Golv!

Jag går och hoppas att mitt sovrumsgolv består av mer än bara plastmatta och spånskivor.... Efter att ha rivit upp Jonas köksgolv och hittat fina brädor är jag pepp på att få fram ett fint golv i sovrummet här också. Det är så fult nu att jag inte ens ids få ordning på riktigt. Det står saker i väntan på vidare transport till någon loppis eller försäljning.
Det är ju en bra motivator att göra sig av med grejorna om jag får gå på ett fint golv och tycka det ser bra ut då jag städat. Nu är det ju lika fult oavsett!
(Grönmelerad hemsk plastmatta med färgfläckar på..)

Bilder K tog då vi rev matta!

Det blev lite spik

Lite slipning och behandling så är det helt klart! Men till och med fröken S utbrast då hon klev in i köket; Men vad fiiint det blev!!

Dejting!

Då man får gå på dejt hos någon över en hel hoper gamla ärvda pelargoner som behöver sättas om, då kan man lätt känna att man hittat hem!! : )


Feng shui åt folket!

Eller? Jag tycker dock att "feng shuin" känns bättre i mitt andra hem nu då köket är ommålat och den gamla solbrända, brunfläckiga gröngulmelerade plastmattan är borta och det gamla trägolvet fått titta fram! Då man kommer in i köket på morgonen och ser solkatter skina upp plankorna ger det en något skönare känsla än innan! Fötterna är gladare också!
Lite fånigt, men jag är ganska lättstörd på intryck hemma. Saker som inte är hyfsat harmoniska ger krypningar och irriterar dag ut och dag in. Ibland en hel jäkla massa dagar ut och in då energin eller pengarna inte finns till att fixa det direkt!


Mångalna...

Både jag och min dotter har en ovana eller snarare ofrivillig påverkan uppifrån! Från månen. Det slår aldrig fel. Jag har sällan koll på när den är full, men nog tusan stämmer det om jag kollar almanackan i efterhand då vi haft usel sömn och bara varit trötta och jagade.

Nu springer hon upp ideligen, trött som tusan och jag håller på att bryta ihop av inre förvirring och vill bara sova -men kan förmodligen inte. Drömmer märkligt, i natt om att köra bil utan broms, att jag glömt saker, att folk inte reagerade på det jag sa, att Jonas iphone låg ute i SNÖN då jag kollade efter en hund trots att det ju är Juli fortfarande... Stressdrömmar och stresskänsla. Men i morgon kommer det vara väck för det slår som sagt aldrig fel, det beror på månens jäkla dragningskraft.

Jag kände inte av det så mycket då jag bodde i stan, men här ute på landet är det som om effekten förstärks. Störigt kan jag tycka som vill vara pigg på dagarna!

Lite saft har det blivit. Vi pallade rabarber och hoppsan, det slutade på tolv kilo rabarber! plus ett kilo som "blev över" och fick bli ingefärs och rabarbermarmelad. God faktiskt! kan passa både på rostmacka (som jag inte bör äta...) och yill god ost!
Tolv kilo.. det ger en hel massa saft! Varje sats kräver 1,5 kg.Gött, nu ska jag städa kök... Det är sommarfest i morgon och jag har bakat 24 baguetter och har rejält med mjöl överallt. Phu, vill sova men det är om möjligt ännu tråkigare att städa deg dagen efter då det torkat in ordentligt!

Magiskt kvällsljus

...Även om jag inte lyckades få med det så bra, innan kamerabatteriet dog. Men nu ska nöjd trädgårdsmästare sova!
Kreativ chock?

Blev väckt av både tuppen och skogsabetaren ungefär samtidigt. På grund av det fick jag en mycket längre morgon än senaste dagarna, jisses vad mycket jag hann fram till halv elva då jag var vrålhungrig!
-Lagade spånboden, spikade dit taket som blåst av och häftade upp pressenningen som täcker insidan.
-Klippte gräs framför bagarstugan, jäklar vad fint det är med den röda jättestora studentnejlikan mot den grånade väggen!! Bild måste tas!
-Sågade till överliggare till altanräcket och målade vitt. Målade av bara farten delar som inte är klara på själva räcket.
Efter lunch råkade jag få ögonen på den urfula fåtöljen som spökat på altanen hela sommaren. Nej förresten, sedan förra sommaren då den kom med från en auktion "på köpet".

Den blev omklädd lite raskt. Häftpistol, symaskin och handsömnad behövdes för att få dit ett vitt tyg över det gamla röda. Inget värst slitstarkt tyg men fåtöljen lär ju kanske bli använd nu då i alla fall!?


Länkvärt!

Den här bloggen kan jag inte låta bli att klicka in på mest varje dag! Det är ofta samma talande hundögon som tittar in i kameran men de tål att tittas tillbaka i hur ofta som helst!! Vackra hundar, saker och teckningar!

 

KRUTRUT

 


Prat prat men ingen verkstad!

..Fölrrän någon annan föreslår samma sak. I flera år har jag tänkt att det vore ju skoj att åka på Skule visfestival! Men har jag kommit iväg, nä!

Men nu i fredags skyndade jag mig upp från badstrandsfilten, skakade sanden ur kläderna och åkte till Skule för lite vissång och umgänge.

Det var riktigt bra! Jack Wreswijk gav rysningar då han sjöng en av pappas sånger, med pappas röst! Spooky! Jag fick känslan av att vilja resa tillbaka i tiden och få höra allt bra jag gillar att lyssna på live trots att artisterna inte uppträder mer.

sedan blev det övernattning på en av stans säkert mycket få privata halvöar. Med vågskvalp åt alla håll och måsläten genom fönstret var det lätt att slappna av!

 

Sedan lite slöande, mat och klipphäng innan det var dags att åka hemåt.

Jag stannade till på hästivalen på Solängets travbana, men blev fort less och lite deprimerad och åkte hem i stället! Det var lite folk, trötta hopphästar, dåligt drag och kändes allmänt trist bara. men sådana gånger blir jag än mer inspirerad att åka hem och greja med mina egna fina hästar!

Väl hemma fick jag besök av en ridsugen tjej och vi gav oss ut i hettan. Det var nog 29 grader varmt och svetten rann! Hästarna var dock glada och vi hade en riktigt fin tur, till och med en nyslagen-åkergalopp! lasse såg kanonfin ut under sin nya ryttare och jag blev som lite stolt! han hade stjärnögonen och såg harmonisk och vacker ut bara!

 

Min vita märr var lite stel och obstinat i början men kändes som vanligt pampigare och smidigare så fort lederna kommit igång och musklerna börjat få genomblödning.

Nej nu ska jag ut och göra nån nytta, sedan åka till den här killen för att grilla! Inte på klippan dock utan i den lite mer myggtäta skogen norr om Kärrsjö!

 

 


Varmt igen...

Det blir lite tjatigt, men det är ju inte så himla många dagar under en svensk sommar man baxnar över värmen! Inte så att det stör, det är ju hur härligt som helst!

I går var en riktig högsommardag med simning, plaskande i den tokvarma strandkanten, lagom solsveda på ryggen och lunch på stranden. Jag kom på den brighta idén att gräva en maggrop i sanden så jag kunde ligga på mage och sola. Det var så skönt att solen hann ta lite väl bra!

 

De tränande sportisarna simmade fram och åter över hela sjön, men jag och S nöjde oss med att simma runt runt nära bryggan. Det tog på ändå, man är inte direkt någon fena i vatten...

Nu ska jag nog ta tag i lite utejobb innan vi åker ner till stranden igen! Det känns lite fel att klippa gräs, kärra gödsel m.m. nu, men det är ju så roligt att hålla uppe standarden i trädgården lite!

 

Här en bild som känns sådär, jaha, vad kom det ifrån?? Vi tog ju med målargrejor ner till stranden i söndags och då själva miljön där är så välbekant och inte så spännande att måla av så satt jag bara och lekte med oljefärgen. Blev lite fascinerad (igen) över hur roligt det är att måla olja, otroligt härlig känsla!!

Här en liten bit av bilden, som inte alls är färdig...

 

 

 


Galleri!

Jag gjorde enklaste varianten på hemsida.. En till blogg ämnad åt alla bilder som ligger och skräpar i datorn och i hörnen hemma. Jag ska fylla på med bilder allt efterssom!

Galleriet


En namne!

Roligt att hitta den här bloggen! Känns alltid lite märkligt att se folk, eller, tjejer då, med på ett vis liknande yttre och intresse som bär det inte helt vanliga namnet "Märta"!

Märta my dearHuskur med honungsdoft!

Jag såg tendenser till svullna ben och trög gång hos araben i dag och ska försöka börja med att kurera henne med lite älgörtsmeducin. Älgörten innehåller salicylsyra som är samma verksamma ämne som i tex. Treo. i varje fall febernedsättande och antiinflammatoriskt. Även vätskedrivande och det skulle komma väl till pass då hon verkar ha samlat vatten lite här och där, bakom ganacherna och i benen.
Det händer mest varje år då de betar för fullt men nu då de bara äter och ingen motion får känns det lite mer scary! Vill inte att hon ska gå och bli sjuk!

Något år gjorde jag avkok som hon fick i ett par dagar och sedan var det visst en hel massa skräp som lämnade kroppen på henne för det formligen stank om urinen i boxen då jag skulle mocka. Ögonen tårades men hästen skuttade runt smidig och pigg som en unghäst!Jag råkade läsa om att gravida med halsbränna med fördel kunde dricka älgörtsté också. Jag känner mig lite mer tveksam till att göra det faktiskt... Det var någon ganska stor väntabarn-site som skrev det men jag har respekt för örtmedicin!
Hallonbladste har jag börjat dricka lite av för att det just är välgörande sista tiden och att det driver ut lite inlagrad  vätska, men salicylsyra känns overkill just nu pigg som jag är. Fjantig?

Florist javisst!

Vi hade en lång diskussion om vad fröken S kunde tänkas vilja jobba med då hon blir stor. Som väntat gick lärare, städare och ett par yrken till bort, medan sångerska, skådespelare, kläddesigner, djurdoktor, ridlärare, rockartist och en hel del mer blodfyllda varianter fick henne att skutta av iver!
I kväll kom anlagen för floristyrket fram då jag varit ute på Älgörtsplockning och hon samlat ängsblommor.

-Mamma, bara så att du vet så ska man binda ihop stjälkarna i botten, för det är snyggare då de står uppåt än faller omkring, sa hon förmanande och klippte trådar och knöt buketter!
För övrigt var det där kanske det femte klädbytet för dagen som visst blev perfekt med ballerinadräkt under prinsessklänningen.
...Jag gick mest i manchesterjeans och med pojkfrisyr som barn...


Hår och hormoner!

Det sägs ju att hår och hud mår bra av gravidhormoner och det stämmer! Men att jag som sett ut som en stripig  afghanhund länge skulle bli lockig var ju en positiv överaskning! Interesting!

Nej nu ska jag sluta fascineras över förändringen och gå ut och mocka skit i stallet i stället. Eller nej det ska jag inte alls.. Lasse kliade loss boxdörren ur skenorna i natt så de får allt sova ute! Så kan det gå.
Då räcker det med att hasa ut i tofflorna med lite extra hö.
De får gärna äta lite hö som omväxling till allt gräs, de ser rätt stinna ut nu!


Natt igen...

Som vanligt! S gnällde ikväll i bilen då vi åkte från stan. -Men åååh, jag vill inte ha nätter, kan inte det bara vara en lång dag, jag VILL inte gå och sova varje dag!!
Kan tro att hon ärvt viss dos rastlöshet från mig. Det ÄR tråkigt att gå och sova. Då måste man ju avbryta alla tankar och grejor man håller på med och så måste man hitta flow och fokus igen nästa dag. Det är inte alltid det lättaste!

Tycker att morgnar är överskattade! Vi har diskuterat det där och sågar tanken om att man är som mest effektiv tidigt på morgonen. Hmpf, pyttsan! Jag hittar flowet långt efter lunch och skulle gärna jobba på hela natten, om det inte vore för att samhället fungerar så att man bör kliva upp ganska tidigt på morgonen för att passa in.

Tomaterna som fick vara med i lasagnen i går kväll, plockade i norrfönstret, märkligt att de trivs så himla bra där!
Pyssel!

Det är världsskönt att ha en hel dag hemma och gå runt och känna in vad som skulle behöva göras! I går då det blåste och var mulet flyttade vi om lite saker. För att kunna stänga dörrar uppe fick en frysbox flytta på sig så sladden inte passerade genom dörröppningen.
I och med det råkade jag måste tömma en hel skrubb med gammalt skräp, avlagda kläder, gamla leksaker och annat. Skittråkigt men skönt att tvingas sortera ända in i mörka vrår!

Sedan fick hundarna en bädd. Ihopsydd av skumgummimadrass och trasmattor. Zita tyckte det tog tid och gick och la sig innan jag var färdig!Nu ska gräset klippas -igen! Tyckte det var nyss men det börjar likna en äng redan efter en vecka!

Hot hot...

Det är sådär kväljande varmt ute, ganska skönt faktiskt! En fryslort njuter då andra svettas! Mitt i lågtrycksvärmen fick jag besök av en tjej som älskar kanelbullar! Vad göra om inte börja baka lite! Nu efteråt kändes det som om det var lite fel dag att ha på ugnen och stå och knåda deg, shitt pomfritt vad kvavt det är!

Tog in hästarna som verkade ha riktigt elaka mygg efter sig och var rätt nöjda att söka skydd i stallet, och blev ännu mer paff över hur varmt det känns ute.
Nu jäser magen rätt onöjd över att jag åt två (tre) kanelbullar och jag lär väl få sova sittande för att slippa halsbränna... Det är det värt!

Då vi körde upp längs min väg skuttade min katt i skogen längs vägen hemåt. Han har varit borta ett tag pga hundinvasionen så jag tänkte jag skulle locka med honom innan vovven skrämmer bort honom igen. Efter lite betänketid skuttade han in i bilen och upp i S knä! Rätt lustig katt det där!

Vi pratade så hemskt mycket att vi glömde nästan alla plåtar i ugnen liite för länge...

Titta så fin tvätt! Jag kan bli riktigt betagen i sådana vardagssyner som tvätt i solsken och morgondis...Halvårsvalpen Zita som får leta reda på sin frukost i gräset. Hon är så sjukt bitbenägen (i saker) och outtröttlig så efter tips från coachen (proffset Rakel Gröndahl;  Hundägarcoachen ) som sprang förbi utanför fönstret i Rems då jag stod och målade fönsterfoder, ska jag prova några knep.
Får hon kämpa lite med att få i sig maten är hon nöjd en stund till i alla fall!
I kväll har hon lekt sönder två tennisbollar och stolt burit ut några fler högar hästbajs på gårdaplanen. Hon börjar göra gropar för att gömma  skatterna men de flesta ligger kvar på sanden.

Hon var ganska söt då hon hörde barnprat på radion och ställde sig på en stol framför den med spetsade öron och skällde och gnydde upprört!! Hon är märkligt intresserad och förtjust i barn!Nej nu är det gonatt!RSS 2.0