50-talsköket i Rems!

Nu är det bara golvet som ska fixas till. Nej fel, ny bänkskiva ska sättas dit också. Sedan så är den lilla light-köksrenoveringen färdig.

En liten före-bild blir det bara, tog inte så många men det som är ändrat är att bygga in kylen och montera hyllor på den lilla väggbiten som blev. Alla väggar och tak målat och skåpstommar och luckor och några detaljer som rakspegeln och hushållspappershållaren (långt ord..) målade. Man skulle ju kunna ge sig på insdan på vissa skåp men.. Nä..
Sedan ska plastmattan rivas ut och förhoppningsvis ett trevligt trägolv titta fram!

Jag hade en vision att duscha, dra på klirrande ringar, klänning och läppglans och putandes med läpparna piffa och fiffa till det sista som Lulu Carter i bästa stil. Men jag fick skynda som tusan fortfarande i svettiga lortkläder för att städa undan renoveringsgrejorna, slänga in en vas med blommor och pyssla till det lite innan jag åkte i all hast till dagis för att hämta hem min fröken S!

Nu är jag trött som tusan med stel målarnacke, men uj vad kul!!
Smile i rakspegeln!Väggar och tak krävde drygt två lager färg och skåpen detsamma. Vissa partier är målade tre ggr. Sedan ska det sättas tillbaka originallister framtill på nya bänkskivan och runt om ovanpå, samma färg som lådornas lister.
Fönsterfoder är ommålade och även köksdörr och foder. Måste få in en bild på hur det såg ut på ena sidan innan jag satte igång!
Hyllorna blev ett lyft för att slippa ha så mkt på bänken. och även om färgen var charmig på nått vis så gillar jag den nya. Var rädd att det skulle se för rosa ut, men väl på plats känns det rätt bra!
Gardinerna är ett loppisfynd som jag haft hemma men som egentligen inte passar i mitt mer bonniga hus. Tycker de hittade hem där bland teakdetaljerna! Färgen inne i blommönstret råkar vara exakt samma nyans som färgen på skåpen, sån flax!
Nu en till kopp hallonbladste som jag nyss gick ut och norpade från hallonsnåret. Det driver ut vätska och kan kanske få mina fotleder att sluta kännas som elefantfötter!Tror det går troll...

...i datorn. Den ska ju bara lyda mig, tjäna och svara på minsta dutt på pekskivan. Men nej, den segar sig, krånglar och hittar på egna saker.

Såhär på vishan ÄR det en länk till omvärlden att ha bredband och fungerande dator. Visseligen tror jag stadsbor sitter lika mycket framför sina datorer, men det känns som om jag värdesätter den mer som social kanal än om jag skulle bott i en stad. Kanske.. Kanske inte det är så.

Nu ska jag i alla fall släcka ner skärmen och åka tillbaka till Rems för att rolla nån skåplucka eller två, men framför allt umgås med bästaste människorna och kanske ta en tekopp. Störigt att det är två mil mellan mig och tekoppen bara, borde ha tankat bilen idag!

Bild på en hundälskande flicka!

 


Färg i håret!

Så var vi där igen då! Jag tycks alltid ska stå med en roller i näven då jag är som otympligast! Men det verkar höra till och kommer väl ur de där "nesting-hormonerna" som fördunklar hjärnan. Eller fördunklar var väl fel ord, tycker snarare att allt känns så glasklart och lättsamt! Om det stämmer med verkligheten må vara osagt...

Jag tror jag kom ihåg att ta ett pår förebilder av projekt köksfix. I kväll ska skåpen och luckorna målas och sedan är det ny bänkskiva som ska tråcklas dit. Det är svårt att bestämma sig för hur petig man ska vara. Hur mycket ska rivas bort, det är ju enklare att bara lägga en tunnare träskiva på den solsvedda plastmattan på spånskiva som ligger där nu...

Jag har en trött ungtik som ligger på hundbädden och stönar nu. Hon har sprungit i dikeskanterna och fångat sork mest hela dagen då hon inte jagar flugor eller spårar mina lösa kaniner.

Det verkar som om hundarna triggar varandra så till den milda grad att vi måste sära på dem ibland för att inte få gråa hår! Då de är isär slutar hanen springa omkring inne på nätterna och tiken låter bli att försöka rymma. Det kan ju vara trevligt ibland!

Här är vorstehpojken som tycker att älgfilén ser god ut!! Han får ett makalöst tindrande i ögonen då något ser smarrigt ut!


Mäh...

I en vecka har jag inte kunnat komma in på blogg.se för att logga in..

Bytte nu till en annan webbläsare och det fungerade! Jaja, får fråga webbmaster i dag vad det kan bero på!

Vi har haft en riktigt somrig och rolig midsommar! Jag var arrangör för byns traditionella midsommarfirande med logdans och knytkalas. Knytkalas låter lite ynkligt, det är en makalös buffé som ställs fram då alla 75 gäster burit in sina specialitéer! Sjukt gott och vi åt så vi höll på att spricka!

Att vi fick dragspelsmusik och lite dans kring stången med de få barn som var där var skitmysigt, tror att vi vuxna gillar det lika mycket eller mer än ungarna!! Min kusin med familj bodde här så vi var som ett helt kollektiv hela helgen, skitkul!!

Nu vrålskiner solen igen efter regnhelgen och jag är pepp på att fortsätta renovera köket i Rems! Målamålamåla!!

Var ute i mitt i natta i går, det var så dimmigt och fint!

och så lite förföriska daggiga blommor!! Åh vad jag myser då det växer ute!

 

 


Njutardag!

Insåg efter lunch någon gång, att idag behöver jag inte passa mer tider! Inget planerat, bara jag, tvätten, solen, gräset, djuren, hagen, fröken S och hennes kompis som lekte för fullt!
Bilen behövde inte startas alls, utan fick bli tvättad och hjälpligt rengjord inuti. Klippte gräs, vattnade borttynande växter och kärrade ut lite hästgödsel på de mest nödvändiga fläckarna.

Vi bakade en kardemummasockerkaka bara för att det känns så coolt lantligt att barnen hämtar ägg och kommer springande in med skatten de plockat i redena!
Hästapållen Lasse fick bli omskodd. Reservhjulsbyte kan man väl kalla det.. Hovarna var så torra och lite långa så sömmen fnasade sönder hovväggen. Hade jag inte verkat ner honom nu och skott om hade den förmodligen fallit av sin egen tyngd i hagen i helgen!
Han var bara lite bökig och jag fick ont i rumpan och knäet av att stå och tjorva med honom och den långa stenhårda torra hoven. ..Börjar väl bli vek..
Det blev fotinpackning i matolja sedan. Hoppas liite på regn så gräset blir vått nu. Då kanske hovarna suger åt sig lite fukt och slutar gå sönder!

Nu är tvätten tvättad, lakanen blåser torra och det finns varmvatten i acktankarna! Njuut! Nu blir det badkarsbad för att få bort gräsklipp, jord och förbereda oss på vad som väl kan kallas en liten SEMESTER!!


Tröttstress...

Känner mig stressad över allt som borde göras men den lilla tiden som verkar finnas. I morgon ska det ske, alla förberedelser för att åka bort ett par dagar. Egentligen borde det inte vara så mycket, men att lämna djuren fyra dagar och få med kläder och grejor till oss allihopa känns lite projektigt just nu.

Men kanske om man sover lite i stället för att vimsa omkring i tröttkoma så här sent på kvällen så!?
Skulle ju mocka och ta in hästarna bara, fem över tolv.. GÄÄSP!

Fnissar lite igen åt att S svarar mig med "A shmoke and a pancake??" mest hela tiden. Hon har tjyvkikat på Austin Powers "Goldmember"
-A shmoke, no thanks, men en pannkaka skulle sitta fint!I morgon blir det packa finskorna och stryka klänningar för att sedan dra till vackra Söderköping på bröllop! Myys!!

En strax!

Jag vet inte varför den hamnat där, men den bor på handfatet.

Nej nu sova! Sommaren gör ju sömn liite mindre nödvändig, men det är väl bäst att ge sig någon gång!

/

Mäh, redan!?

Idag åt jag en röd tomat, plockad i norrfönstret. Knasigt värre! Den var riktigt god!
Humlen har vuxit sig hela vägen upp på viltstängslet för att sedan tvinna ihop sig till långa tentakler som vajar i vinden. Två veckor före midsommar och även norrland har exploderat i grönska!
Kvällspyssel!

Jag har sytt ganska mycket förr om åren, då det fanns lite mer tid... Nu blir det lite då och då. Oftast hästtäcken som är trasiga, men nu blev det lite roligare pyssel!
Inspirationen kom nog från UnderbaraClara men jag har sett fler som gjort liknande.

Tänkte att då jag egentligen ogillar gardiner passar ju en färgglad vimpel ganska bra! En kudde fick nya kläder med en slags "hank" bara för sakens skull. Hur ofta hänger man upp kuddar likssom...

Efter det blev det ett par blommiga kuddöverdrag som inte är så speciellt mycket att visa, samt tvättbara överdrag till tre kuddar i vit frotté. Jag ska ha dem till mina behandlingar. Det ser likssom trevligare ut med frottékuddar som matchar resten av alla handdukar för att palla upp stela nackar och ben.

Ajaj...

Det har skrikits en hel del hos hönsen vid ett par tillfällen, men då jag gått ut har jag inte sett något särskilt. Nyss gick jag dit för att fylla på vatten och kom på, hm, när räknade jag in dem senast??
Jag inser att jag måste kolla noggrannare i dagsljus, men det saknas tre stycken!  
: O
De har gått inhägnade, men nog kan en rovfågel ha svept ner och tagit sig en höna! Huga, det är mycket dödsfall nu! I kväll begravde vi den sibiriska dvärghamstern.. S grät stora tårar och smekte den lilla ljusgrå-vita hamstern som ju var så himla söt på nära håll. Men jag tror det kändes bättre då vi bäddat in den, hon fått välja en fin plats under syrenen och sedan lagt blommor på graven.

"Snyft, -nu mamma, vill jag se en film så jag kan tänka på något annat än Sally!!"

Det är det jobbiga med husdjur till barn.. Speciellt så små sköra husdjur. Den var nog nästan två år och så mycket äldre blir de väl inte? Men ändå, jobbigt att se henne så ledsen!
Den här gamla ponnyn hann vi fästa oss vid under ett år då han plötsligt blev riktigt gammal och sliten i höstas, 28 år fyllda. Känns sådär att vara ansvarig för djurens vara eller icke vara och dessutom förklara sina beslut för lillmatten... Men så är det ju att ha djur!

Mellan hägg och syrén...

Vad man nu brukar mena med det uttrycket!? Kanske att det är då allt ska ske, för så känns det.
Vacker är den i alla fall syrénen. Måste nog ta in en en bunt blommor!


Hästsommar!

Det ligger ingrott i själen att -ingen sommar utan häst!!
De hör till för att få den rätta känslan! I går kväll då jag gick ut sent i klänning och tofflor i den dagsljusa natten för att ge dem lite hö inne i stallet kom den där sommarfeelingen över mig.
Värme, bete, svansvift och slöhet... Det ger sommarkänsla om något! De sprang oroligt undan knotten på kvällen så de fick gå in och vila, inte dem emot alls!

En varm svettig skogstur var fick dem häromdagen. Lasse tycker att jag fått en lämplig mulstödjare framtill...Huvudlös häst...Lite seg i värmen var vi alla tre...
Skogen ångade av en doft som väl mest känns som varma blåbärsblommor eller något! Himla gott i alla fall!
Bad, bad och lite bad!

Fredag kväll gjorde jag premiärdoppet för i år. Jag trodde aldrig att det skulle kännas ens uthärdligt såhär två veckor före midsommar, men det var hur varmt som helst! 23 grader nere i vattnet och ytan var ännu varmare.

Hela lördagen gassade vi vid sandsjön med en seriös matsäck som räckte tills vi var helt överhettade. 32 grader var maxtemperaturen som en kille mätt upp på ditvägen. Jag som brukar gruva mig för att vara i vattnet, i norrländska sjöar åtminstone, var tvungen att kliva i mest hela tiden.

Zeissen körde sitt "spring rally och flyg ut i vattnet med magplask" oändligt många gånger och simmade helt planlöst i cirklar varv på varv. Zita tycker det är lite läskigt och vill helst bara gå ut till magen.

I dag är det tack och lov mer uthärdligt varmt med lite vind, så hjärnan inte behöver koka över helt. Får se om kontoret kan bli städat nu!?

Här simmar Zeiss runt medan valpen funderar vad som hände med honom!

Hon börjar bli himla snygg tycker jag nog! Den lilla Jelpien!


Trädgårdslycka!

Jag har svårt att förstå vart alla lyckokänslor kommer ifrån? Att det kan vara så tillfredställande att svettas, slita med skottkärror, gräva, vattna och i allmänhet jäklas i trädgården. Som barn gjorde jag inte så mycket mer insatser i trädgården än att dra upp morötterna, kika på dem för att sedan stoppa ner dem i hålen igen.
Det blev ganska dåliga skördar på det viset!

Den första egna trädgården blev ett testobjekt som faktiskt gav så pass mycket mersmak att jag blivit en trädgårdsnörd!
I kväll har jag haft en helkväll bland hästskit, krattor och trötta plantor. Ett par tre fönster har varit belamrade sedan mars av små plantor som nu höll på att lägga ner verksamheten. De och alla pelargoner fick flytta ut.

Lite bilder från en som är rätt skitig och myggbiten nu!!
(Jag förekommer inte i bild, vissa bloggerskor visar hur de gräver med grepen iklädd charmig stickad kofta, kjol och söta prickiga gummistövlar. Jag har inte kommit så långt att jag dressar upp för odlandet utan ser rätt skabbig ut. Så det får bli det gröna i fokus!)

Myyys att gå runt ett varv sedan om någon månad och se hur allt växer! I örtalådan fick det bo en massa Astrar, Röd Rudbeckia, Citronmeliss och annat jox.

Nu är det nog läge för att duscha av jorden!
/

Kattgos

Katten är vår klängapa! Han flyttade hit då S var bebis och de första ljud hon kunde få fram för att beskriva den var "Miuuuu"
Så han fick heta Mio. Han gillar inte så vidare värst att två stökiga hundar flyttat in, så han smiter iväg till grannarnas lagårdar i perioder. Men väl hemma är han fanatiskt social och går med på i princip vad som helst för att få närhet.

Skitjobbig kan jag tycka, supermysigt tycker S!


At office -on bed!

Sådana sysslor gillas!
Att kunna titta till hästar och höra fågelkvitter genom fönstret medan jag gör något som kanske kan kallas jobb. Mera sånt tack gärna!!

(Någon som kan tänkas vilja skriva en barnbok eller två som behöver illustreras?)Nu sitter jag inte i sängen och jobbar.. Har faktiskt ett ritbord men det är så belamrat och ovärdigt att ta bilder av...

Nej Nu bär det av i värmen för att göra det som känns mer som ett jobb. -Mer jobbigt alltså, kånka massagebänk och behandla onda ryggar och stela nackar!

/

Åh ljuva värme!

Tyvärr är det inte riktigt rätt sysselsättning att sko hästar i denna värme! 27 plusgrader sa bilen att det var vid sex på eftermiddagen, vad den skulle visat i solen under dagen kan jag bara gissa...
Jag har haft halvångest över hästarnas hovar någon vecka eller så. Lasses bakskor klickade rejält och Nita hade ju sprungit av sig ena finskon på en liten rasande galopp de tog genom skogen och runt hela ägorna. Att hitta den specialskon var tji omöjligt så nu var det dags att lösa det på annat vis.

Jag svettades floder och insåg att tjocka magar kombinerat med skoning inte heller lämpar sig. Halsbränna och ischias kommer som på posten!
Lasses bakhovar är som sten och jag fick ha en kall blöt handduk inom räckhåll för att kyla ansiktet mellan varje moment. Han har verkligen sjukt hårda hovar! Så hårda att de lätt fnöskar sönder sig om de bli för långa. jag var således tvungen att raspa och raspa mig blå (röd) så det inte skulle lossna bitar direkt nu som barfotahäst.

De ska få gå barfota bak i sommar, så länge de rids så här lite är det onödigt arbete och dumt med bakskor tycker jag. Fram behövs det skyddande skor på båda för att kunna arbeta över huvud taget.En numera ganska rund arabfot. Innan har de sett mer ut som bakhovar, avlånga och spetsiga med understuckna trakter. Jag tycker fotrfarande de är för långa men hon har rätt långa kotor som verkar vilja ge en viss vinkel på hoven.
Lasses betonghovar får jag räkna till femti tag och vila för att sedan raspa på igen, köpa verktång kanske?? Eller i alla fall ny rasp!? Det tar så sjukt lång tid om man jämför med Nitas hovar som jag snabbt kan korta med några drag.
Phu!!

Några hästskor.. De flesta som inte passar någon av hästarna.. Mest travskor modell smal i strl. 4 Lämningar från Rappen som hade stora hovar. Borde sälja dem...Se så snöggt, städade lite, nu är det ordning på det mesta faktiskt!


Sommarbluffarna!

Nu har jag för första gången fått en sk. bluffaktura! How interesting!
Vid Googlande kan man se att det är enormt många som fått från samma företag och som inte vågat annat än att betala. De har ganska raffinerade skrämseltekniker... Summan är så pass liten att den kan slinka igenom i större företag, men känns rejält för mindre.. Vid polisanmälan skrattade handläggaren och sa uppgivet,
"-Jaha, de där har varit lugna ett tag men nu är de visst igång igen! Typiskt inför sommarsäsongen med alla vikarier på kontoren!"

Så, får ni en faktura från "Nummerupplysningen.se" så betala den inte utan anmäl och bestrid den.

Irriterad som fasen känner jag att jag blir!!
Muttermutter!
/

Sommarkänsla skaffar..

...man sig lätt med bara fötter i gräs och en glass. Helst i strut!
Jag ville fokusera på glassen, men mina långa fötter ådrog sig kamerans uppmärksamhet hur jag än bar mig åt!


Bågskytte och kosläpp!

En sån där dag.. Eller snarare en sån där kväll!

Jag har jobbat som vedfabrikör idag. 7,5 kubik lösved. Sedan lite fix och så hämtade jag fröken S. Vi handlade och grejade, kånkade hem både gräsklippasbränsle och krossat korn. Jag satte peppad som tusan igång med alla projekt jag kunde komma på samtidigt.
Städade och sorterade i stallet, hittade en hel massa tvätt och gammalt skräp som ska slängas. Då orken precis skulle till att tryta började jag med middag. Strax innan den var klar hörde jag röster på altanen. DAMN!
Möte i intresseföreningen. Jo jag visste ju att det var idag, hos mig, nu...

Snabbt som ögat fram med fika -Ute, då huset var belamrat med tvättpåsar och annat. Smidigt värre.. Allt avlöpte utan bekymmer men precis då jag skulle till att sätta mig och äta min middag kom ett sms om att ni börjar kosläppet i grannbyn!
Kan man motstå? Trots att det blir för sent och trots att vi var trötta åkte vi iväg vid niotiden och fick klappa ursöta kalvar och se kossorna skutta ut på grönbete!

Vår vovva Sitas mamma bor på den gården nu och hon jobbade på bra med att valla ut korna på ängen. Det var riktigt roligt att träffa henne finhunden, hon kröp upp i knät och slickade mig i örat, som hon visserligen gör på alla... Men ändå!

Jag hade en säker bågskytt här hemma i eftermiddag, ganska bra leksak som triggar fantasin! Jag fick vara de goda som gömde sig bakom tvättlinan medan hon var den onda skytten på gungställningen.. Hon såg inte så ond ut faktiskt.

Väl hemma i kväll då jag i högsta fart gjorde i ordning kvällsteet till fröken sa hon eftertänksamt;
-"Alltså mamma, du låter som att du är stressad nu!"

Jag kom på att det behöver man ju faktiskt inte vara, inte så att ens femåring kommenterar det i alla fall. Så nu går resten av kvällen (natten) i lugnets tecken!
Go kwäll på er!Fin katt som satt som ett stilleben vid mjölktanken i lagården!


Ska vi ut dit, oh shitt!!

Höns-skruttarna!

Vi pysslade lite i hönshuset. Bar in redet till sommardelen och knypplade ihop en "bajsbräda" så de som sätter sig på den nya långa sovpinnen inte släpper skit på sina vänner under!
Hoppas den funkar nudå.. tanken är att man kan skrapa rent den och spåna så det inte fastnar!
Snörena är för att den ska vicka och inte uppmuntra till att sitta på den.

Nu ska de bli förvisade in i den delen så jag kan städa i resten av lagården och eventuellt använda den till något!Fina roliga små djur det där!!

/

Golunch en söndag!

Suckade och hasade fram till kylen.. Fil.. Gröt??
Förvånad fiskade jag fram sparrisar, redan skivad svamp vi glömt göra slut på i går samt bacon.
Voila;
Ostomelett med fräst sparris, champinjoner och knaperstekt bacon! Gött!
(Fröken S kom in med blomman!)


Pizzastugan

Jag är lycklig nog att ha en toppmysig bagarstuga på gården som visat sig perfekt lämpad för pizzabak och umgänge med vänner i skenet av stearinljus och knaster i kaminen.
Det ger en extra dimension till själva ätandet av pizzorna bakade i stenugn med "alltgottmankunnathittapå".

Jag glömde ta med kameran ut just den här kvällen, men har ett par bilder från premiären på långfredagen i år då vi slog på stort och bakade kring 35 pizzor!

Den här kvällen till ära hade vi även knäskurat golv och ajfån-levererad musik i högtalarna! Det bästa från förr, nu och italien!


En glad häst i lerinpackning!

Min svarte springare gjorde just det -Sprang!
I går kväll tyckte jag att de skulle få bo i ligghallshagen för att det blåste och var ruggigt. Där finns gräs och skog och där har de bott i åratal båda två tillsammans.

Lasse blev knäpp av lycka över att återse sin "hemmahage" efter några veckor av betesförvisning i nya tydligen odugliga hagar.. Har blev högre och högre för varje kliv vi tog mot hagen och då jag släppte honom vrålade han iväg som en fullständig galning och sprang sedan omkring i pur lycka med sina största bronco-språng för att kanske ge mig en hint om att; Jag vill äga min boning!

En stund var han stilla


Frukostorgier!

Snart borde kulmen vara nådd i fråga om hur gott det kan vara med frukost! Njuuut!


Snurrigt med ledigt!

En ledig dag kan man lätt fylla i tanken innan man lägger sig, märkligt vad bortblåst allt det organisatoriska kan vara då man väl ätit sin för långa frukost och gnuggat gruset ur ögonen!
Nu är klockan elva och vi kommer nog inte vara fullt så effektiva som jag tänkt idag! Lite tråk som att lasta bilen ännu mera full med skräp och åka till tippen, göra ärenden och nu -Det viktiga, ångestprojekt; Porträtt!

En klassiker, jag säger glatt -Jamen Juuuni, det är ju jäättelångt dit det har jag tid med! Nu är det visst Juni och jag har lagt av mig på produktionsfronten. Oerhört segt går det. Jag tittar på bilden varje kväll och undrar varför den inte målat klart sig själv?!

Det är ju roligare att spika på altanen, gräva i rabatter och till och med städa i gammalt skräp, än att göra det jag lovat!
Skärpning!
*Suck*/

Bloggiver!

Jag får en viss besatthet av att fota och bara gå omkring och se på allt fint så här års! Det är nästan magiskt vad vackert det är, om man låter bli att titta mot högen av hästskit som blivit lämnad nästan mitt på gården, allt trasigt bakom lagårdshörnet som ska till skrotinsamlingen och det som väntar på den ambullerande återvinningen innanför lagårdsdörren..

Så det låter jag bli att titta på! Tids nog är det väck!

-Vackrare är en vit arabhäst bakom en syrénbuske!!/

Men ser man på!

Slöklickade på "ditt dagliga horoskop" på facebook och fick läsa:

Du har ett oväntat tillfälle att visa upp dina kreativa färdigheter. Om du är involverad med Konst, kan du bli intervjuad för ett radio-eller TV-program, eller visad på en hemsida med hög profil. Internet är en underbar plats för dig att visa upp dina talanger.

Men åh så trevligt! Jag som ju gått och funderat på hur i hela friden jag snabbt ska kunna få spendera mer tid med att måla/teckna eller göra något annat kreativt igen! Får väl hänga framför datorn lite extra då så kanske idéerna börjar spira... Eller?!

Om jag tänker efter så har jag inte gjort en bild på evigheter. Den här var nog den senaste, ifrån februari eller något! Hög tid att bära ut alla målarsaker till ateljén igen!!

/


Tilläggsbild...

Tycker om den här bilden, på en tjej i maskroskrans och en spirande rabatt!


Njuuut!!!

I kväll har jag dragit omkring gräsklipparen tills rumpan krampade och det skavde i händerna! Men oj vad fint det blir! Senaste tidens regnande har gjort att gräset (och maskrosorna..) exploderat! Det är så illandes grönt att det känns ända in i märgen!

Rosenroten frodas och växer! Kanske man ska skörda någon rot för att knarka i sig i vinter!? Rosenroten är det ju många som köper som kosttillskott! Bäst att kolla upp doseringen innan man börjar gnaga medicinalväxter bara!Gräslöken som jag delade och planterade om ser lite trött ut, men tar sig nog snart!Växthuset som är ihoptråcklat av delar som inte alls passade ihop! Men det funkar ju rätt bra ändå! Än har inte de små tomaterna dött bort för mig!Nej nu säger S att jag är en slömamma som inte ens kan komma med och sova fast det är sent! Piinsamt!

Html-bök!

Jag satt för tio år sedan och byggde en hemsida.. Lite av de koder jag krånglade ner har fastnat och nu har jag roat mig med att gå in och ändra bakgrund och tema på den här bloggsidan.
Det roligaste är ju att göra själva bilderna och bakgrunden men, det svåra är att få det snyggt!

Det lär nog förändras lite igen, jag vill till exempel ha ljus enfärgad bakgrund under textinläggen så de inte försvinner i bakgrundsbilderna! För tar jag bort de bilder i mönster"tapeten" så blir det fel i upprepningen och det ser oregelbundet ut.

Mitt dagens I-landsproblem!
Nu dags att hämta upp massagebänken i lokalen och åka med den in till staden.

Det är en regnig men skön morgon! Toppad med hotellfrukost i hyfsat städat kök gjorde att starten blev den bästa tänkbara!

/


RSS 2.0