Grått isigt och blött

 
Har halkat runt och svurit i dag igen. Ville rida men det är så sjukt halt att trots broddade hästar känns det nästan farligt och inte alls speciellt angenämt att våga sig ut på svallisen. I stället har jag tittat till hönsen. Den här söta saken har lagt sig på ägg. Hon är så snäll att Sigrid kan bära iväg henne utan att hon blir arg, men hon är snabbt tillbaka på äggen igen. Tyvärr ligger hon på ett av sina egna (tror jag) och två Brahmaägg. De la vi på skoj framför henne och fick se hur hon petade in dem under sig. Det hade ju varit kul om det var en hel hög av hennes egna menar jag. Vi vill ha många Seramor!
 
 

Så blev stallet mockat och städat. Så även pannrummet. Bar in ved och sopade. Så det känns ju bra.
Snälla pappa har hjälpt mig tömma hästtransporten på spån. Det ligger nu där det ska! (Yay) Så nu kan jag hämta mer torrhö, om det inte vore för att det är så jäkla halt att jag inte ens kommer upp för min väg med bilen utan släp.
Det torra höet är helt slut så ska jag ta in hästarna nu på natten måste jag ut i hagen och fylla hösäckar från balen där. Vill helst inte det då jag ju upptäckt att jag är allergisk mot ensilage. Mina händer har aldrig varit så bra som nu, då jag inte rört silaget på hela vintern. om jag så mycket som rör det får jag inflammation och huden spricker och gör vansinnigt ont.
 
Håller tummarna för att vädret blir kallare NU!
 
Hade tänkt göra en massa nytta men är mest trött. Ska scanna alla de bilder som snart ska bli barnbok nummer två på Idus förlag. Tänkte ligga lite före och ha dem klara då det är dags att skicka in för sättning. Får se hur den planen går.
 
Nej nu mer kaffe!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0