Snöstormen Allan

Den får heta så bara. Just nu står hästarna som ihopkurade statyer med rumpan vänd mot vindbyarna. Det yr snö så att jag knappt ser ut genom fönstren och det känns som en typisk skruttdag! Jag har slut på mitt "vid behov" kortison och en sådan här dag är en tyspisk vid behovdag. Således sov jag illa, har mjölksyra från topp till tå och däckade på förmiddagen brevid Siggan.
Mannen (obs, vi har inte smyggift oss, skulle det ske säger jag maken..) ställde fram ett nödförråd av vatten, Treo och alvedon vid sängen och åkte på jobb i ovädret. Lämplig dag för skogsinventering va!? Efter den där treon har inflammationen gett med sig lite och klådan som varit riktigt störig sedan i går är nästan borta.

Får bara inse att det kommer vara sådana här dagar ibland. Jag tänker att det kompenserar jag nog andra dagar och kan låta bli att nojja över nu.
Nyss somnade bäban om, hon har också lite orosdag, kan det bero på ovädret? Nu svajar strömmen i lamporna i takt med att det blåser, känns att vi bor på landet!

I går skyndade jag mig ut för att ta vara på den första snön och få börja trimma igång Lasses nu degiga stela kropp. han har inte fått ta i och bli svettig på länge men nu då mannen jobbade hemma och bebis somnat inne smet jag ut. Slängde på arbetsselen och reflexer, sedan ledde jag ut den fina svarta till risslan!
Han är ganska makalös, tycker en partisk ägare! (kan nästan fortfarande inte fatta att han är min häst!!) Trots att han inte gjort många knop på så länge, bara en skrittpromenad i skogen i söndags, så var han så lugn och snäll. jag kunde böka på med skaklarna och tömmarna innan jag satte mig upp. han taxar vant runt med släden genom svängen och kliver iväg med långa steg.

Stenarna på vägen stack upp genom snön bitvis och det skrapade och small som pistolskott i släden som blir som en resonanslåda, men han blir inte det minsta rädd! Pigg som en spigg travade han och jag fick hålla igen ganska rejält bitvis. Han verkade tycka det var superskönt att få ta i och jogga på längs vägen utan att måsta finlira och ha mig på ryggen.
Stoppsträckan var rätt lång.. han smygtravade i långsam långsam samlad trav med gung i då jag bad om skritt och det känns ju ganska okej. Borde ta bra att jogga sådär mjukt och sakta på slak töm med släden bakom!

Väl hemma fick han en tvätt med varmvatten och ylletäcket på. Det var inte i går han blev så svettig. Stretchade bakbenen som lär bli lite träningsvärkiga! Jisses vad skoj det är att köra den där hästen! Nu kommer det ju massor med snö så det lär inte bli sista turen innan jul! Myys!!

Bild från förra vintern, Lasse med glitter i flätan redo för åktur!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0