Zatsy

Det tog bra lång tid för storasystern att acceptera att det inte heter Zatsy, utan Yatzy.
 
I kväll försökte vi oss på lite hederligt sällskapsspel av den enklare varianten. Tyvärr har Sigrid gömt en av jättetärningarna, så vi fick slå med fem stoora och en pytteliten tärning. Blev lite svårt faktiskt.
 
Gissa vem som vann, som alltid var det Smilla.
 
 
 
 
 

Tillbaka i vardagen


I natt sov vi i Remmarn. Jag har haft sinnesnärvaro nog att ta dit resesängen för att slippa trängas en hel liten familj i en 120-säng. Men då bäban är krasslig säger hon att det är tråkigt att sova ensam så bitvis var det väldigt trångt.
Jag med värk i leder pga förkylning och med svårt att somna in pga alla små tupplurar på dagen innan samt orolig bäba kunde till slut räkna ihop tre timmars sömn...
 
På morgonen då de andra klev upp fick jag dock ligga och halvsova ett tag till men det kändes lite halvyrt att komma igång i morse!
Dock tror jag att bacillerna släppt greppet för i dag har orken återvänt! Det där med sömnbrist stressar jag aldrig över längre, det finns ingen logik i när man är trött ändå, för i dag har jag orkat massor!
 
Då jag kom hem till sjuknästet igen kändes det rätt instängt och var rejält skräpigt efter några dagar med hasande och noll energi så jag har tvättat, plockat och städat hela dagen. Mitt i hämtade jag hem stora dottern som varit hos fadern en vecka.
Hon har ilat runt och bott in sig i sitt rum, gråtit lite över att sommargästen på tre år stökat runt i hennes pedantiska (!) leriga lekstuga. Tydligen låg det veckor av arbete bakom alla små kakor och högar av sand och vissnade blommor.
Det kan man ju inte förneka, som hon sa:
 
-Hur skulle du känna om någon rev ner allt från ditt skrivbord, och kastade bort dina viktigaste saker, VA??

Efter en stund kvittrade hon dock glatt att "Nu är jag inte arg längre, jag håller på att göra om allt igen!"
 
Nu ska jag börja på en målning. Pirren har satt igång, för det är en såndär målning som ska bli klar fort, och helst inte bli fel alls.
 
Morsning ifrån städtanten!
 
Nu - fokus.
 

Trappklättraren

Nyss tog Siggan hela trappen i en faslig fart. Jag tycker det är lite väl tidigt att börja trappklättra vid nio månader, men hon är helt fascinerad och ser stolt ut då hon stannar upp och kikar ner över axeln. (Jag var alldeles bakom om det lät lite farligt...)
Nu gäller det att stänga grindar alltså!!
 
I dag är förkylningsstatus något bättre, men inte bra.
Känns som jag längtar efter nästa sovstund.
 
 
 

Menååh, vill vara pigg!

Tur har jag, sigrid har en sovadag, tre gånger har vi kunnat lägga oss och grisa in oss i täcken och vila en stund. Jag ligger mest och kippar efter luft och panikar över snor som rinner ner på kudden samtidigt som jag inte vill röra mig och väcka barnet för att hämta en näsduk.
 
Nu har vi klivit upp och sitter och tittar ut på en nyduschad trädgård. Det har spöregnat mest hela dagen så vi missar inget viktigt somrigt i alla fall. Men jag borde jobba lite. Har ett porträtt att måla.
 
Nyss tog jag en Treo för att få bukt med huvudvärken och resultatet blev att jag svettas som en gris.
Kanske jag ska sluta klaga och beskriva förkylningssymptom, men jag är lite fascinerad. Det var ett tag sedan jag hade feber! Två år sedan var det nog, på grund av halsfluss. Det var tunga grejer! Jonas fick vara hemsamarit och komma och checka av att jag levde då och då.
 
Nu är det inte så farligt, men lite intressant ändå hur spak man kan bli av en liten förkylning. Jag ska inte gnälla då Sigrid är jobbig och vill bli buren hela tiden då hon är förkyld.
 
Klockan är nu kvart i tio på kvällen och min sambo jobbar än. Jag hoppas han kommer snart så jag kan gå ut och sköta om lite djur. Jag lämnade nämligen barnvagnen ute i spöregnet i min förvirring så den vill nog inte Sigrid åka i nu.
 
Jag vill bli pigg och få möjlighet att dra på de här brallorna och rida lite mer.
 
 
 
Den huvudlösa hästen är för tjock och behöver motion!
 
Nu ska jag hindra bebisen från att stöka ner allt för mycket, hej svejs!
 
 
 

Vad sa jag om att ta vara på tid?

Det var roligt att vi åkte ner till stranden där i solgasset och doppade tårna i kallvattnet och brände oss lite lagomt på ryggen. För nu sitter jag med en dånande huvudvärk, snuva, kli i svalget och nyser ideligen.
 
I går natt vaknade jag av att den sämre handen med eksem värkte. Lederna gjorde så ont att det var svårt att hitta rätt läge för armen och somna om. Så blev det bättre efter en förmiddags kamp att komma igång.
Jag och Karin åkte till staden och handlade lite och åkte sedan till Jonas kusin för att passa på att både kapa träd (Jonas) och umgås (vi andra).
 
Efter att tallarna fallit och grillen tänts började jag frysa och huttra. Ryggen började vekna och kännas trött och öm och nysningarna tätnade.
Nu sitter jag här och försöker tänka, jag har en telefon som försvunit spårlöst hemma i köket i går samt en del samtal att göra. Känns drygt att komma runt, även om vi har en hemtelefon. Huvudet funkar inte så jättebra i dag.
 
Jag och Siggan hade äntligen somnat för en stund sedan och jag gått in i dimman, svettig och febrig då någon ropade, kanckade och tutade med biltutan, det var ett par killar från Hoppet som skjutsat hem Zita som stack i morse. Den där hunden är ganska störig.
Nu längtar jag bara till nästa tillfälle att somna!
 
Här är en fläckig arab som fick komma ut på banan i går morse. Hon verkar känna ett behov av att jobba för då vi väl kom till galoppen så bara rullade hon på med en glad min och ville aldrig sluta. Det var ingen stress eller för högt tempo, inget bus och stök men hon ville inte sluta galoppera.
Hon stannade villigt för att byta varv, men sa att hon ville ta några varv till.  Man blir rätt glad av den här hästen då hon är på sitt bättre humör.
Hon ger energi, bara att titta på henne är roligt tycker jag!
 
 
Nä fy fasen vad jag nyser, ska försöka få Siggan att leka i sängen en stund tror jag!
Häjdå!
 
 

Man ska ta vara på tid.


Bakis!?

Alltså, jag kan rimligtvis inte vara det, men känner alla symptom man kan göra av en helkväll. I morse klev Jonas upp då Siggan vaknat och tog med sig henne ner. Prisa gudarna för att hon kommit ur sin separationsfas och tycker det är roligt att vara med andra numera!!
Då jag inte blev sparkad ur sängen av små tjocka bebisben somnade jag om och sov om än oroligt men ändå, till halv ett!
Fatta, jag har inte legat i sängen så länge på åratal, minns nästan inte ens hur det känns!
 
Sjukdom och annat spelar ju ingen roll då man måste upp med barn och ge dom mat och vakta, men nu ljuva tid kunde jag somna om och ge mig hän åt tröttheten.
Kanske det är för mycket tid under täcket som gör att jag mår kasst idag?
Eller förmodligen är det en reaktion på att ha haft 24/7 watch på bebisen i drygt nio månader utan att ha kunnat lämna över ansvaret ens ett par timmar.
Nu då det går känns det som en massa gammal trötthet kommer ikapp och tar ut sin rätt.
 
Nu sover hon igen i vagnen och jag tänkte ge mig ut med en kratta och snygga till ännu en fläck ny gräsmatta, men tror inte jag orkar.
Jonas slätade till sanden på ridbanan med traktorn för en stund sedan och det vill jag också titta på, kratta till den och ta bort de stenar som kommit upp.
Sedan så har jag en tappsko(jävel) som ligger och väntar på altanen. Lasse måste ha klivit fast Nitas sko då han vallat henne runt i myggsvärmarna så den slitits av. Lagomt kul, att han slarvar av sig sina egna skor ideligen är väl en sak, baksidan med överaktiva överrörliga kallblod. men han kan väl hålla sig ifrån hennes fötter! Hon som aldrig tappar skor på egen hand.
Att jag hittade den var väl i och för sig skitbra. (Positiv vändning där!)
 
Mutter mutter!!
 
 
I avdelningen klanterier kan jag visa hur det kan bli om man är svintrött, häller upp kokande vatten i en tekopp och sedan välter tekoppen över handen.
Brännskador är inte alls kul. Innan aktade jag den sömstuckna handen, men i helgen har jag aktat den brännskadade handen.
Nu börjar de läka och jag funderar på vad jag ska göra illa mig på härnäst.
 
Hörs då jag piggnat till lite!
 
 
 
 

Midsommarhelg!

I går firade vi in sommaren i sval sommarkyla och myggsvärmar.
Vi fick till en fantastisk sillunch med Västerbottenspaj, sillar, sallad, blåbär och hallonpaj och en massa gott. Min kusin med familj är här och nu stökas det i köket igen.
Vi funderar på om man borde åka och bada, vara med på färden på gamla traktorflak runt sjön, och fixa grillmat till kvällens grillmeeting på stranden.
I går hann jag träna Lasse lite på förmiddagen innan allt midsomrigt drog igång och då känns alltid dagen lyckad. Efter att ha fått hästtid alltså.
 
I går kväll fick Siggan feber men var som en myspropp hela logdansmiddagen. Hon gillar att dansa och fick en svängom med mormor och morfar och mig och nynnade med till musiken.
I natt har hon mest gråtit och varit feberhet och sover nu. Förmodligen kommer jag sitta hemma med sjuk bäba medans de andra får fortsätta fira midsommar!
 

Om man vill

Så kan man beställa ett porträtt av något eller någon. Det kan man ha på väggen eller ge bort till någon som kan ha det på väggen. Det gör ganska många men nu hittar jag knappt nån bild i datorn...
Men här är ett par olika varianter.
 
Med fördel tar man ett foto av objektet som är lika eller lite mer skarpt än målningen man vill ha. Det är svårt att fantisera fram en person eller ett djur som man aldrig träffat likssom. Gärna fotar man på ett sätt så att hästen till exempel inte får jättelång näsa på bilden, men om man inte bryr sig så mycket så kan man strunta i det och ta en bild man gillar ändå.
 
Man får bestämma själv hur det ska bli på ett ungefär. Alltså, teckning, akvarell eller olja. Samt format och storlek. Liite konstnärlig frihet är ju alltid kul, men kniper det så kan jag väl måla slaviskt efter kommando också...
 
 
 
 
 
Det var bara ett litet informativt inlägg om vad man kan göra, om man känner för att hänga upp en målning och inte målar själv alltså!
 
 

Åh, nytt!!

Blogg.se har gjort om! Kul, men ovant!
Nu ska vi se hur man lägger in en bild...

I dag blir det skjuts av dotter till sin far, utplantering av trötta pelargoner i krukor på altanen, städning ute, planering och inhandling av mat till midsommarfesten och sedan kommer det gäster.


Hästchocken -de blev tränade!

Jag passade på att aktivera både gäster och häster i morse. Fel, inte i morse med efter den jättelånga frukosten i alla fall.

Jag började med Lusen och tog på sadel och longerlina. Det är alltid spännande att se hur det ligger till med rörelse och humör efter så mycket hagvistelse och så lite träning.

Efter bara lite jobb hittade han tillbaka till gamla vanor och såg himla fin ut tycker jag iaf. Han sökte sig fram och ner och travade rent och sviktigt.
Lite långsam galopp provade jag med bara för att se hur det var och som förut var höger jättebra och balanserad och vänster dippar han ner i formen och kommer inte under sig med vä bak. Som att korset är lite högerroterat.

Undrar jag om det är helt kroniskt eller om det kan gå att jobba loss. Borde lägga lite tid på det och behandla loss bäckenet på honom...

Sedan slängde jag upp iza på honom och hon fick sitta och dona lite och hitta igen sin egen kropp. Jag ville peta lite i Lasses form för att hon skulle kunna sitta bekvämare. För då en överrörlig långben tittar utåt och släpper ryggen kan en ovan omöjligt sitta kvar i balans...

Så tog jag ut Nita, som överraskade med att vara ganska trevlig. Lite stel och svagare i höger bak, som oftast då hon är stel men det värmde ur.
Longerade i trav som blev mer och mer rörlig.
Sedan fick kompisen prova att rida lite och till slut fick jag ropa att de skulle komma in för hästen såg trött ut.

Men kul var det att se båda in action igen och då kommer resten av bara farten. Det blir roligt att rykta, linimentera ben, linda ben, täcka. Nyss tänkte jag på att jag vill storstäda selkammaren och tvätta upp allt.
Pysslet faller bort då man inte rider känner jag.
Nu blev jag grymt ridsugen och inser att gårdsplanen är en kanonridbana numera! Bara att flytta lite på bilen och trimma nudå!!

Av hänsyn till ryttare som fotats mot sin vilja suddade jag ut henne!
Kategorin ajje.Fort går det, att trycka en hästskosöm igenom fingret.
Plopp, bara så sitter den där.

Bra är att blodet sprutar åt båda håll så bakterierna åker med ut (förhoppningsvis) och att sömmen är så hal och blank att hålet blir så fint.

Jag blev lite svimmelkantig och fick sätta mig några gånger.

Nästa gång jag skor ska jag inte:

Slå mig på tummen så nageln lossnar.
Raspa bort en fingertopp eller flera.
Slå hammaren rätt på munnen då jag försöker slå tillbaka en söm och missar.
Eller lyfta upp en hov som har nedvikta sömmar som sticker ut åt alla håll.

Det finns några fler sätt att göra illa sig vid hästskoning och de lär jag väl få prova på vart det lider...


Häststund och Rawfood!

I går kom en vän med vän och barn för att göra en klassisk översovning. Vi tänkte innan de åkte att varför gör man inte det så ofta längre, det är ju lika kul som då man var liten!
Att äta frulle med gästerna slår ju nästan att äta middag, för då är man ju ofta skittrött efter en lång dag och fix och matlagande.

Nu kom de sent, till kvällsfikat och gästerna gjorde en Rawfoodpaj. ganska spännande, den bestod av en massa mandel, cashewnötter, frukt och lite honung.Bilder ifrån all frukt till frukost och på en isbjörn under bordet.

Hästeriet tar jag i ett annat inlägg, för det kan bli långt!


Man kan ju

dö gullighetsdöden då man ser dom!

Jag har alltid gillat Samojeder, ända sedan jag lärde känna samojeden Chicko. Han var ganska lik den här, lika ullig, vit, fluffig, snäll, lugn och med ett glatt leende och upprätta öron.

Det såg ganska mysigt ut att rida på en isbjörnshund!


Svettigt värre.

I morse fick jag en liten energikick. Efter en lång frukost, eller snarare sen frukost, somnade Siggan ute och jag ilade in i stallet för att göra en insats med Lasses hovar.

Han har haltat vänster fram och sett öm ut i båda så länge nu. Han travar och galopperar och ser ohalt ut på gräset i hagen, men på gården med sina små stenar blev han tokhalt!
I går morse skulle Jonas försöka leda ut dem åt mig, men hästen stannade innan han skulle kliva ut på gången och stod kvar där. Samma då jag skulle ta ut dem lite senare så då bestämde jag mig för att försöka få på en sko ändå.
Jag hade tänkt låta hovarna växa ut men det gör de ju inte, de bara trasas sönder även om han bara går i hagen.

Så jag raspade, tittade, kliade huvud och suckade. Efter att ha oljat in hela den raspade hoven djupnade färgen och jag kände mig rätt säker på att se vita linjen genom hålen på skon och satt dit den med ynkliga fyra sömmar.
jag ville inte sätta några sömmar i tån om han har fångkänning, men ville få dit skon till varje pris för att skydda hoven.

Efter att den hoven blivit skodd var Siggan arg som ett bi och jag fick ta över henne.

Nu i morse började jag på projekt andra framhoven. Nu är han ohalt på grus och går obehindrat. -Phu!
Jag fick kämpa en del för att få dit den där skon, ryckig som han var. Han har förmodligen lite ont av slagen, men pest eller kolera tänkte jag!? Dessutom har han sjukt hårda hovar så sömmarna viker sig och skon glider snett.

Nu är han skodd fram, raspad bak och även Nita fick skor fram medans Sigrid sov. Värsta skodagen! Svetten rann och dripp och droppade ner på betonggolvet.

Då jag nästan var klar med ena fram på nita gjorde jag en idiotgrej.
Jag tänkte, såhär ska man inte göra och satte upp hoven på stödet med sömmarna islagna men ej avbitna. Så ryckte hon till sig den och ena sömmen gick rakt igenom mitt ena långfinger. "Plopp" in genom skinnet, och kom ut ett par cm längre upp.
Supernajs!
Blog´n spröt kan man säga...

Typiskt nog städade vi i går, och Jonas rensade köksskåpen. En hel kasse plåsterartiklar hade vi i köksskåpet vilket kändes onödigt. Vart de hamnade vet jag nu inte så jag fick ta hushållspapper och stoppa blodet med och sedan dra åt två Hello Kittyplåster som jag visste vart de fanns så hårt det gick.

Sedan bet jag ihop och skodde klart hov nr två utan missöden.
Ganska nöjd blev jag! Tvärtå på araben och vanliga lite omaka skor på Lasse. Han med sina förtvinade tår och breda trakter. Men hoppas hoppas de kan växa nudå, så de kan få en bättre form och tåla mer belastning!

I övrigt har jag klippt gräset, plockat mer sten på ridbanan, betalat räkningar, lagat lunch, diskat och är rätt nöjd nu.

Tror jag ska bada lite.


"Vart är Smilla?"

I går roade vi oss med att säga "Vart är??" till Sigrid och sedan förtjust titta när hon förstår och kryper iväg till den man frågat efter. Det blev till slut en never ending circle av att hon kröp in till storasyster i teverummet, som sedan bar tillbaka sprattlande glad bebis till köket igen. Så ville hon ner för att krypa tillbaka.
Söndagsnöjet för lite kvällspigga barn som borde sova i stället.Gullungar!

Nu är det en solig måndag morgon. I går hjälpte Jonas mig att montera en nyinköpt barnsits på en gammal cykel så kanske vi kan cykla till stranden och plaska i vattenbrynet idag. Då skulle Smilla bli glad.

Listan på saker jag borde göra växer igen, men orken att beta av den finns inte. Då kan en utflykt sitta fint tror jag!Trädgårdsnjut!


Här är Pionen som fått en rabatt med stenar runt. Förr var den nära döden men i år hittar jag faktiskt hela tolv knoppar! Intill bakom gräslöken är några roliga saker jag fick av Jonas mamma!Bebis-Jättedaggkåpor som förhoppningsvis ska fylla ut i den där mördarrabatten som tidigare ingenting velat frodas i.Min kryddlåda som jag i ett så vanligt il grävde ur i potatislandet, snickrade ihop och sedan utkämpade en strid med Bondspirean som fick bli häck. jag slet, drog, högg, svor och svettades flera dagar innan jag hade fått loss nog många delar av busken för att göra en häck.

Men se vad fluffig den är nu, kommer få ännu fluffigare rosa blommor sedan.
i lådan är det bönor sådda och så finns det numera pumpaplantor, Västeråsgurka, Squash och lite annat. Salvia och persilja med.Trädgårdslandet som jag grävt upp i den stenhårda gräsmattan och jordförbättrat som en tok varje år. Det är fortfarande lite för hård lerjord men det tar sig!
Smilla fick ett eget land till höger och jag fick tränga ihop sådderna til vänster.Hästar som håller på att förgås av myggplågan!
Nu vilar de i stallet, som förhoppningsvis inte hyser lika mycket blodsugande odjur som hagen.


Bästa dojanJag har klickat in på Mohedatoffelns hemsida flera gånger i vinter men snålat ihop och aldrig beställt några, så va gla jag blev då jag hittade två par på jätterea häromdagen! Supersköna att gå i jueh!


Lite målatSe förförarblicken... Hm.

Jag satte in alla nya färger idag, oj vad stora och hela de såg ut. Kul att prova några nya jag aldrig haft. Nu är jag trött. Igen.

Inser att man kanske inte ska gräva, kratta jord, högtryckstvätta lagård, kratta sten och sand, trädgårdsmästra, klippa gräs och annat svettframkallande jobb då man är förkyld och inte har någon röst.
Är rätt slut på kvällarna, men det är ju så kul!!
Det är så fint ute, nytt grus på gårdsplanen, ny jord på de fula gräsmattorna, som ska sås. Ogräset är väck, hönshuset är tokrent och ska torka upp innan småttingarna får flytta dit. (Utan ingång för rävar!)

En sak som stör är att mina händer krackelerat igen. Det brukar de göra på hösten då det är kallt och fuktigt men nu har det ju variot höstväder hela våren och huden är inflammerad, röd och svider som eld.
Får svänga förbi apoteket och köpa mer hardcorefetkräm. Har hittat en som är vattentät, det går att skölja händerna några gånger innan den är borta och det är super!

Gonatt nu! Ska sova lite och i morgon blir det studentuppvaktning och stadstur.

Rävjävel!

Räven, den där söta röda med fluffig svans som säkert har hungriga bäbisar i skogen har gått för långt! Den har brutit sig in till mina höns och slaktat ut allihopa!! Alla vuxna är döda, kvar har vi som tur är kycklingarna kull ett och två och mamma Svart som var inlåsta bakom en riktig dörr.

Det var i förrgår natt det hänt, utan att vi hört ett ljud. Måste ha sovit som döda båda två!
Räven har hoppat hönsgården, krupit in i luckan och haft ihjäl hela bunten, sju stycken stora, en tupp och resten hönor. Tre av dom var de mindre Auracanakorsningarna som jag tokgillade!

och Kråkan, lilla fina Kråkan, som kurrade så fint då man klappade den på halsen.
Alla borta.

Nyss började jag städa ur alla tusen fjädrar som yrt runt överallt för att sedan högtryckstvätta hela alltet. När jag skrapade ihop ströet hittade jag fem fåglar, väl undangömda för att hämtas senare. Den har nog tänkt kunna kalasa vidare den lille marodören!

Behuu vad tråkigt!Hoppas ni dog snabbt och att räven satt en vinge i halsen!


Jaa, nu har jag ström igen!

I fdag kom DHL med min sladd. Kan de inte bara posta den i lådan tänkte jag, men nej de ville ha kontakt på telefonen, sedan komma och få påskrift, såklart.

Lite såhär gick konversationen.

-Ja DHL här, vart är ditt hus?
-Det beror ju lite på vart du är nu om jag ska beskriva!?
-Jag är vid hoppets stjärna.
-Kör mot Korsbyn och i korsningen Kärrsjö V kommer jag stå.
-Jaha, vid hus nr XX?
-Det vet jag inte vad de har för nummer..
-Ja men där det satt en elkille i en stolpe?
-Det vet jag nog inget om, vart det sitter nån i stolpe!
-Men då vänder jag!
-Ja gör det så står jag i korsningen.
-Menar du den lilla vägen?
-Jag menar korsningen med ett rött hus intill!
-Jaha, nummer xxx?
-Jag VET inte vad de har för nummer, men jag står där nere...
-De har grävt upp vägen där?
-De har ju iofs grävt upp hela vägen i två mil..
-Jamen då kommer jag snart.

Så nu kan jag blogga lite mera ostressat då datorn inte kommer tvärdö mitt i en mening pga för svag styrka på sladden!

Hörs senare, nu ska jag handla mat!


Växtlycka!

Jonas mamma kom från dalarna i dag med hela bagaget fullt av växter. Det var massvis av Jättedaggkåpa, Squashplantor, pumpa, Västeråsgurkor, klematis, nått högt gult, nått högt blått, Fingerborgblomma, Dagliljor, Klematis och mer ändå!

Nu har jag sprungit runt i halvskymningen och planterat, tittat, planterat och funderat på vart de kommer passa bäst. Till slut blev det lite blandat med en Squash här och en gurka där. Smilla fick lite kul plantor i sitt land och jag blir aldeles trädgårdspirrig. Hoppas allt överlever för då kommer jag få sjukt fina rabatter i år!

Det bästa är att det mesta är perenner, som alltså kommer kunna delas, växa, överleva och bli fler och fler. Till slut kanske min åker till trädgård kommer se lite mer ombonad ut!

Kanske jag fotar lite om det är lönt i morgon, det ser ju lite futtigt ut innan de kommit igång och växt på sig.

Men ååååh vad kul det är med odling! Speciellt då man får växter bara sådär!

: D

Stadsresa.

Det är inte så himla ofta vi shoppar, men i dag åkte vi till staden, jag och flickorna.
Smilla behövde lite kläder och avslutningsskor.
Först blev vi genomblöta jag och Siggan då vi (jag) sprang från bilen till skolan i ett plötsligt ösregn för att ha utvecklingssamtal med Smillas fröken.

Jag blev lite stolt då det konstaterades att hon trivs, är snabb på att lära sig, bra på att koncentrera sig, en bra kompis och har fantasi att hitta på saker. Känns skönt att hon själv inte har några problem alls med skolan och kamraterna och heller inte orsakar problem för något annat barn.
Hon är så fin och klok!

Sedan åkte vi mot Övik och regnet avtog.
Efter att ha plöjt alla stans skobutiker plus alla kedjor med barnavdelningar kunde vi konstatera att det visst inte säljs vettiga och snygga sommarskor här.

Något par såg hyfsade ut men fanns inte i rätt storlek. Hon surade över att jag tog fram fula skor och ville bara gå tillbaka till den första butiken för hon kanske kunde ha missat något snyggt där!
Det slutade med att vi åkte utanför centrum till en skitstor butik som brukar ha massor av barnskor. Där möttes vi av skyltar som sa -Superrea på ALLT, total utförsäljning, och så fanns några hyllor med utplockade skor kvar.

Vad som var bra att mina favvosar som jag suktat efter länge länge, Mohedatoffeln, fanns i min storlek på superrea!
Alltså, skor som är mitt lilla shoppinghelvete, mitt komplex och sorg (nåja..)
Att ha 42-or breda som trollfötter som inte går ner i nästan nånting i vanliga butiker.
Hemma sa de alltid att Märta, hon får nog åka på "Segervalds" och handla skor.

Segervalds är en båtaffär om ni inte visste det.

Resten av handlandet gick väl bra. Men en hel del kommentarer såsom,
"Men SKÄRP dä mamma, den där tar jag ALDRIG på mig"
"Kom och kolla på en klänning mamma, men jag vet att jag aaaaldrig kommer få den ändå..."
"Men fy, det fulaste jag sett!"
"Den här är den enda jag vill ha! (typ Barbieklänning med skimrande rosa-lila fiskfjällstyg)"
"Men hur kul troru det är om jag skulle tvinga på dig nått du inte ville ha pårej, VA??"
och flera gånger;
"Nej nu sjönk mitt humör IGEN, det är heelt borta"

En glass vid örnfontänen senare och hon var på strålande humör.

Nu ska jag nog snart sova, klockan är elva, igen. Sjukt vad fort kvällarna går nuförtiden!


Först, en gullunge!Kaabeln koom!

Vill ha min beställda laddsladd nu! Datorn orkar bara vara med några minuter, och då gäller det att hinna med!
Nyss beställde jag akvarellfärger för sjuhundra spänn, de hade visst gått och tagit slut på samma gång en stor del av färgerna!
Efter bad och en dag full av aktivitet somnade Siggan som en liten hundvalp och jag är ännu inte slut i huvudet! Så nu sitter jag och sippar på ett glas vin och kollar på konstnärsmaterial. Vill egentligen köpa en stor rulle linneduk! Men det får vänta.

Tja, innan den släcks ska jag väl hinna posta det här så... Go natt alla i den soliga sommarkvällen!
Jobba : Jobbigt

Jobba kan betyda olika saker, men för mig är det nog det som är jobbigt som får klassas som arbete. Resten är nödvändigheter och nöjen.
Det jag skulle vilja jobba med är inte så jobbigt, inte fysiskt och oftast inte mentalt, utan mest roligt. Det är att rita, måla och göra bilder på olika sätt.

Men i går och i förrgår jobbade jag, med det jag brukar jobba med då jag inte är hemma med en bäba. Jag masserade fyra personer ena dan och tre andra. Och sedan var jag helt slut! Totalt utpumpad, inte för att det är så himla jobbigt egentligen, men det tar all energi på nått märkligt vis!

Jag kom hem och blev halvt apatisk första dagen.
I går var det behandling av folk som var så roliga att prata med (Kompisar och en veterinär som jag pratade häst och rehab med under tiden) att jag inte kände att det var jobbigt förrän på kvällen. Då blev jag sådär totalt slut igen.

Hoppas det släpper med tiden, eller var jag sådär trött förut jämt? Det var jag kanske!?

Hm, i så fall borde jag göra ett allvarligt försök att styra in arbetslivet på det som bara är roligt och inte borde få kallas jobb! : )

Nu ska jag måla lite, för nöjes skull men samtidigt få betalt!


Pekfingervalsen.

Skriver med ena handen, med Siggan i famnen. Datorn dör snart för jag har varit för förvirrad för att kolla upp vart jag kan köpa ny laddsladd.

Så det blir bilder i stället.Häst på sand : lyckaI morse tog jag Siggan framåtvänd i sjalen och så longerade vi Nita. hon tyckte det var kul och inte alls jobbigt. Sedan släppte vi ut henne och därefter lasse i hagen.
Lasse gjorde en brutalsnabb utfallsgalopp ända längst ner i hagen och så upp igen, så upprörd var han över att ha fått stå inne i stallet medans Nita tränat.

Ojoj vilken energi det bor i den kusen!

Nu storstäda skithuset. Dvs vårt hem.


RSS 2.0