Torsdagstemat!

Ett alter ego.
 
Jag har inget alter ego som drar på sig supehjältekostym och gör stordåd, mitt alter ego stiger sakta upp i luften och svävar tyst över huvudena på alla människorna. Det kan lyssna, lära och kanske förstå hur folket tänker, fungerar och interagerar.
Jag har alltid varit en iakttagare, som tyst tar in, sorterar information, ser detaljer i andras beteende, kopplar ihop människor efter hur de verkar vilja ha det och vilka de dras till. Skapar logik i det sociala samspelet. Blir ibland förvånad över andras reaktioner och agerande men oftast tänker jag att det där finns det orsaker till...
 
Man måste ju socialisera också, inte bara tassa runt och lyssna och försöka tolka och förstå. Det börjar jag bli bättre på och då tappar man lite av det lyssnande och intagande. Svårt att prata och hålla låda samtidigt som man leker fluga på väggen likssom.
 
Så nu släpper jag den otympliga kroppen, suger in luft som inte väger nånting och glider iväg för att bara lära, se och lyssna på bruset, känslorna och samspelet.
 
Då jag var liten brukade jag drömma att jag satte mig upp i sängen, bara gav efter och lutade mig framåt, sträckte ut armarna och lättade från lakanet. Sakta svävade jag genom hallen, nerför den svängda trappen och flög ut över staden. De nattliga flygturerna gav en känsla av magi och att vår själ inte är bunden till kroppen konstant, utan kan släppa och utforska saker från ovan, om man bara hittar vägen dit.
 
 
Klickbar bild.
 
 
Fler tolkningar på temat Alter ego hittar ni inne hos Nollfemnolltvå
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mian

Vilken fin text! Gillar de olika karaktärerna som du svävar över.

Svar: Tack! Det var så himla kul att rita de där människorna.. :)
Märta Lindqvist

2012-10-26 @ 08:31:33
URL: http://tantmian.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0