Pepp!

skulle jag behöva... för att känna hur roligt det är med hundar! Nu har vi ju inte en sån där accessoar-hund som ligger vackert utsträckt framför brasan dagarna i ända. Någon brasa finns inte heller och ja ja jag fattar att även om handväskehundar också härstammar från vargen så verkar vissa hundar liite lättare än andra!

Den enda jag känner som haft samma korsning som Zita sa bara -oj -oj -oj... då vi sa vad det var för hund. Hon var lätt femti gånger jobbigare än vad bebis nånsin varit hela vintern som valp. Hon måste ha tuggat i sig en förmögenhet i saker och är aldrig nöjd. Eller jo, då hon sprungit fem timmar i skogen eller får sitta uppe i ansiktet på folk och bli kliad överallt! Jag själv springer mycket sällan fem timmar i skogen och har annat att göra än klia! Hon skulle nog kunna extraknäcka som vårdhemshund, en sån som får ila runt bland pensionärerna och bli kliad på!

Nu med tratt kan hon inte gnaga rep och då går det åtminstone att sätta fast henne utanför stallet då jag jobbar där, med en älgskank att gnaga på. Men från att ha skällt, pipit och varit allmänt dödsdryg inomhus för att hon vill ut och fått vara ute så mycket som jag kunnat idag, så är det ännu mera pip nu då älgskanken lockar!

knepen nu är att alltid ha henne med i koppel till och från taxin.
-Träna på gå sakta, sitt, vänta, fot osv
-kasta ut små godisbitar som hon får söka reda på inne då och då
-ladda med gnagprylar hon FÅR tugga sönder. Grejer som håller, tennisbollarna hon skulle få leka med dog ju på nån minut..

Sedan skyddsåtgärderna
-Aldrig lägga saker på golvet, aldrig lämna trappgrinden öppen så hon kommer upp, aldrig lämna mat på bord och bänkar, aldrig släppa ut henne lös, punktmarkera henne all möjlig tid då hon inte sover.

Alltså, det måste ju ha samlats all världens skärpa och energi i den hunden! Enda riktigt bra lösningen är väl att jag eller hussen utvecklar ett brinnande intresse för dressyr så hon får jobba mer. För kuta efter nån älg några veckor per år lär ju inte räcka...
Vi pratade med Rakel "hundägarcoachen" i somras och hon sa förtjust att oj vad rolig hund, hon vill ju bara JOBBA!!
Mm.. sa jag -hjäälp!

Hm, kanske får skaffa får?

Mamman är en dam av rasen Working Kelpie


och pappa en JämthundSå inte konstigt hon blir understimulerad så lätt!

Kommentarer
Postat av: Katarina

1. Skaffa ett löpband åt henne inne.

2. Lär henne att springa bakom (efter) hästen när du rider/kör.

3. Göm godis, handskar, whatever överallt åt henne att söka reda på.Det är mycket enklare att trötta ut en hund mentalt än fysiskt.

2011-11-11 @ 19:37:10
URL: http://www.pentamom5.blogspot.com
Postat av: Caroline

Jag som tyckte att Casper alltid har varit lite för "på g" hela tiden! Men det slår hon med råge. Även när han var liten. Tipsen ovan låter väldigt bra.

2011-11-14 @ 10:14:22
URL: http://lyckaformig.blogspot.com
Postat av: Sofia

Ujujuj! ;)

Nog för att mina hundar råkar vara mattjuvar av rang, men... Vinthund säger jag bara, vinthund! ♥ Där har du storslapparna inomhus och du slipper femtimmarspass i skogen (och har man tur, som jag så gillar de varken regn eller snö och då slipper man gå ut på långpromenader i minusgrader ungefär hela vinterhalvåret)

Ha en fin vecka :)

2011-11-22 @ 10:06:08
URL: http://fiaelise.blogg.se/
Postat av: Märta

Ja jag har tänkt tanken!! Om jag skulle ha en egen hund, bara för att ha en liksom, skulle det nog kunna bli en vinthundsras! Nu ska ju den här jaga älg och det blir svårt med en vinthund, men oh vad det skulle vara trevligt med en soffmysare!! : )

2011-11-23 @ 08:53:22
URL: http://engammalgard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0