Lördag

En helt vanlig lördag kan man väl säga. Skjutsade Smilla till en kompis i förmiddags och tog med henne och kompisen hem hit på eftermiddagen för att sova över. Nu har de lekt, myst, sett film i sängen och förhoppningsvis kan de sova.

Vi åt middag hos mamma och pappa borta i "bagarstugan" som deras hus heter. Det var bagarstuga på pappas barndomsgård där intill. Huset flyttades då jag var typ tio år nånting och trots att det nu är fritidshus modell large kallas det "bagarstugan".

Pappa visade bilder från Nepal, fantastiska bilder från ett kontrasternas land. Massor av färger, helt galna stadsmiljöer med kostymkillar, färgglada saris, oxar, sopor granne med matlagerskor på trottoaren.
Märklig kontrast mot snön och slasket här!


Jag har fått nått slags astma, som jag fick den här tiden i fjol med. Förmodligen på grund av att jag alltid får tjall med hormonerna på våren innan värmen kommer och måste öka medicinen. Det har jag inte gjort nu och har stelnat ihop en del, tappat orken och fryser mer.
Måste ta min B12 spruta snart och kanske höja dosen levaxin lite för det här är ju trist! Jag måste pressa luften både upp och ner genom luftrören!

Siggan har varit tidernas charmtroll i dag! Hon har varit mindre mammig, kunnat tröstas av sin far, varit glad i andras famn och skrattat massor. Hon är så jäkla söt och fin då hon spelar ut all charm och ögonen glittrar sådär!

I morgon bitti ska visst månen vara sitt starkaste på hela året, och mångalna som vi alltid blir har vi nog känt av den redan. Sigrid har variot superaktiv hela dagen och var strålande energisk i kväll. Jag trodde aldrig hon skulle ge sig men nu sover hon, kvart i elva. Så har storasystern betett sig varje fullmåne i sex år och lillasystern verkar ta vid.
Lite intressant!
Men påverkas tidvattnet av månen varför skulle inte vi vattniga varelser kunna bli lite rubbade.

Nu är jag förvirrat trött och ska sova.Men ja just, glömde nästan!

I dag fyllde lilla söta åtta månader och har dagen till ära fått fram sina första tänder, eller tand!!
Jag blev biten i fingret av en liten vass tandskärva och det förklarar alla grimaser hon gjort i går då hon var så gnällig.
Hon har firat med att tjoa sina allra högsta DADADAAAAdadadaaaa blandat med ta-to-ta och mmmmmammaa. Dada-ramsorna tar aldrig slut, hon höjer tonläget och tar i så det sjunger i öronen.

Så lyckades hon klä av sig tröjan på egen hand i kväll och lyste av förvåning, förtjusning och stolthet!

Ganska gullit! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0