Skitvinter

 

Sitter och muttrar surt.
I går kväll spöregnade det på isen. Spöregn på is blir dåligt. Jättehalt och hemskt.
I morse startade först inte bilen, den gör ofta inte det då det är så hög luftfuktighet att man kan dricka luften. Jag var tvungen att skjutsa ner Smilla med bilen då jag inte vågade släppa iväg henne själv på isen. Bilen gled ungefär lika fint som vi skulle ha gjort med skorna. Hon hann bli skitstressad som alltid då bilen krånglar lite. Men så startade den till slut efter att startmotorn fått gno på länge länge.
Det var lika bra att skjutsa hela vägen då jag ändå skulle med Sigrid till dagis. Den lilla var trött, ville inte gå dit och ville sitta i knäet länge. Det trots att hon somnat i tid och sovit bra.
 
På väg hem börjar bilen låta illa bak. Vänster bak brakar och gnekar så det måste vara bromsen som strejkar. Åkte till han som har snöröjningen för att fråga om han kan sanda. men han hade brutna revben och ingen sand. Det är någon annan som sandar. Tog en sjujäkla fart och tog mig upp (hur?) på gården med bilen. Hissade upp den på domkraften och kände på bultar men de verkade ok. Har tappat ett bakdäck en gång och är inte sugen på att prova igen..
Den ser slapp ut i fjädringen med. Blä. Ringer mekanikern nu. Så vågade jag kolla kontot och jippie, en kund hade satt in pengar! Tack stora företagen för att ni betalar så snällt i tid! Räcker precis till bilförsäkringen..
 
Nu ska jag försöka få tag i bilmeken och sedan kanske göra en positivitetsdans. För nu känns det skitdrygt alltihopa.
 
 
Blä. Sämsta vintern nånsin!
 
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Usch!!!!
Vi har samma här, har i alla fall isfria hagar och det är alltid något.
Idag höll en traktor nästa på att köra över oss och hästarna för att han inte fick stopp på isen...

De har dock lovat kyla imorgon, håller tummarna för det!

2014-01-08 @ 14:28:24
URL: http://nann-nokke.blogspot.se/
Postat av: Märta Lindqvist

Jag tog några bilder i dag, det är sanslös is nu, men en man som tycks ha koll sa att det ska bli -5 i kväll! jag ogillar det här starkt. Höll inte på att komma upp till fots då jag mött Smilla vid taxin. Bläää.

2014-01-08 @ 15:35:57
URL: http://engammalgard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0