En klassisk helg.

 
Förra veckan jobbade jag så pass mycket att jag riktigt njöt då det blev helg. Annars brukar vardag och helg flyta samman på ett lite sövande sätt. Det blir inga riktiga kontraster. Jag masserar ströbehandlingar på både söndagar och tisdagar. Men nu har jag haft regelrätta arbetsdagar och en helt fri helg. Så skönt!
 
Jag har ju börjat vara på Jollen på tisdagar. Det har varit helt fullt alla dagarna och nästa vecka får jag ta en extradag för några stycken fick inte plats. Sedan är det Strängbetong som vanligt på torsdag och så blir det tre hästbehandlingar i stan fredag. Så, nu hoppas jag tummarna funkar framöver!
 
Min stadiga massagekund Dansemil var på Bergsåker i går och tog sig en tredjeplats. Riktigt skoj då han tar placeringar! Han var stolt och lugn på fredagen då han fick lite uppmjukning. Det riktigt kändes att det kunde gå bra i loppet men man vet ju aldrig.
 
Fokuserar.
 
 
I helgen har jag bara varit hemma med barnen. Sigrid har somnat tidigt för ovanlighetens skull och då har jag och Smilla smitit ut och gjort saker. På fredag kväll byggde vi i hönshuset. Lillans ägg har kläckts och det blev full pott. Tre av tre!
De är så söta så söta. Stora tjocka kycklingar som knappt får plats under mammahönan, som ju är en helt annan ras. Vikterna skiljer från Seramans ca 350 g till Brahmans 3-5 kilo.
De ser nästan ut som uggleungar, med mörka ögon och dunigt huvud som en boll.
 
 
Här är en bur till de halvstora Seramakycklingarna.
 
 
Lillan ville inte ha dem nära så de har fått en egen kupé. Smilla snickrade själv ihop huset och sittpinnarna. Under viss frustration då sågen var slö och spiken gick snett.
Men så då det fungerade utbrast hon, -Det här mamma, allt det här, är det bästa i livet! :)
 
 
Små ugglorna.
 
 

Dessa små pippifåglar, är så otroligt roliga att pyssla och bygga åt. De små halvvuxna Seramorna är så mjuka och lugna precis som föräldrarna. Då man tar upp dem klättrar de upp på armen och sätter sig tillrätta. Sigrid satt med en jättelänge i går, den vilade i hennes kupade händer och hon såg helt lycklig ut.
 
 
 
 
Där uppe sitter hela bunten och tittar på då vi bygger.
 
 
Vaktlarna är så lugna och verkar trivas nu då två tuppar flyttat och en får bo på golvet i hönshuset. Han verkar stortrivas där, kryssar runt bland hönsen och tar mat där han kommer åt. Han bor under granriset i ett hörn tillsammans med de två blyga unghönorna som inte vill sova på pinne.
 
 
De fyra som bor i den här buren verkar vara två tuppar och två hönor. Hönorna är de honungsfärgade. Det kommer ägg i en faslig fart nu så det måste vara två hönor. Det ligger ett gäng ägg i kläckaren nu, så några fler än två ska det väl kunna bli.
 
Tips på roliga husdjur är det, för den som har lite plats över någonstans där det är lite skyddat och frostfritt skulle jag säga. Vissa har dem i full vinterkyla men jag skulle inte vilja ha dem så. Vattnet fryser och äggen med.
De är roliga att titta på och ger gulliga ägg. Sedan ska de visst vara en delikatess om man nackar och äter upp dom. Något jag inte längtar efter direkt.
 
Nu nog med hönsbilder. Dags att sova!
 
God natt!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0