokhandlarna att såklart (jag håller med) ska hon själv pryda omslaget.
Men min bild fick vara med i början av boken ändå. Det var roligt!
 
Nattens änglar, adlibris
 
 
Och så här ser min bild ut.
 
 
Nu väntar jag förväntansfullt på att få läsa boken och titta på bilden i tryck! Det är något väldigt speciellt med det, att se något man målat med pensel tryckt på papper. Fint känns det!
 
 

Kursdag!

Oj vad skoj det var! Jag har alltid känt lite skräck inför tanken att vara lärare, men på sin "egen skola" med sitt eget intresse som ämne är det ju kalaskul!
 
Jag var lite osäker på upplägget, vad hinner man? Vad vill man helst göra och träna på? Men det föll sig rätt perfekt med frågor, genomgångar övningar och maat! I morgon kör vi vidare med undre halvan av kroppen, repetition och fler testpersoner utifrån. Man blir ju sjukt groggy av att få en massa massage så lite jobbigt är det att studsa upp och direkt fortsätta träna grepp på någon annan.
 
Men nyttigt är det, att få känna på hur det känns att få massage med, så man vet vad man gör med folk!
 
Som sagt, skitrolig dag och jag hann inte ens bli lite nervös innan, det är det fina med att lära ut nått man känner sig trygg i!
 
 
 

Lista igen!

I stället för att sno en så hitter jag på en egen!
 
Tio saker du verligen tänkt på sedan du vaknade.
 
1.  På hur illa det luktade om bäban som efter en jobbig febernatt äntligen tycktes sova hårt men som visst bajsat på sig bigtime. Det tog en låång stunds överläggning innan jag bestämde mig för att kliva upp och befria henne från eländet i stället för att somna om.
 
2.  På hur jag egentligen tänkt få ihop kurshelgen som börjar i morgon. Vad är viktigt, vad är intressant, hur mycket hinner man, hur mycket ska deltagarna träna varje moment, har jag nån musik, osv osv.
 
3.  På att jag inte ridit på skitlänge och att jag inte lär hinna på hela helgen och kanske heller nästa vecka. Eller jo, det tänker jag hinna!
 
4. På att ett hus förfaller direkt man slutar plocka. Två dagar med mycket att göra och det beckar igen helt.
 
5. Att det är kul att jag sålt en tavla genom bloggen nyss!
 
6. Att det låter väldigt högt om jag misslyckas larma av i morgon.
 
7. "Är det där Jonas bil?"
 
8. Att Sigrid nog måste toppa ligan av dödssöta småbarn. Hon charmar surminen ifrån vilken tant som helst, dansar så fort en melodi hörs och ler så hjärtat stannar och ögonen (på henne) försvinner!
 
9. Att passar jag mig inte nu så blir klockan för sent.
 
10. Sista tanken då, den spar jag tills jag krupit ner i de svinkalla täckena som jag glömde ute på balkongen i typ två plusgrader och fukt hela dan...
 
Gonatt!

Torsdag in a hurry.

Höll på att glömma men här kommer mitt bidrag till Bokkeis torsdagstema: Skräck och fasa!
 
 
Alltså, jag verkligen hatar att bli rädd! Avskyr det!
Just därför har jag aktivt under hela livet jobbat på att bearbeta rädslor som uppstått eller bara funnits med. för att slippa dras med rädsla i vardagen.
Konflikträdslan är delvis kvar men inte så att jag låter det skapa allt för mycket problem, tror jag.
 
Höjdrädslan är nere på ett "jag vibrerar och får svindel" men jag kan gå upp på stegen och göra saker ändå.

Finansfobin är på upphällningen efter tolv år med enskild (visserligen liten) firma.
 
Spindelskräcken från tonåren är nere på "nu kryper den en spindel i håret och jag känner tråden över pannan i mörkret men viftar bort den och somnar" nivå.
 
Rädslan för att ta i folk är ganska tillintetgjord efter tolv års masserande av oräkneliga kroppsdelar.
 
Scenskräcken avtog och ersattes av fascinasion efter de två föredragen på folkets hus scen, med 300-nånting i publiken och headset och hela baletten.
 
Obehaget att stå i centrum minskade rejält efter vintern med teveinspelning och mickar, skärmar, lampor, jobbiga producenter, ljudtekniker och annat löst folk, som alla tokglodde på mig och spelade in vartenda ord och rörelse.
 
Så nu aktar jag mig noga för att råka se ens en minut skräck eller fasa. Never ever att jag medvetet låter mig skrämmas av film eller teve, aj hejt it!!
Jag vill glida runt i myspys och harmoni! <3
 
Klickbar bild.
 
 
 
 

Måndag.

Jag är lite småstressad över att måsta göra en hel del grejer samtidigt som Smilla är hemma halvsjuk och rastlös, desperat efter att låna datorn samtidigt som bäban är mammig och vill klättra i knät.
 
Men nu är banne mig kompendiet klart. Kontrolläser nu i de små fragment av lugn som uppenbarar sig. Snart borde Siggan vakna från sin tupplur så vi kan åka på posten med en målning, hämta ett paket samt handla lite ost.
 
Vill vill ta en ridtur men det är inte prioriterat just nu känner jag.. Hepp hepp, jobba på!
 
Det finns förresten ett par platser kvar fortfarande, det är många som anmält intresse men ännu är de platserna inte spikade, såatte. Vill nån massera i helgen så säg till!
 

Då man stressar så effektivt att man inte hinner börja darra.

Nej alltså så viktigt är det inte med barnkalas.. Men då man bestämt sig för vad man ska göra, sedan jobbar på och inser att om jag ska kunna slutföra det här och slippa stå i svettig stress mitt i ett berg av disk, glömt göra klart tårtan, elden har slocknat i ugnen och det känns allmänt misslyckat allting, då är det bara att gno på.
 
I förrgår bar jag ved, insiktsfull om att gör jag det inte nu hinner jag inte. Så skurade jag stugan vilket behövdes. I går förberedde jag mat, kokade tomatsås i storköksgrytan, stekte grejer och bakade tårta. I dag skulle det bara glida på och vara klart men pyttsan! Inget är nånsin klart som man tror!
Regnet öste ner, elden ville inte ta sig i stugan osv..
 
Mamma och pappa kom en och en halv timme innan ungar och föräldrar skulle droppa in och det var en jäkla tur!
Pappa la in ved i ugnarna och bar saker konstant. Mamma diskade, stekte, hackade och bar. Jag gjorde klart tårta, tänkte ut allt som skulle vara med på pizzorna och kånkade Siggan.
 
Ett tag droppade svetten från nästippen...
 
Men shitt alltså vad gott det blev, och vad roligt!! Och jag tror barnen hade roligt. De vrålade i alla fall av lycka då de satte fast sig i leran utanför och klev ur skor och geggade ner sig så föräldrarna såg besvärade ut.. :)
 
Då¨alla hade ätit hade jag tio degbitar kvar att göra pizzor av, och då jag kom in hade jag med mig fyra överblivna... Så det gick ner sjukt mycket mat i gästerna! Vi hade en meny uppsatt till Pizzeria la Kärrsjö, med Smilla speciale och diverse andra sorter.
 
Det är nått speciellt med att ha alla tänkbara pålägg och bara baka på och försöka snappa upp beställningarna som haglar från barn och vuxna. Nu är jag så trött att jag håller på att däcka. Om jag inte hade Siggan att passa nonstop så vore det ju inte så betungande, men det blir ju fem gånger så krångligt allting med en liten bäba som ett plåster på kroppen! Nu är hon ju så söt att det bara är roligt men sjukt trött blev jag..
Phu.
 
Det blev dåligt med bilder i stressen, men pappa tog desto fler. Här är mina iaf!
 

 
Det blev ju skitvarmt i stugan men efter lerbaden satt ungarna med ytterkläderna på medan vi andra svettades...
En rolig kalasdag blev det, i morgon hoppas jag på en del tystnad lugn och ro!
 
 
 
 

Sovlängtan.

Att ha kalas brukar alltid vara lite körigt, men i dag känns det lite extra körigt. Nu vill jag bara somna men det är lite kvar som bör förberedas, för man vet aldrig hur en förmiddag med barnen ska te sig. Siggan kanske sitter på armen hela tiden.
jag har förberett pizzasalladen, stekt ett kilo köttfärs (som ska frysas ner till stor del..) hackat och stekt kyckling, kokat en tomatsås (viktigt) och bakat tårtbotten. Nu funderar jag på om jag borde fylla tårtan nu, så den inte glöms bort eller det blir stressigt med vaniljsåskladd och grejs i morgon förmiddag..
 
Vad lätt det är då man får hålla på ostört!
 
I dag kom hovis och fixade hovarna på hästarna och oj vad fint det blev! Det ser så himla lätt ut då en som kan riktar till en tung ridsko så den ser formstöpt ut för just den hoven! Hon tog rondellen och slipade av kanterna så de blänker om tassarna nu!
 
Det vore skoj att få rida lite mer nu, då de är nyskodda och fina. Kanske det kan bli så, för fadern verkar ha mindre jobb nu och mina föräldrar är här i veckan. Tänk, om det skulle gå att komma ut typ mer än två gånger. Det vore nått!
 
Ja i morgon blir det pizzakalas som heter duga! Ska försöka hinna ta nån bild eller två mellan gräddningarna!
 
Nu tårtan då... Zzzz.

Torsdagstema!

Tänkte ge upp det, för klockan är snart elva och jag har lovat mig själv att lägga mig elva. och som Smilla säger, "man kan ju inte ljuga för SIG SJÄLV heller!"
 
Temat är bestämt av Lady Thirty den här veckan!
 
Jag hade redan bestämt mig för låten. Bara för att jag fortfarande är inne i en period av olycklig kärlek, krångel och tusen frågor som inte vill svara på sig själva. Så kom jag på att den bilden gjorde jag ju för ett tag sedan, den låg bara här och väntade på att få ett sammanhang.
 
Så, i kärlekens namn kommer "Islands in the stream" med Kenny och Dolly. Fantastiskt fint, om man är romantiker och gillar country.
 
 
Textraden då, som det kan kännas.
 
"Too deep in love and we got no way out
And the message is clear
This could be the year for the real thing"
 
 
Jaja.
Slut på de romantiska fantasierna nu är klockan elva och dags att sova!
Natt natt!
 
(Bild att klicka på och öppna i nytt fönster, men så högupplöst är den inte)
 

Men tiden!?

Ujuj vilken dag!
Någon skrev på FB att "det här måste vara årets längsta dag" och jag kände att jo, det är nog så det är! Trött och kortisollåg har jag varit, tog lite meducin och orkade göra saker ändå.
 
Jag skurade bagarstugan inför vårt pizzakalas på lördag. Smills fyller sju snart och ville ha ett kalas med få kompisar och vuxna med! Det är något mer komplicerat att göra sånt med Sigrid med. Men då hon fick leka med en hög tändstickor (!) var hon nöjd länge. Senare fann jag två tändstickor i min ena handske.
 
Jag kånkade ut ved så det ska gå att tokelda där om det är kallt . I dag eldade jag lite under tiden jag städade och shitt vad varmt det blev!
Den här stugan var ett under av skrot då jag flyttade hit. Under två somrar gick jag dit mest varje ledig stund som jag hade någon ork och städade, bar, slängde, skurade och skottade. Skorstenen hade rasat in på spisen som stod där. Den var ihoprostad med hål överallt. Inne i stugan hade allt skräp som producerats i åratal hamnat, för varför inte, det är ju enklare att stuva in där än åka iväg och slänga såklart.
 
Alla tomglas, burkar, en sjukhussäng, gammal mat, kläder, uråldriga prylar. Herrlångkalsonger i något hemgjort tyg med hundra lappar i grenen. Golvet skottade jag rent med spade och skurade i oändlighet innan golvet kom fram.
Nu är jag rätt jäkla nöjd med resultatet!
 
 
 
Jag rev och sprättade bort gamla tidningar och tapet från väggarna. Såpskurade dem för att blöta upp det som inte ville lossna. Så målade jag vitt, i en hel massa lager för att täcka det gamla träet. Skåpet där bakom var gult men blev vitt med. I det där rummet smet jag ut för att sitta och måla, rita, jobba förut. Har nog tänkt göra det igen men nu har den återtagit sin roll som bagarstuga i stället för ateljé!
 
Och det är inte fy skam!
 
 
 

Promenadtjejen

 
Vårt lilla vingel. Hon går omkring hela dagarna nu, och skrattar gott åt sig själv då hon vinglar och sätter sig på rumpan. Så söt så man vill äta upp henne är hon!

Lura hjärna del ett.

Jag har finansfobi. Den börjar vara delvis botad av att ha företag sedan tolv år tillbaka och ett vuxet liv som innebär att hantera papper, lån och räkningar regelbundet.
Finansfobin yttrar sig så att jag får ångest till och med av att göra fakturor som jag ska skicka iväg och få pengar för. Det har ingen betydelse, handlar det om pengar och siffror på papper och hänger på datum och byråkrati då får jag smygpanik.
 
Jag jobbade en hel sommar och höst på Sundsvalls sjukhus ekonomiavdelning och betalade, sorterade och donade med verifikat hela dagarna men det hjälpte visst föga. Nu kände jag att jag måste jobba på det sista obehaget som fortfarande kommer över mig då jag ska sätta mig på kontoret och fakturera, betala räkningar och sätta papper i rätt pärm i rätt ordning.
 
Jag tänkte, rosa, det är en snäll och harmonisk färg. Om jag köper rosa pärmar och får rita lite på etiketterna då känns det nog bättre!
 
Får se om det funkar, om pappren känns snällare i de här mindre kontoriga pärmarna.
 
 
 

Tallriksmodellen.

Makaroner och mamma scans köttbullar känns ju inte så eko, spejsat, fränt eller supernyttigt. Men en stor näve avklippta ärtskott från kontorsfönstret gjorde middagen till instant hälsokost. Det lurar jag mig själv att tro iaf!
Så mycket grönfoder, helt ekologiskt odlat i en balja.
 
Gott är det med, och så himlans mycket enklare än att köpa, bära hem, hacka och komponera en sallad.
Jo jag är lite lat. Om man ska använda mer positiva ordalag är jag inte lat utan ekonomisk med tid, energi och pengar.
 

Lista är kul!

Tycker jag. För då får man tänka till och kanske det dyker upp en liten insikt eller skojsigt minne.
 
Jag tänker sno en lista som kommer från Emily via Anna ritar.
 

1. Vad heter du?
Märta Katarina Lindqvist

 

2. Vad kallas du för?
Märta. Men ibland för Mörtshen (av Jonas) för mamma mest hela tiden av döttrarna och som liten var jag "Pärtan" som utvecklades till "Pörtis" av mamma.

 

3. Vad vill du att folk ska kalla dig?
Precis det de vill, så länge det är smeknamn och inte öknamn.

 

4. Vad gör du just nu?
Gruvar inför att gå ut och ta in hästarna och undersöka Nita som såg lite halt och konstig ut i hagen förut! har nyss lagt barnen och vill att de ska djupsomna innan jag smiter ut.

 

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?Helst rida ett pass utan att behöva lyssna på barn som sover eller skynda mig. Bara gträna i fullt fokus på vad vi gör och hur det känns och sedan ha tid att rykta, pyssla, smörja läder, tänka och njuta.

 

6. Vad har du på dig?
Svart tunn sjal med fransar virad om halsen, linne, svart trekvartsärmad luddig stickad tröja, jeans GR Collection.

 

7. Vad har du gjort idag?
Målat akvarell, mailat, betalat räkning, diskat, lagat mat, mockat, burit hö, vägt in massagekräm i små burkar och nyss varit på fritidsgården med barnen.

 

8. Vad var det roligaste med din dag?
Att akvarellen tar sig, att barnen hade så kul med kompisarna samt att solen sken!

 

9. Vad var det tråkigaste med din dag?
Höst-tröttheten som slagit till och ger mjölksyra i låren, svaghet i knäna och svårt att andas då jag rör mig fortare än smygfart.

 

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?

Jag skulle ha lika delar tid med barnen, hästarna, mig själv och få ta allt som det kommer och vara pigg.

 

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser?
En stringhylla med pocketböcker, två stora svärmors tungor på golvet, divandelen på soffan och en röd fleecefilt.

 

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt?
Höger.

 

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?
Som det känns då jag blir jävligt nöjd med något!

 

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Vår och sommar, för då mår jag som bäst och livet känns mest färgstarkt, inspirerat, fartfyllt och härligt.

 

15. Vilken högtradition är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför?
Jul. För det livar upp den kalla jobbiga vintern. Då får man frossa i god mat, goda dofter och fina saker.

 

16. Beskriv den perfekta outfiten?
Då man är klädd bekvämt och (inte men) snyggt, så man känner sig fab och passar perfekt in i den situation man befinner sig i just då. Ridklädd, jobbklädd eller balklädd.

 

17. Välj något inom modeindustrin som du skulle vilja rädda svenska folket ifrån genom att banna, som t ex gröna strumpbyxor, boyfriend jeans etc?
Vet inte, tycker folk får ha vad de vill, även om det finns mycket fult..

 

18. På tal om mode, din favoritbutik?
MQ, Lindex, ej kedjor, jag vet int. Fynd kan man göra vart som helst. Fynd: supersnyggt/bra plagg, inte nödvändigtvis billigt men det ska kännas lyckat inte ångest på väg ut ur butiken.

 

19. Favoritplagg som du har i garderoben? Får gärna illustrera med bild.
Dieseljeans, lappade och lagade i över tio år.. Ett par klänningar som jag sällan får chans att bära.

 

20. Favoritoutfit som du har haft på dig hittills i ditt liv?
Oh no, vilka modefrågor. Jag blir uttråkad. Det måste väl vara det jag går runt i mest jämt då. Jeans, topp, skor. Typ så. På bröllop och fester har jag känt mig fin, men favoritkläder är det väl knappast.

 

21. Favoritplagg på en man?
Hm, kläder som klär utan att spöka ut. Jeans som sitter kanon. Nej förresten, RIDBYXOR. Jag säger ridbyxor. Fan vad hett.

 

22. På tal om killar, vad föredrar du, svenskar eller utländska?
Svensk, för att jag är kär i en sån. Kan man föredra en nationalitet? Har jag aldrig tänkt på. Jag bor i sverige och har mest träffat svenskar men det är inte så att jag skulle välja ut en sån specifikt om jag flyttat till spanien tror jag.

 

23. Beskriv en egenskap hos en man som du skulle vilja ha, t ex mörk röst, synliga ådror etc.
Men nu blir det pinigt. Är ådror en egenskap? Mörk röst, det är ju svårt att jobba på om man saknar det menar jag. Hm, jag gillar egenskaper som värme, omtänksamhet, humor, styrka och inre lugn som speglas utåt. Resten är ju fysiska attribut och nog är det kul med sådana!

 

24. Vad är det mest romantiska en kille gjort för dig?
Hm, minns inte. Tänker som en tokig men kommer inte på något. Jo, att köra ut sand på min ridbana och dra el i mitt stall. Det var sexigt och romantiskt värre!

 

25. Vad är det mest romantiska du gjort för en kille?
Hm, tänker. Alla hjärtansdagkort kanske. Det är mest små saker, som förhoppningsvis tillsammans bildar en romantisk touche.

 

26. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon.
En sistaminuten för mig (dig?) och barnen till ett soligt plejs.

 

27. Vad är den hemskaste presenten du fått?
Minns inte, kan presenter vara hemska? Tråkiga kan de vara, men hemska? Nää.

 

28. Cola eller fanta?
Cola

 

29. Choklad eller sur/salt godis?
Surt. Sedan choklad.

 

30. Sallad eller McDonalds?
Sallad. hade du sagt "Pizza eller sallad" hade det blivit pizza. Eller Maxmål eller sallad, : Maxmål. McDonalds är ju ingen hit.

 

31. Myskväll eller utekväll?
Myskväll. I dont do utekväll. En gång per år kanske, och det är ju kul men sedan tänker jag att hu vad överskattat det var. -Igen.

 

32. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Huvva vad svårt. Men kärlek utan sex då, även om det låter skittråkigt.

 

33. Pengar eller kärlek?
Kärlek.

 

34. Tåg/buss eller bil?
Bil, alltid bil. Men inte att åka utan att köra själv för annars vill jag bara kräkas och får kortisolfall och blir yr och minns inte vart vi kört.

 

35. Bloggen, instagram eller twitter?
Bloggen såklart.

 

36. Tv eller dator?
D
ator alltid. Jag har varit utan teve i tre år och det gick hur bra som helst.

 

37. The Notebook eller Fast and the furious filmerna?
?

 

38. Roligaste fyllehistoria?
Roligast för er eller för mig?

Vet inte, då jag glömde min plånbok på en bänk på Ica i Östersund och blev av med alla pengar strax innan vi skulle in på Storsjöyran kanske. Då jag fick planka in och gjorde det hur snyggt som helst genom att gå in på polisstationen och anmäla stölden (klanteriet) och sedan ta deras andra utgång som ledde in på festivalområdet. Sedan under viss berusning slank vi in på hotellet bland popstjärnor och festivalarbetare, stal två vaktvästar, festade med Wille Crafoord, och kunde planka in som vakter dagarna efter.

Det var ju ganska kul men jag är i allmänhet rätt trist som full, jag är lite vingligare då jag dansar bara men har fortfarande stenkoll på min och andras garderobsbrickor, vart min öl är och vilka som beter sig opassande.


Piggelin?

Smilla kom hem med en lapp där man ska samla ihop piggelinpoäng.
Yes tänkte jag ironiskt, jag som är så pigg och behöver komma ut mer och röra på mig. Röra på sig behöver väl alla, men jag känner mer behov av att sitta still just nu.
 
Men vi gick ut strongt och jag släpade med mig barnvagnen och Smilla tog cykeln och så tog vi en snabb promenad i duggregnet. Sigrid blev förbenad då hon inte såg storasyster så jag fick dra henne baklänges långa bitar...
Halvtråkigt men samtidigt skönt att lämna huset och få lite luft. Kvällen inne kändes lättare efter att ha fått gå en bit. Lite mysko, det är som att bara miljöombytet plus tristessen med att bara gå längs vägen rakt fram gör att det som annars inte är så jäkla spännande sysslor inne känns skojigare sedan!
 
Då vi väl var ute och svettiga fixade jag stallet med. Grymt skönt att ha hästarna på plats då barnen somnat.
Det är inte en baggis att vara ensam med barn alltså, även om det går bra känns ju livet minst sagt inrutat.
 
Nu har jag målat en bit till på min akvarell som är på gång och ska nog belöna min hjärna med lite Hollywoodfruar innan läggdags.
Förra natten gav runt fyra timmars sömn, tror jag ska försöka bättra på det i natt. Man blir som så slö i huvudet annars!
 
Hade en ridlektion med, i morse. Hoppas ryttaren inte misstycker om att visas på bild, jag tycker de var duktiga och hästen såg glad ut! Ryttaren med förståss, men samtidigt koncentrerad!
 

Utan titel.

Jag lät en penna vandra och fram kom en naken dam. Hon ser ganska tärd ut men behåller ändå ryggen rak, leendet på plats och andas in med armen lyft, så skinnet stramar över revbenen. Bara man andas in djupt och behåller sitt inre lugn så klarar man det mesta.
 
Pippifågeln verkar komma med besked. Jag hoppas det är goda nyheter, det tror jag på. En så tjock och söt liten gråsparv måste bara ha ett vackert kärleksbrev i näbben!
 

Måndagsröj!

Här på gården handlar röj antingen om små träd som sågas av för att ge plats åt de som får leva kvar eller röj som i städning. I framtiden nån gång ser jag fram emot att få uppleva röj som i "festa så det stänker" om det.
 
I dag var det lite röj. Jag gjorde plats åt hö innne i lagården. Där höet skall ligga fanns det typ hundra saker som inte ska vara där. Så jag bar, kånkade, rullade och flyttade skräp och pinaler dit de ska bo. Eller snarare jag skapade platser där de kan vara trots att de inte haft ett bo innan.
 
Sån städning tar på lite, Att måste tänka till för varje jäkla grej så man inte bara flyttar allt till en ny ogenomtränglig oorganiserad massa.
Men då jag var klar kom snälla Gunnar med två balar på släp. Vi trixade in dem upp på trägolvet i lagården så nu ska det banne mig inte komma något regn i dem!
Jag rev ut så mycket jag kunde innan Sigrid ledsnade på att sitta i hö och filura. Ska försöka riva lös allt så det kanske torkar till lite och håller sig fräsht tills det är uppätet.
 
Sedan då.. Smilla kom hem från sin pappahelg och då ökar intensiteten hemma med sisådär 200%. Jag fortsatte tvätta, städa, dammsuga och har även förberett en akvarell och en egen bild. Jag jobbar ofta med två akvareller eller flera samtidigt, för då jag väl målar vill jag jobba på och en akvarell måste ju torka mellan lagren, annars flyter ju allt ihop till en gråflammig röra. För vänta är ju värdelöst, bara jag gör en tekopp glömmer jag vad jag höll på med och vimsar iväg!
Allt blir såklart uppstyckat mellan de små stunder som bäban är nöjd med att antingen sova lite eller leka intill.
 
Jag satte in en annons i ÖA också. Det finns några platser kvar på massagekursen, så jag chansar på att få fullt med en liten blänkare i tidningen.
 
Kvällen avslutades med möte i byföreningen som Smills hängde med på. Ganska mysigt att ha henne med på sånt. Hon är så stor nu, sitter och skrattar med och pratar med alla vuxna på ett så lugnt sätt. Hon är ganska modig och rolig min lilla stora tjej!
Extra mysigt var det att för egentligen första gången komma hem till en sovande bäba som somnat både i pappas famn och sedan i sängen. *Jag ser en ljusning på mammagrisfronten!
 
 

RSS 2.0