Vetemjöl

 
Det finns mycket undersökningar som säger att vetemjöl i princip är som att käka rent socker. Och att proteinkedjorna är så långa o svåra att bryta ner att det skapar en massa inflammationer i tarmen osv. Jag tror på´t helt klart, men HUR motstå nybakt grovt segt och doftande bröd?
Vi red en sväng, skötte om hästarna, jag gjorde upp en eld och gick in för att smaka de nyss avsvalnade limporna.
 
Ett ord: (Två) SJUKT goda. Med cheddar på.
 
Ska hejda mig och frysa in så jag inte smäller in mig en hel halva direkt. Hade i havregryn, kornkross, hela linfrön och mest rågsikt. Så himla bra blev det. Det måste bero på samma kemiska kosmiska föreningar och väderpåverkan som styr mitt liv i övrigt.
 
Nu ska jag duscha och njuta av denna kväll med bara stora dottern hemma. Dvs med mindre prat, tjat och övertalning i varje moment samt att få göra klart allt och sedan lägga oss och läsa bok.
Smilla har SJÄLV börjat läsa en urgammal (fr 1943) bok om valrossar. Jag minns att jag tog den på kulturmagasinet då de kasserat och gav bort gamla böcker då jag var mkt ung. Det är gammelsvenska och bruna pärmar, men fascinerande berättelser. En bok om ett bergsfår och en om en liten valross.
 
Jag läser om k-pop.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bara anna

Roligt att hitta in till dig!

Håller med dig, nybakat bröd, så gott! Försöker undvika vetemjöl så gott det går men ibland måste det användas för bästa resultat.

Så himla fint du ritar/målar! Är det det som du försörjer dig på eller vad är det för företag du har? Själv är jag lite av en mångsysslare. Driver en fotvårdsklinik, ett litet hönseri och så tillverkar jag stearinljus, lite gott och blandat alltså.

Ha en bra dag!

Svar: Jag som skickade ett svar på din kommentar, men den försvarr visst! Typiskt! Men vad roligt att du hittade hit! Jag älskar våra få höns o hoppas det blir fler. Är massör och jobbar som illustratör o konstnär. (Känns konstigt att säga, men jag målar tavlor o säljer tavlor så...)
Märta

2014-01-14 @ 08:00:45
URL: http://annacecar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0