Kolla härdå

 
 
Min lunch. Och hur gott var det då tror ni?

Den räkmackan livade upp en trött, förkyld och seg dag.
Sedan rappade jag upp mig lite och åkte till stan. Var tvungen att fixa present, få B12, lämna vaktlar och så innan jag åkte kom ett FB-ploink. En kvinna i Övik frågade om jag ville köpa en-två Brahmahönor.
Menåh, inte kan jag låta bli det. Smilla sa i telefon, jag kan köpa mamma, låna pengar av mig och ta fler, haha.
Efter att ha lämnat två vakteltuppar åkte jag till världens finaste nya hus med skinande vitt hönshus. Hur snyggt som helst! De hade ankor med, som vaggade ut på rad i snö och minusgrader för att plaska omkring i en vattenbalja.
Inne i hönshuset var det fullt av vackra fåglar. Då vi stoppat ner två hönor i kartongen frågade hon, ska du inte ha den här med? och fångade en jättefin nästan värpvuxen höna. Joooooooe, jag tar den med.
 
 
 
Så nu har vi fyra brahmahönor, två tuppar, Lillan, Pricken och deras tre avkomlingar. Känns så roligt, så roligt. Jag blir alltid kvar där ute. Jag står och lutar pannan mot en stolpe och kikar på hur fåglarna letar mat, socialiserar, pysslar och plockar. Vaktlarna kucklar, badar i spån och vältrar runt. Så ruskar de av sig och sträcker nöjt på ett bakben och samma sidas vinge.
 
Nu ska jag ta min trötta kropp ut i kylan och rulla in en silagebal till hästarna. Om det går vill säga...
Phu. Sedan tror jag att jag ska gå och vila. I morgon blir det åttioårskalas. 40 + 40 blir åttio.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0