Redo för körning!

 
Jag skulle bara ta in hästarna i kväll. Efter flera timmar på stranden med middag (pannkakor, glass och hjortronsylt) och då de andra tu gått och lagt sig. Det slutade med att jag mockat, tagit in hästarna men även fixat i ordning lokselen så den funkar att köra rockarden med.
 
Det var lite pyssel.. Jag nitade fast två öglor på ryggstycket för att kunna fästa bakselens ryggdel som annars glider bakåt och trillar ner runt hasorna på hästen..
Så tog jag skakelhållarna från den gamla travselen som jag bara tömkör med och klurade fast på lokselens däckelremmar. Bakochframuppochner gick det.
 
Så hittade jag gamla grim-käkremskarbinhakar som fick sitta på bakselens remmar så de blir lite längre (FULL är för kort för min långa kallblodstravare.. ) och kan knäppas dit snabbt i dragringen. Kan tänkas vara för klena men så tung belastning är det inte av en så liten vagn..
 
Då det blir lite vikt på ryggstycket av en rockard mot för skaklarna på tex. släden satte jag dit ett långt däckelskydd. Vad de nu kallas.. Tack och lov för att några travgrejor ligger kvar. Nu blir det fluffigt och myshigt mot Lasses rygg.
 
Och så fick ett gammalt rep bli en provisorisk lösning som draglinor, knutna i kroken för långbröstan på skaklarna och så med karbinhakar längst fram att klicka fast i dragringen. Om de är för långa kan de bara snurras något varv runt skakeln. De ska ju börja ta då det går uppför och skakelhållarna dras bakåt.
 
Inte optimala draglinor, men jag ska köpa bra rep/plastad vajer och mäta exakt, sedan svetsa/skruva dit taljor med rulle som draglinan kan löpa i. Det i stället för en svängel som ju gör att bogarna kan röra sig fritt då hästen drar tyngden.
 
Men körsuget växer och i morgon kan jag kanske ta mig ur sängen och provköra en sväng. Det vore såååå kul!
I går kväll red jag på banan, han var fin, bilden är dock gammal. Men bild vill man ju ha.
 
Nej nu är det dags att sova, har nått den magiska gränsen 00.30 nu. Igen.
God natt alla!
 
 
 
Tonight I´ve been working on the horses harness to make it fit the new wagon I bought this week. So, if I manage to get out of bed before the sun is to hot tomorrow I could try it out for the first time.
That would be so much fun!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0