Lördagströttma

 
Efter en rätt hålligångig vecka där jag umgåtts med underbaringarna till döttrar, jobbat, ridit, målat tavlor och grejat i största allmänhet så blev jag barnledig på torsdag em. Jobbade kvällen, sedan åkte jag hem, som alltid lite rusig av tanken på att faktiskt inte ha någon annan än mig själv att tänka på. Behöver likssom inte ens öppna käften på flera timmar i sträck! Hur konstigt som helst.
Målade lite akryl och skvätte ner lite mer i sovrummet. Måste fixa det rummet någon vacker dag, men först måste jag ha en ateljé att kladda ner med färg. På morgonen hade jag och Siggan kört Lasse runt sjön. Så fredag morgon var det Nitas tur att motioneras igen.
Hon är halvt brunstkrazy och halvt vårtokig. Pälsfällningen spelar in med, för hon är helt ostyrig och vägrar lyssna på förhållningar. Får hon springa på så slutar hon inte ens då hon blir trött, det är likssom bara fullt ös framåt som gäller, tills hon går ner på knä som det känns och så kan man ju inte ha det.
Så jag försöker tvinga henne att lyssna vilket går sådär. Hackamore funkar bäst, men inte ens det för fram signalen då hon är sådär tossig. vanligt tränsbett skiter hon fullständigt i, sliter tyglarna ur händerna på mig så skinnet bränns bort.
Phu. Köpte ett nytt trevligt tränsbett i går, med fasta ringar. Det kanske hon gillar lite bättre och kan acceptera. Annars vet jag int.Vänta ut detta vårrus kanske.
 
Så åkte jag till kompis Iza, som tyckte att min bil behövde tvättas. Eller, jag sa att jag skulle tvätta den i stan på nån mack, men hennes make är billackerare och har bra grejer i garaget så vips stod vi där och avfettade liten Volvo med vatten sprutande i stormvindarna. Rätt kallt faktiskt, men bort fick vi asfaltsvärtan och saltet. Lacken blev dock rätt matt så det måste vaxas på lite skydd snarast.
 
Så vidare in till massagejobb på människor och ponny. En supersöt ponny som tävlar MSV hoppning nu i helgen. Så skoj att jobba med hästar som presterar på sådan där pass hög nivå. Riktigt skoj! Hoppas det gick bra för dom.
 
Sedan hamnade jag i trötthetskoma en stund och spenderade en del pengar på att köpa målardukar och äta svinbra Thaimat på stan. Gick och gnunnade på om jag skulle anta erbjudandet att stanna i stan och gå på fest. Det kändes lite halvdrygt, kommen direkt från stallet och trött men jag bestämde mig för att man ångrar mest bara det man inte gör. Åka hem gör jag ju mest jämt direkt efter avslutat jobb. Tur var väl det för jag hamnade på värsta lyxmiddagen och blev bjuden på oxfilé, kantarellsås, dyrvin och konjak. Det bland supertrevligt folk. Ibland har man tur! eller så har jag tur mest jämt då jag går ut numera!
 
Sitter nu hemma och spärrar upp lite torra trötta ögon och funderar på om jag orkar gå ut och sko om en häst. Köpte en ny rasp med, så det kommer ju gå rätt fort om man jämför nötandet med den gamla slöa. Börjar med att gå ut så får gammkroppen bestämma hur mkt som är möjligt en dag som denna.
 
Här blåste det. I går morse i full storm. Vi lutade mot vinden och galopperade med stenhårt vindtryck mot ansiktet. Huvva.
 
 
Lasse efter körturen. Sigrid höll tömmar och styrde. Lite i alla fall.
 
 
Jag innan promenad till kalas, med klackar som klapprade mot torra gator. Myys!
 
 
Glad lördagkväll alla!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0