Finfredag

 
Men på ett lite annat sätt kanske. En trött skön känsla. Jag landade på 18 behandlingar denna vecka. 18 ansträngande djupmassager. Den sista dagen, idag, i stan. Sedan slösade jag bort halva dagens intjänade slant på ett par färgburkar. Tänkte spontanmåla i Smillas rum. Hon har okejat att jag fixar då hon är borta. Stor risk för barnfingrar i färg annars, om båda barnen är hemma menar jag..
 
Det blev krispig, isturkos, med dragning åt den turkosgröna färg som halva detta hur var målat i. Som köksmöblerna är målade i för massor av år sedan och väl matchande med den smutsljusrosa som jag gärna skulle ha på något sedan. Tanken är att hennes väggmålning ska vara kvar, eventuellt fixas till med nått mer. Sedan måla alla övriga väggar vita. Nu är de blå och det är lite tungt där inne. Mörkt liksom.
Så ska det gamla träskåp som jag en gång skrapade, varmluftpistolsmälte och slipade få färg. jag har väntat tills jag känt att jag vet hur det ska målas, och nu är färgen köpt.
 
På hemvägen fick jag köra omvägen via Långviksmon då jag glömt en matlåda i massagerummet. Hur kul är det, för de som kanske ska gå dit och använda diskbänken, eller för den delen jag då jag kommer dit på tisdag. Blä.
Fick prata med jättetrevliga kvinnan i secondhandaffären, och mina nya bekanta från Syrien som jobbar där. Skitkul att prata lite med dem allihopa då jag kommer dit!
 
Lite kul då de pratade med varandra framför en dator på arabiska, som lät obegripligt förutom ordet "facebook".
Hon som jobbar där sa över axeln att -Nej vi har ingen facebook till butiken..
Killarna bara, VA? Förstår du vad vi säger? Hihi.
 
Så kom jag hem till en äntligen skottad gård. Han som skottar hade fel på sakerna och jag hade hunnit få en ansenlig mängd snö att plöja fram bilen genom. Lite risk för dikeskörning nästan..
Åt lite och gick sedan ut till stallet. Hästarna var sammetsögda och lugna. Jag fick en riktig alla hjärtansdagkväll med min fina svarta häst. Han pussades, blåste varmluft på mina kinder. Tittade mjukt under lugg för att få godis och stod nöjt då jag sadlade honom.
Vi tog en susande, svävande månskenstur i djup snö på skogsvägarna. Han har verkligen mäktig gång, flyter med långa starka steg och helt mjuk dämpande rygg över vidderna. Hela kroppen fylls av bubbel då vinden tar i och lyfter hjälmen, reflexländtäcket står som ett segel och han bara ökar till hiskelig fart i trav över snön.
Så coolt! Det skumpar ingenting. Bara vaggar mjukt. Man kan fjädra lite i fotlederna, sedan behöver man inte spänna knappt en muskel, bara åka med.
 
På hemvägen fick han trimma dressyr på vägen. Lite skolor, samlad trav, stanna och rygga lite. För att få energin att komma igenom hans alla leder och inte bara skapa raketfart framåt.
 
Jag stannade hos mamma och pappa och sa hej med. Lasse sträckte ut mulen och snusade på den varma inomhusluften som strömmade ut då de stod och pratade i ytterdörren. Han kände nog mycket spännande dofter och stod orörlig tills vi pratat klart. 
Mamma o pappa kom oanmälda idag, på spontanbesök i byn för att fixa med sitt hus. Kul!!
Då jag tänkte tanken bara att, nä, nu kanske vi ska rida hem. Så ryckte han till, vände och och började gå.
-Min lilla tankeläsare!
 
Nu ska jag ta ett bad och njuta av en väl genomförd jobbvecka, med massor gjort.
Mitt i allt har sista grejerna på boken blivit typ klara med. Så snart går den i tryck.
 
 
 
Glad alla hjärtans dag alla.
och var fina mot varann alltid, inte bara i kväll.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Du beskriver ridturen och samspelet med hästen så fint att även jag blir helt sammetsögd och lugn. :)

2014-02-14 @ 22:57:55
URL: http://pentamom5.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0