Hovslagare för en stund.

 
Jag är så grymt impad av de som snabbt och till synes utan ansträngning kan sko om en hel häst. Sedan en till och sedan två till. Jag är HELT slut efter fyra hovar.
I dag hade jag inget inbokat och tänkte, då SPAR jag en tusing drygt på att sko om hästarna själv. Jo för jag har ju gjort det bra många gånger, men anlitar hellre ett proffs så jag får stå och tjyvkika hur de gör samtidigt som jag bara pratar strunt och vilar.
 
Nu skodde jag först Lasse fram. Han är urjobbig, även om han står hyfsat stilla. Han hovar är stenhårda eller fnöskar sönder sig. Så jag får passa mig skitnoga så raspen inte drar av det som ska vara kvar och sparar det som ska bort. Då jag spikar fläker bitar loss sig från hoven, eller så kryper sömmen innanför hovväggen så jag får dra ut igen (sitter som berget) för att knixa till spetsen och slå in i samma hål igen och hoppas den tittar ut.
 
Ett tredje scenario på VARJE söm är att ett par tre veckar sig, som ett Z. Så hårt är hornet. Då har han ändå stått inne hela natten och morgonen medan jag skjutsat till dagis.
Jag fick börja ta av de gamla smått rostiga till slut, så många sömmar kroknade.
 
Då jag tog E2 i stället för E3 (kortare) så höll de sig raka, men det blir ju mindre som tittar ut att nita med.
Jaja, jag fick dit skorna igen och hovarna var kortare. Men då ser jag, under den svettiga luggen att ena trakten fjongat ut då jag sömmat fast skon. GAH. Orkade bara inte ta loss och fixa, för jag vet att skon var rak. Måste ha råkat raspa bort för mkt ändå. Då han står på skon trycks den mot men då man lyfter glipar det i trakten på en sida. Mutter. Måste samla kraft för att ta loss och göra om. Får kolla igen i kväll.
 
Så tog jag nita fram. Hon är som en dröm. Står lugnt, har mjuka vita små fötter som går lätt att forma och sömmen glider igenom dit de ska. Hur skönt som helst att få avsluta utan svordomar.'
 
Nu har jag kontorat lite och ska hämta Siggan. Vi ska ha en bara honochjag myskväll. Träffade stora tösen på skolan. Jag fick gå in och jobba lite med henne. Hon ska skriva om hönsen så jag och Siggan satt med och kom på saker att berätta om varje bild. jag har mailat bilder på dem allihopa.
I kväll går hon på travskolan och kommer hem hit i morgon efter skolan. Det är jättekul att de går i samma skolbyggnad båda barnen. Då kan vi ses och snabbkramas lite fast det är pappa-dag.
 
Så, nu är det bara Lasses ohyggliga långa bakben kvar att tampas med en annan dag. Hans tår har vuxit sig långa och behöver filas ner. Men jag måste hämta mig lite efter den här pärsen.
 
Nej nu ska den här lilla lockiga hämtas hem igen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0