En liten liten tjyvtitt

 
 
Nu börjar boken om Erik & Chan ta form, eller komma till sitt avslut.
Jag har våndats lite över svårigheten att behålla en karaktärs utseende genom en hel bok. Jag som inte ens kan skriva ett A4-a för hand utan att byta handstil fyrtioelva gånger...
 
Jag känner en viss längtan efter att bara måla fritt, även om det är väldigt rogivande och härligt att låta penseln gå på akvarellpapper med klara färger och tydliga motiv. Jag gillar hur färgerna kryper runt i papperets gropar och kristalliseras då två färger som inte riktigt gillar varann kemiskt möts.
 
Ett tips, till er som gillar att måla men inte har grejor. Gå på Claes Ohlson och köp deras lite dyrare (men ändå svinbilliga) förpackning akvarellfärg på tub och det dyrare akvarellpappret på block. De är förvånansvärt bra!
 
Nej nu ska jag läsa lite till i boken om polisen som infiltrerade Hells Angels och riktigt känna kontrasterna mellan min bild ovan och bilderna boken ger mig i huvudet... :p
 
Och nu lägger jag in en bild som jag blir så glad av, kanske den får vara med som hejdåbild i varje inlägg, för att jag tycker att kaniner är så mysiga och gärna skulle sitta sådär själv, som då jag var liten och hade en jättevädur och bara ta det lugnt.
 
 
 
The book I´m working on is coming to an end. Hopefully a good end... The picture at the top is a sample of one of the drawings in watercolour. I love the way watercolours move around and reacts to each other. Sometimes they form crystal patterns and shades that I have not planned at all, but is really happy to discover!
 
Now, no more sitting up late, they say it will probably come a day tomorrow to.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0